Liikennevartti valistaa

Vaasapedia
Versio hetkellä 24. maaliskuuta 2008 kello 01.46 – tehnyt 85.157.27.97 (keskustelu)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaasan Ikkuna 11.6.1990


Esa Siltalopin kuvaamasta ja Timo Koskisen toimittamasta Liikennevartti -ohjelmasarjasta nähtiin menneenä keskiviikkona toinen osa. Seuraavat kaksi lähetetään 20. ja 27. kesäkuuta. Kakkososassa tarkasteltiin jokavuotista Pohjanmaalla pidettävää moottoripyöräilytapahtumaa Lakeuden kevättankoilua. 50 kilometrin lenkissä piisaa koetta ja tehtävää. Rasteilla karttuvat tiedot ja taidot, mikä on tarpeellista, koska riskit ovat niin kuin kaikki tiedämme autoilijoita suuremmat. Moottoripyöräilijältä vaaditaan aina erittäin huolellista ajoa, eikä sekään aina riitä. Moottoripyöräily on vaarallista. Liikenneturvan päällikkö Lauri Katila muistuttaakin että:

- Toivottavasti kesäisin moottoripyöräilijät otettaisiin kanssaliikkujina paremmin huomioon.

Liikenneopettaja Jari Tuores pitää tällaisia suurkokoontumisia välttämättöminä, että taitoja enemmän opittaisiin. Liikkuvan poliisin yklikonstaapeli tuumailee:

- Motoristit eivät onneksi yleensä käytä kovin suuria nopeuksia, vaikka 
päinvastaisiakin yksittäistapauksia ikävä kyllä on, silloin kokeillaan tehoja.
- Parempi olla kokeilematta, ettei joudu teholle, kommentoi kuulumattomiin 
feidattu  sivustatarkkailija, jota ohjelmassa ei nähty.

Sitävastoin ensiaputehtäväpisteessä tarkkailua suorittanut Liisa Palokangas oli hyvin huolissaan siitä, ettei motoristeilla ollut lähestulkoon laisinkaan valmiuksia tehtävästä suoriutumiseen. Tekohengityksen antaminenkin oli sitä luokkaa, että suurin osa niin sanotuista uhreista olisi tosipaikan tullen tukehtunut.

Oppi ja ikä kaikki, sano eläkeläinen kun ajokortin sai.

--Risto Jalonen