Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Sosiaalidemokraatit
Puolueen ehdokkaat:

Marjatta Vehkaoja

Jorma Kivimäki

Erkki Teppo

Matias Mäkynen

Sini Karjalainen

Pekka Perälä

Sini Horttanainen

Ulla Pihlajamäki

Tom Lindell
Hanna Lähde

Mataleena Kalliokoski

Piia Yli-Heikkuri
Arja Miettinen

marjatta vehkaoja
Arttu Uhlgren
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Arttu Uhlgren - Sosiaalidemokraatit

Rakennusteollisuuden taantuma.  
Lisätty: 20.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

<!--       @page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in }       P { margin-bottom: 0.08in }    -->

 


Mitenköhän mahtaa Suomessa käydä, jos n. 30% rakennusteollisuuden työvoimasta irtisanotaan / lomautetaan talven aikana. Ensimmäisenä pitää maastamme karsia pimeä työvoima, joka on jo pelkästään rakennusteollisuuden saralla suuruudeltaan n. 20000 - 25000 työntekijää ja pyrkiä säilyttämään työpaikat ammattimiehillä ja -naisilla. Pahoin pelkään, että näin ei tule käymään, vaan halpatyötekijöillä työt jatkuvat.


 


Mitenkähän työvoimapulasta höpöttävien ihmisten käy, joutuvatkohan muuttamaan käsitystään. Rekrytointimatkat kannattaa jättää nyt väliin. Taas on väläytelty palkkamalttia ja muuta mukavaa. Olisiko aika palata Tupon äärelle. Hinnat pysyisivät kurissa ja palkat kehittyisivät tasaisemmin. Vai toivookohan joku ryhmä, että saataisiin ihmiset tekemään yrityksissä ja julkisella puolella jopa talkoilla töitä. Tarkkoittaakohan Kokoomuksen toivotalkoot juuri tätä.


 


Tehdään edelleenkin töitä rahasta ja maksetaan veroja ja hoidetaan niillä julkiset palvelut. Eikä köyhdytetä enempää lapsiperheitä ja vanhuksia.


 


Arttu Uhlgren sd Vaasa


Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Arttu Uhlgren
GSM: 050 59 22 778
Email: arttu.uhlgren@gmail.com
Kotisivu: www.arttu.uhlgren.net

Timpuri kysyy: Juuri tämänkaltaiset spekulaatiot saavat aikaan paniikkia ihmisten keskuudessa. Mitenköhän mahtaa Suomessa käydä, jos n. 70% rakennusteollisuuden työvoimasta irtisanotaan / lomautetaan talven aikana?
Kirjoittaja vastaa: Mediassa on ollut tämä 30% esillä. Tuskimpa minun toteamukseni vakavoittaa asiaa. Eikös ole niin, että kun rakennusteollisuus alkaa yskimään, se voi levitä muillekin aloille.

Anneli Lehto 83 kysyy: En tiedä määristä, paljonko rakennusalalta vähennetään, mutta kyllä sitä vähentyy. Olen itse rakennusalalla ja koko tämän vuoden aikana väkeä on vähennetty sekä lomautettu eikä tilanne ole ainakaan parantunut vuoden takaisesta. Monessa firmassa vähennetään porukkaa heti, kun alkaa alamäki. Osingot täytyy pysyä hyvissä lukemissa ja rahan virrata omistajille, niin silloin karsitaan työntekijöitä. Eikä odotellan suunnan muuttumista. Ei se näin saa olla, mutta kun vaan valitettavan usein on.
Kirjoittaja vastaa: Kirjoittaja ei ole vielä vastannut kysymykseen.

VIC20 kysyy: Tuo verot maksamatta jättävä pimeä ulkomaalainen työvoima on kyllä mielenkiintoinen ilmiö. Sitä ei näytä saavan kuriin ja nuhteeseen edes Suuri ja Mahtava SAKDP.
Kirjoittaja vastaa: Minun mielestäni avain tuohon ongelmaan olisi, että ammattiyhdistysliike saisi kanneoikeuden. Mutta oikeistopuolueet vastustavat kyseistä asiaa. Tuossa löytyy yksi linkki, joka kannattaa lukea läpi, niin selkeytyy asian ydin. Koittakaa kysyä, onko Kokoomus, Keskusta ja muut valmiita muuttamaan lakia. Mitenköhän on kaupungin alihankkijoiden asiat kunnossa, kun vimma on ulkoistaa kaikki palvelut. Saavatko kaupungin alihankkijat lainmukaiset korvaukset esim. ylitöistä? http://www.sak.fi/suomi/ajankohtaista.jsp?location1=1&id=23809&sl2=2&lang=fi&ao=tiedotteet&arkisto=yes

Risto Jalonen kysyy: Tuolla olisi sanan paikka <> http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=2550.0 <> vaasalaisia.nfo <> keskustelut <> omalla nimellä <> Plus ja miinus tilastossa Vaasa oikealla kohdalla ? <> Kerrohan jotain <> Kiitos
Kirjoittaja vastaa: Kirjoittaja ei ole vielä vastannut kysymykseen.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!