Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Vihreät - De Gröna
Puolueen ehdokkaat:

Kari Lajunen

Malcolm Pemberton

Anna Swanljung

Tapio Osala

Asko Halme

Juha Tuomikoski

Sisko-Margit Syväoja

Tytti Hyttilä-Huhta

Jaakko Laukka

Juha Ossi

Ritva-Hillevi Halme

Susanne Wendell

Olli Autio

Timo Lumme

Mika Siltanen

Peku Sommerfeldt

Ville Kaukonen

Sami Ruutikainen

Aatos Lehtola

Tapio A Osala
Tapio Osala

Kari Lajunen
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Tapio Osala - Vihreät - De Gröna

Kuka puhuu oikeista asioista?  
Lisätty: 22.9.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Päivänvaloon nousevat ”suuret” projektit vievät usein huomion tavallisia vaasalaisia todella koskettavista arkisista asioista.Kuka puhuu vaalien alla sosiaalitoimen jonoista? Kela-korvausten viivästyksistä, leikkausjonoista, lääkäripulasta, jonotuksista hammashuoltoon?


Entä päiväkotipaikkojen puutteesta, kerhotuntien hävittämisestä peruskoulussa, suurista opetusryhmistä, kouluavustajien puutteesta,  vanhustenhuollon puutteista, kouluterveydenhuollon vajavaisuudesta? Kuka puhuu uhatuista lenkkipoluista ja viheralueista?On varmaan paljon miehekkäämpää puhua PARAS-hankkeesta, imagon kohottamistempuista kuten asuntomessuista, merenläheisestä asumisesta, matkakeskuksista, sähköradasta,  RG-linen avustuksista ja prosessiohjauksen mukaisista hallinnonuudistuksista.

Me vihreät haluaisimme pitää päätöksenteon keskiössä ihan tavalliset arkiset asiat. Sinulla on vaaleissa mahdollisuus antaa meille tähän työhön tukesi.

Vihreät ovat Vaasassa onnistuneet saamaan paljon uusia toimijoita. Jäsenmäärämme on kovassa kasvussa ja ehdokkaitakin on meillä 30 % viime vaaleja enemmän.Meillä on useita nuoria ehdokkaita vehreissä ja monen alan kokeneita asiantuntijoita.Olen ylpeä ehdokaslistastamme ja toivon, että myös sinä löydät mieleisesi ehdokkaan Vaasan kaupunginvaltuustoon vihreiden ehdokkaiden joukosta. 
Tapio Osala, puheenjohtaja
 
Vaasanseudun vihreät ry.http://vihreat.fi/vaasa

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Tapio Osala
GSM: 0400-761185
Email: tapio.antero.osala@gmail.com
Kotisivu: http://tapioosala.com/

Hanna Lähde kysyy: Puhuttiin paljon, mutta mitä todella tehtiin mainitsemiesi asioiden parantamiseksi? Hanna Läde
Kirjoittaja vastaa: Hyvin vähän, valitettavasti. Yritetty on mutta voima ei ole riittänyt. Kun talousarviokokouksessa taistellaan esim. peruskoulun tuntikehityksestä (=opetuksen määrästä ja laadusta), koulunkäyntiavustajisata tai terveydenhoitajien viroista niin raha ei muka millään riitä. Kun sitten tarvitaan rahaa yksittäisen yrityksen tukemiseen (RG-Line) niin kehdataan jopa ehdottaa 1,4M€ suoraa lahjoitettavaa rahallista tukea! Tai kun halutaan tehdä kunnon imagotemppu- Asuntomessut - niin iso nippu miljoonia satsataan (meille ei näin ennen vaaleja haluta kertoa paljonko lysti maksoi - ilmeisesti jotain 6-10 M€.). On kyse arvoista - tavallisissa palveluissa säästetään ja muuten tuhlaillaan. Juuri nyt tuhlaillaan rahaa ja aikaa "Prosessiohjaus" uudistukseen koko kaupungin hallinnossa.

karoliina kysyy: Mitä mieltä olette Suomeen tulevista pakolaisista ja maahanmuuttajista.
Kirjoittaja vastaa: EU-maista Suomeen rantautuu/otetaan vastaan vähiten pakolaisia. Maahanmuuttajat ovat rakentaneet Vaasan. Mitä olisimme ilman Finlysonia, Wolffia, Falanderia. Riikinruotsalaiset, saksalaiset ja venäläiset olivat keskeisessä asemassa Vaasan historiassa. Vaasalainen teollisuus ja Yliopistokin vilisee maahanmuuttaja. Kansainväliseen YK-perheeseen kuuluminen velvoittaa Suomea kantamaan oman vastuunsa pakolaisista. Meitäkin on hädässä autettu (Ruoatsi otti vastaan suuren määrän "sotalapsiamme") Työvoimapula hoiva-alalla alkaa olla tosiasia. Tarvisemme monille aloille lisää työvoimaa ulkomailta . Vihreiden ehdokas Juha Tuomikoskella on asiasta hyvä kolumni: http://www.vaasalaisia.info/vaalit/?toiminto=esite&id=245 Tässä katkelma Juhan kirjoituksesta: "Olen työni puolesta seurannut lukuisten maahanmuuttajien työharjoittelua vanhainkodeissa, kun he ovat testanneet, voisiko tämä ammatti sopia heille. Työharjoittelupaikkojen palaute on ollut lähes poikkeuksetta myönteistä, usein jopa innostunutta. Maahanmuuttajat ovat osoittaneet vanhuksia kohtaan valtavaa kunnioitusta ja lämpöä. Heidän työasenteensa on usein korvannut kielitaidon heikkouden ja osaamisen puutteet. Monet vanhukset ovat olleet ensin epäluuloisia, kun ”neekeri” tulee heitä hoitamaan. Muutamassa viikossa epäluulo on sulanut ihastukseksi. Tämä on toiminut sekä mies- että naispuolisten maahanmuuttajien suhteen...."

Paul Porko kysyy: Se kuinka paljon maahaanmuuttajia kukin vastaanottaa on tilastokikkailua. Asukasmäärään nähden suomi ottaaa miltei eniten pakolaisia maailmassa ! suositus on jotain 2-4 prosenttia Suomella liene n 6 %, ja mikä huomioitavaa Vaasassa prosentuaalisesti taitaa olla eniten maahanmuuttajia Suomessa. Sanon tämän siksi että kyllä Suomi oman osuutensa on hoitanu mallikkaasti. Eri asia on sitten onko pitkällä tähtäyksellä tällainen politiikka järkevää ja tehokasta ! Tietääkseni maailman kaikista maista on viralliseti sitoutunut tällaiseen maahanmuuttopolitiikkaan n 15 maata ! Suuri osa haluaa tietenkin että onghelmat ratkaistaan mutta että se hoidettaisiin alueellisesti ja kunkin maan sisäisesti ! Uskoisin että maahammuuttajatkin haluaisivat kotimaahansa ja omaan kulttuuriin ja ilmastoon ym. Keskustelu pitäisi olla avoimempaa koko asian ympärillä ! Ilman rasismin pelkoa ! Kysymys kuuluukin olenko väärässä mielestäsi ?
Kirjoittaja vastaa: Maahanmuuttajia tarvitsemme kipeästi, siitä ei liene edes rasistienkaan kanssa erimielisyyttä. Vaikkapa Vaasan vientiteollisuus Keskussairaala ovat hyvin riippuvaisia maahanmuuttajista. Suomen pakolaispolitiikka on enemmän eduskunnan ja EUn kuin kaupunginvaltuuston asia. Asiasta kannattaa ja pitää puhua avoimesti, oikeisiin perustietoihin nojautuen, mutta ehkäpä se ei ole kunnallisvaaleissa keskeinen teema.

Paul Porko kysyy: Täytyy pakosta täydentää tuota edellistä juttuani ja vastaustasi ! Kyllä maahanmuuttopolitiika on väistämättä myös kunnallispolitiikkaa koska kunnilla on kokonaan päätäntävalta ottavatko vastaan maahanmuuttajia ja aika tärkeä asia ! Läheskään kaikki Suomen kunnat eivät ole sitoutuneet tähän ! Se on pääosin Helsingin,Turun,Espoon, Tampereen ja Vaasan asia ! Tietenkin voi kysyä miksei sitä tasapuolisteta Valtiovallan toimesta !
Kirjoittaja vastaa: Ihan vapaaehtoisesti ja yksimielisesti on Vaasaan muistaakseni 50 pakolaista vuosittain otettu. Valtiovalta on tasapuolistanut asiaa siten, että maksaa ruhtinaalisen korvauksen kunnille, jotka pakaolaisia vastaanottaa. Vaasassakin on "tienattu" pakolaisilla rahaa.

Hämmästynyt kysyy: Arvoisa herra Osala, Kolumnissasi kerrot: "Meillä on useita nuoria ehdokkaita vehreissä ja monen alan kokeneita asiantuntijoita." Kaupungilla kuitenkin puhutaan, että suhtautumisesi erityisesti nuoria ehdokkkaita kohtaan on ollut nihkeää. Tavallaan ymmärrettävää: kyllähän kunnon, kokeneen äijäporukan kanssa voi saada enemmän aikaan kuin nuorten piipertäjien. Juorut ja huhut sikseen, niitähän riittää. Mutta pakko silti kysyä: mikä on käsityksesi demokratiasta oman ryhmän sisällä, keskustellaanko vihreiden piirissä päätettävistä asioista, niin nuorten vihreiden kuin muidenkin kanssa, vai onko valtuustopaikka tavallaan oma projektisi? Henkilövaalithan nämä ovat, mutta osalle äänestäjistä voi olla tärkeää tietää, kuinka ehdokas suhtautuu "omiinsa".
Kirjoittaja vastaa: Päätettäviä asioita ei ole vielä ehtinyt tulla nuorien ehdokkaiden kanssa. Katsotaan ensiksi kuka sinne valtuustoon päsee. Siellähän voi aivan hyvin olla vain nuoria vihreiden edustajina. Huhut ovat siten kovin ennenaikaisia. Itse olen nuoret(kin) listalle pyytänyt. Vihreiden piirissä toki demokratia pelaa mutta ilman ryhmäkuria.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!