Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Vihreät - De Gröna
Puolueen ehdokkaat:

Kari Lajunen

Malcolm Pemberton

Anna Swanljung

Tapio Osala

Asko Halme

Juha Tuomikoski

Sisko-Margit Syväoja

Tytti Hyttilä-Huhta

Jaakko Laukka

Juha Ossi

Ritva-Hillevi Halme

Susanne Wendell

Olli Autio

Timo Lumme

Mika Siltanen

Peku Sommerfeldt

Ville Kaukonen

Sami Ruutikainen

Aatos Lehtola

Tapio A Osala
Tapio Osala

Kari Lajunen
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Jaakko Laukka - Vihreät - De Gröna

Koiratarha häpeäpilkkumme  
Lisätty: 17.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Elämme kylmässä maassa, jossa puhutaan yleisesti eläinten hyvästä kohtelusta. Hylättyjä löytökoiriakaan ei mielestäni saa pitää pakkasessa ja säiden armoilla.

Mutta miten ovat olosuhteet kaupunkimme tukemassa koiratarhassa, jossa kävin tutustumassa? En ole missään maassa tai kaupungissa, jossa yleensä jonkinlaista eläimistä huolehtimista harrastetaan, nähnyt kurjempia olosuhteita. Tämän on pakko olla kamala häpeäpilkku kaupungille. Koirat ovat kesät talvet kopeilla varustetuissa kylmissä kurapohjaisissa pienissä, katottomissa aitauksissa.

Ymmärrän hyvin, että siellä olevat työntekijät tekevät parhaansa niillä resursseilla mitä heillä on, mutta jos ei parempaan pystytä, taitaisi olla parempi lopettaa näitten eläinten kärsimykset alkuunsa.

Tammikartanon alueella olevaan vanhaan rakennukseen laitettiin juuri uusi katto. Siinä olisi varmasti oivallinen paikka varustaa se rakennus sopivaksi eläimille, että ne saisivat ruokaa, suojaa ja tarpeeksi lämpöä.

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Jaakko Laukka
GSM: 0505769567
Email: ritva.laukka@netikka.fi

Risto Jalonen kysyy: Mistä koiratarhasta puhut ? Siinä koiratarhassa mistä minä täällä Vaasassa viikko sitten hain ystäväni hoidossa olleen koiran hänen puolestaan kämpille, niin koira noudettiin ulkotilan yhteydessä olevasta sisätilasta, jossa se veteli hirsiä hyvinkin tyytyväisenä.
Kirjoittaja vastaa: Kirjoittaja ei ole vielä vastannut kysymykseen.

Klaus Berg kysyy: Tarhaa on pidetty vuosikymmenet liian pienellä tuotoilla ja se ei pysty kehittymään ellei saa parempaa tulosta aikaiseksi. Hintataso mitä kunnat maksavat hoidokeista (löytökoirat) on liian alhainen. Mutta se on kaupungin oma vika, kun palvelumaksut on puristettu niin pieneksi ettei tarhalle jää mitään. Siellä maksutkin loppuu parin kuukauden jälkeen ja eläin pitäisi lopettaa, kun rahaa ei enään tule, mutta tytöt siellä sitten elättää eläimiä omilla rahoillaan kunnes niille uusi koti löytyy. Onneksi usein löytyy. Mitä ehdokas Laukka tekisi asian eteen muuta kuin haukkuisi ?
Kirjoittaja vastaa: Joo, totta puhut varmasti, eikä niitten tyttöjen pitäisi tarvita ruokkia eläimiä omilla varoillaan. Jos tulisin valituksi, rupeisin kyllä muiden asioiden ohella ajamaan asiaa asianmukaisen koiratarhan edestä. Olen tällä hetkellä adoptoimassa sieltä Jakke koiraa ja olen kaksi kertaa jo käyttänyt sitä kävelyllä. Jos pärjäämme jatkossa, sille löytyy meiltä koti. Olisin jo ottanut sen mutta säännöt edellyttää pitempää sopeuttamista. Meillä on jo ennestään kauan sitten adoptoitu pieni koira.

jari uddfolk kysyy: missä maissa/kaupungeissa ehdokas on käynyt tarkistamassa olosuhteita? löytöeläin suoja on vanha ja jäänyt kehittyvän alueen jalkoihin, mutta ei kai sitä tammikartanoonkaan voi siirtää.
Kirjoittaja vastaa: Koiratarha Kulkuri Mini-Manin takana. Käynyt mm. USAssa (Florida) useissa koiratarhoissa, sekä kunnallisissa, että yksityisissä. En nähnyt yhtään noin huonoa. Aitauksissa on poikkeuksetta katot päällä ja ränneillä varustetut sementtilattiat jotta nesteet valuu pois. Sen lisäksi aidatut ulkoilualueet. Suomesta tai Vaasasta ei löydy varmaankaan tarpeeksi yksityisiä auttajia, että asiat saataisiin kuntoon, mutta kaupunki voi varmaan antaa sopivan kiinteistön tähän. Mitäs minä teen asian hyväksi? Adoptoin sielta koiran tänään. Se on sellainen koira jota ei huolita muualle ja joutuisi varmasti tapetuksi oltuaan siellä jo vuoden. Tiedän, että ei se yksi monien joukossa ole yleisesti tärkeää, mutta sille yhdelle koiralle se varmasti on.

ninni salo kysyy: Miksi siis Vaasan kaupunki tulee koiratarha Kulkuria ja Kullervo Ketolaisen tuhatkertaisesti parempi koirahoitola boikotoitiin? Varmasti eläimistä pidetään huolta Kulkurissakin -ja hienot modernit tilat olisi sielläki, jos Vaasan Kaupunki panostaisi ja antaisi auttavan kätensä asialle! Turha murmuttaa, kun rahaa ei liikene kuin palveluiden supistamiseen ja kuihduttamiseen!
Kirjoittaja vastaa: Ei ole turhaa murmuttaa jos tarpeeksi moni sitä tekee. Demokratiassa yleensä lopulta enemmistö voittaa.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!