Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Vihreät - De Gröna
Puolueen ehdokkaat:

Kari Lajunen

Malcolm Pemberton

Anna Swanljung

Tapio Osala

Asko Halme

Juha Tuomikoski

Sisko-Margit Syväoja

Tytti Hyttilä-Huhta

Jaakko Laukka

Juha Ossi

Ritva-Hillevi Halme

Susanne Wendell

Olli Autio

Timo Lumme

Mika Siltanen

Peku Sommerfeldt

Ville Kaukonen

Sami Ruutikainen

Aatos Lehtola

Tapio A Osala
Tapio Osala

Kari Lajunen
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Tapio Osala - Vihreät - De Gröna

Alaston keisari  
Lisätty: 15.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Tuo kaupunginjohtajan hiuksenhienolla kaupunginhallituksen enemmistöllä eteenpäin viemä ”organisaatiouudistus” on sellainen hallintosillisalaatti, että mitään sen kaltaista ei ole ennen missään nähty. On kerätty käsittämätön yhdistelmä täysin toisistaan riippumattomia "uudistuksia".

Pakettiin on kerätty juuri enemmistön saamiseksi sopiva määrä osasia, jotka jollekin kaupunginhallituksen jäsenelle on jostain syystä tärkeä. Kun asia on riittävän tärkeä, esimerkiksi rkp:n tai kaupunkisuunnitteluviraston kyykyttäminen, niin sitten yhteinen pahin nimittäjä löytyy ja yhteinen hyvä unohtuu.

Koko pakettia on perusteltu muka prosessitaulun mukaisella hallinnolla.  Ehkä joku voi kertoa mitä tekemistä kaupunginhallituksen Yleisjaoston lakkauttamisella, Tikanojan taidekodin alistamisella Museon alaisuuteen tai vaikkapa liikelaitosten johtokuntien eriyttämisellä on prosessien kanssa? Entäpä asemakaavoituksen siirtämisestä tekniseen toimeen? Voin vastata: EI MITÄÄN!

Koko prosessihössötyksessä on kyseessä suuren luokan puhallus. Prosessijohtamisesta johdettu hallinto on kuin alaston keisari. Jonkun on kerrottava ettei keisarilla ole vaatteita.

Suuren luokan hallinnonuudistuksiin ei pidä lähteä hyvin pienellä enemmistöllä vaan on syytä pyrkiä konsensukseen. Muuten voi olla edessä haitallinen hissiliike, joka rassaa jatkuvassa muutoksessa olevaa hallintoa muutenkin.

Hissiliike voi hetken päästä aiheuttaa toisen pienen enemmistön ja sitten taas palataan vanhaan.

Karmivana esimerkkinä tästä hulvattomasta muutosinnosta ja hissiliikkeestä on demareiden suuri keksintö ”tilaaja-tuottaja-malli”. Sitä kokeilivat Ruotsin demarit jo 90-luvulla mutta huonoksi havaitsivat. Nyt se vedetään Vaasassakin WC-pöntöstä alas, itse asiassa demareiden valitseman Martosen johdolla,  erittäin paljon maksaneena turhana innovaationa.

Ensi vuonna annettakoon uuden valtuuston linjata tarpeet hallinnonuudistuksellemme. Käyköön se rauhassa prosessit ensiksi läpi ennen kuin hallintoa aletaan muovata niiden mukaisiksi. Mitään hätää ei meillä hallinnonuudistusten kanssa ole.  Budjettikirjassa vilisee tavoitteita joita ei ole tarkoituskaan toteuttaa, kuten tilaaja-tuottajamalli. Siihen on turha vedota.


Ehkä koko ”paketin” harkitsemattomin ja kauaskantoisin päähänpisto on se, että ylin henkilöstöhallinnosta päättävä elin eli Yleisjaosto, oltaisiin lakkauttamassa henkilöstöjärjestöjen vastustuksesta huolimatta. Sellaista typeryyttä ei pitäisi hyväksyä jos vähänkään on huolissaan henkilöstöasioiden demokraattisesta hoidosta.

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Tapio Osala
GSM: 0400-761185
Email: tapio.antero.osala@gmail.com
Kotisivu: http://tapioosala.com/

Demarifani kysyy: Onko muka totta, että demarit Marjatta Vehkaojan johdolla ovat ajamassa alas ainoata henkilöstöasioista päättävää elintä, yleisjaostoa?
Kirjoittaja vastaa: En tiedä jos kaikki demarit ovat asiasta samaa mieltä mutta kyseisessä toimikunnassa demareita edusta M Vehkaoja ja hän on kovasti ajamassa koko pakettia läpi. Olen saanut sen käsityksen että demareiden/Vehkaojan? ykkösasia on skj-apulaiskaupunginjohtajan viran pilkkominen kahtia. Minusta sen ei pitäsi olla nyt niin kiirellinen asia, että myös Yleisjaosto voitaisiin sen takia uhrata. Olisi outoa kun Henkilöstöjohtajalla ei olisi mitään kontrolloivaa luottamusmieselintä. Tätä henkilöstöjärjestötkin ymmärääkseni kiivaasti vastustavat. Minä ja vihreä ay-väki vastustamme tätä.

Ihmettelijä kysyy: Miksi Vehjaoja siirtäisi Pelastuslaitoksen ykkösjohtajalle mutta siirtäisi yleiskaavoituksen pois siltä?
Kirjoittaja vastaa: Hyvä kysymys. Tässä vauhtisokeutta aiheuttaneessa hallinnonuudistuvimmassa tuo sinänsä merkittävä asia on jäänyt vähälle huomiolle. ------"Yleiskaava on kunnan yleispiirteinen maankäytön suunnitelma. Sen tehtävänä on yhdyskunnan eri toimintojen, kuten asutuksen, palvelujen ja työpaikkojen sekä virkistysalueiden sijoittaminen ja niiden välisten yhteyksien järjestäminen. Yleiskaavoituksella ratkaistaan tavoitellun kehityksen periaatteet, ja yleiskaava ohjaa alueen asemakaavojen laatimista."----- ON MINUSTA ITSETÄÄN SELVÄÄ, ETTÄ YLEISKAAVA AINA KUULUU YLIMMÄLLE JOHTAJALLE - NIIN SE ON MEILLÄ AINA OLLUT JA ON KAIKISSA MUISSAKIN KAUPUNGEISSA. Pelastustoimi taas on mitä tyypillisin tekninen toiminto. Olisi mukava kuulla Marjatan perustelut näille kannatamilleen "uudistuksille" ja mitä tekemistä niillä on "prosessitaulujen mukaisen hallinnon kanssa".

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!