Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Kokoomus
Puolueen ehdokkaat:

Pertti Kautto

Peter Remahl

Marko Heinonen

Ilkka Raatikainen

Johanna Ahopelto

Salla Rundgren

Ari-Pekka Laitalainen

Esa Peltomäki

Leena Tulimaa

Seppo Rapo

Sonja Sulkakoski

Heikki Kallio

Juha Silander

Ossi Kukkonen

Marja jokiniemi
Seida Sohrabi
Irma Kivimäki-Turja
Timo Viitala
Irma Kivimäki-Turja
Heikki Loukola

László Boda

Jaakko Perttu
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Salla Rundgren - Kokoomus

Kaikki Vaasan seudun kunnat liittykää yhteen!  
Lisätty: 10.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Tulevaisuus pitäisi olla joka ainoalla päättäjällä mielessä. Nimenomaan alueen asukkaiden tulevaisuus, ei se, onko päättäjäpaikkoja kenties vähemmän jaossa.


Kukaan ei täysin luotettavasti voi tulevaisuutta ennustaa, mutta erilaisilla ennakoinneilla voidaan hahmottaa tiettyjä varmoja tekijöitä. Esimerkiksi se, että vuoteen 2025 mennessä työssäkäyntialueellamme on noin puolet enemmän yli 75-vuotiaita. Suhteellisesti eniten heidän määränsä lisääntyy Mustasaaressa (+80%) ja Vaasassa (62%). Huoltosuhde eli työikäisten suhde muihin nähden heikkenee selvästi jo vuoden 2010 jälkeen eli tulevalla vaalikaudella. Meidän on vakavasti harkittava, miten vastaanotamme nämä haasteet yhdessä. Miten turvaamme pätevät työntekijät yritysten ja kuntien töihin?


 


Vaasan seudun kunnat ovat jokainen omalla tavallaan uniikkeja ja upeita. En usko, että uniikkia identiteettiä voi mikään rikkoa, ei edes rakenteellinen kuntaliitos. Vaikka saisimmekin ison kunnan aikaiseksi, ei se vähennä mitenkään sitä, että edelleen voi olla koivulahtelainen, från Korsnäs ja laihialainen. Mihin ne paikannimet edes katoaisivat? Rakenteissa säästyviä varoja voisimme yhdessä käyttää palvelujen varmistamiseen. Kyllä minä ainakin mieluummin maksan veroja hyvistä palveluista kuin yhdeksänkertaisista rakenteista.


 


Toivonkin lämpimästi, että jokainen kuntavaaliehdokas ottaa selvän kannan kuntaliitoksiin, niin että äänestäjät tietävät mitä äänellään saavat. Henkilökohtaisesti toivon menestystä kaikille kuntaliitokseen positiivisesti suhtautuville lähikuntiemme ehdokkaille!


Siis eespäin nöyrällä, positiivisella ja avoimella yhteistyöllä, katse tiukasti tulevaisuudessa.

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Salla Rundgren
Kotisivu: www.valitsesalla.net

Aimo Naakka kysyy: Käy eespäin väki voimakas, äl` orjajoukko halpa täst` alkain ole, tarmollas` sä särje tieltäs` salpa. Kaikki maailman proletaarit liittykää yhteen!
Kirjoittaja vastaa: Eespäin mennään kaik yhes koos

Bert Lundström kysyy: Miten sinä/kokoomus suhtautuu seuraaviin esillä oleviin ajatuksiin ja asenteisiin (väittämiin): "Mulle kaikki nyt ja heti." "Suuret ikäluokat 1945-51 ovat rasite ja joudumme maksamaan nuorempina heidän eläkkeensä ja vanhushoitonsa."
Kirjoittaja vastaa: Kirjoittaja ei ole vielä vastannut kysymykseen.

Bert Lundström kysyy: Miten sinä suhtaudut seuraaviin aiheisiin/asenteisiin ja kysymyksiin: "Mulle nyt kaikki ja heti." "Suuret ikäluokat 1945-51 ovat rasite. Nuoremmat polvet joutuvat maksamaan heidän eläkkeensä sekä vanhus- ja terveydenhoidon."
Kirjoittaja vastaa: Kirjoittaja ei ole vielä vastannut kysymykseen.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!