Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Perussuomalaiset
Puolueen ehdokkaat:

Harri Leppälä

Rabb Roy

Kullervo Ketolainen

Mikael Ö
Lauri Karppi
Matias Kvist
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Rabb Roy - Perussuomalaiset

Vaasa-brändi  
Lisätty: 9.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Vaasalla on uljas menneisyys. Jo nimensä se sai Ruotsi-Suomen kuningassuvun mukaan, ja vuonna 1855 jopa itse keisari Nikolain mukaan. 1700-luvun puolivälistä Vaasa kantoi tapulikaupungin arvon seitsemän muun suomalaisen kaupungin ohella. 1800-luvulla meillä oli rohkeita ja innovatiivisia yrittäjiä kuten Wolff ja Levon. 1918 alussa Suomen hallitus, senaatti, toimi Vaasassa. Vielä 1900-luvun keskivaiheilla Vaasa oli seitsemänneksi suurin kaupunki Suomessa. Ja talouskasvu oli huomattava.


Monesko Vaasa on nyt?  Älkää kysykö, en kehtaa vastata. Talouskasvukin jää selvästi. Ennen oli miehet rautaa, laivat puuta. Viimeiset 20 vuotta ovat olleet enimmäkseen synkkää luettavaa. Kaupungin ja lähialueiden kehityksen puolesta on kyllä ollut lukemattomia työryhmiä, prijekteja, konsultteja ja muita selvityksiä, mutta tulokseksi on ilmeisesti jäänyt vain kokouspalkkioista rikastuneita kärkipoliitikkoja.


Jotakin Vaasan entisestä imagosta pitäisi voida elvyttää. Loputtomiin ei pidä odottaa sähkörataa tai muita ihmeitä. Olisiko nyt aika ryhtyä luomaan kunnon Vaasa-brändiä. Ehkä se onnistuu paremmin kuin Suomi-brändin luominen.

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Rabb Roy
GSM: 3152150
Email: royrabb@netikka.fi
Kotisivu: www.musicmega.fi

Timo Rintamäki kysyy: Vaasa brändin loisi vaikka sillä, että Vaasa oli ensimmäinen kunta, joka potki puolueet kunnasta ottamalla käyttöön vapaalla ehdokasasettelulla suorilla kuntalaisvaaleilla valittavan pormestarin, joka teki kuntalaisista valtuuston ja valitsi itse kaupungin elimiin alaisensa.
Kirjoittaja vastaa: Aivan. Jotakin radikaalia, omintakeista ja järkevää tarvitaan. Suoraan valittu pormestari olisi rautaa, mutta joku sanoi että se vaatisi muutosta lakiin. Seuraavaksi paras vaihtoehto lienee vain yksi kaupunginjohtaja, sillä nykyään Hupu,Tupu ja Lupu-puolueet määräävät tahdin keskinäisillä lehmänkaupoilla. Vaasan hallintokulttuuri on laajemminki selvitystilassa. Johtajat ovat liian usein matkoilla ja pyrkivät jatkuvasti muihin hommiin. Mitä sellainen johtaja välittää kaupungistamme.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!