Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Vihreät - De Gröna
Puolueen ehdokkaat:

Kari Lajunen

Malcolm Pemberton

Anna Swanljung

Tapio Osala

Asko Halme

Juha Tuomikoski

Sisko-Margit Syväoja

Tytti Hyttilä-Huhta

Jaakko Laukka

Juha Ossi

Ritva-Hillevi Halme

Susanne Wendell

Olli Autio

Timo Lumme

Mika Siltanen

Peku Sommerfeldt

Ville Kaukonen

Sami Ruutikainen

Aatos Lehtola

Tapio A Osala
Tapio Osala

Kari Lajunen
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Juha Ossi - Vihreät - De Gröna

Harvainvaltaa  
Lisätty: 9.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Suomi mainostaa itseään maailmalla avoimena yhteiskuntana, jossa kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Kuitenkin kansalaista lähinnä olevan kunnallishallinnon tila on kaikkea muuta kuin avoin; asiat valmistellaan pienessä piirissä ”valmiiksi” ja tuodaan hyväksyttäväksi
valtuustoon ryhmäpäätöksin. Kun tämä kunnallisdemokratiaan pesiytynyt
harvainvalta yksipuolistaa päätöksenteon arvot, jotka vielä usein ovat niitä
kovempia, on tuloksena näennäisdemokratia. Konflikti monokulttuurisena pysyvän hallinnon ja moniarvoistuvan yhteiskunnan välillä kasvaa; ei ole siis ihme, jos äänestysprosentit ja kiinnostus politiikkaan pienenevät.

Olisiko tullut aika äänestää evoluution umpikujaan ajautuneet vanhan vallan
dinosaurukset ulos valtuustosta?

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Juha Ossi
Email: juha.ossi@netikka.fi

Minä. kysyy: Olisi, mutta se ei poista ryhmäpäätöksiä.
Kirjoittaja vastaa: Kas tähän onkin yksinkertaista vastata: äänestäkää sellaisia puolueita, joilla ei ole ryhmäpäätöksiä. Äänestäkää vihreitä!

VIC20 kysyy: Valmisteluytyö tehdään virkamiesten pienessä piirissä ja esitys tulee valtuustokäsittelyyn siinä vaiheessa, että päätös on aina tehtävä kovalla kiirellä jonkun kohta umpeutuvan määräajan tai uhkaavan hädän takia. Näin taataan se, ettei valtuutetuille jää aikaa perehtyä yksityskohtiin. Rabbelle räätälöidyn tukipaketin kohdalla tämä "vanha ja hyväksi havaittu" menetelmä meni lähes putkeen heti ensiyrittämällä mutta ei aivan. Mikä sitten olisi vaihtoehto? Tulisiko estää virkamiesten ja pienen piirin mahdollisuus junailla asiat salassa? Esim siten, että jokainen miljoonaluokan hanke on tuotava valtuustoon vaiheittain? Ensin hyväksytään suuret linjat ja myöhemmin hiotaan yksityiskohdat?
Kirjoittaja vastaa: Isoja asioita pitää valmistella yhdessä ja avoimesti. Ko. tapauksessa olisi asiaa ajanut kompus voinut tulla esille esim. lehdistössä ja kertoa mitä on tekemässä ja millä motiivein ennen valmiiksi pureskeltua (tosin aika klimppistä) ehdotusta. Ajatus ennakoivasta periaatepäätöksestä on mainio. Jos asia on oikea se kestää avoimen valmistelun. Kiireellä kiristäminen on huonoa politiikkaa. Yksityiselämässä tuollainen käytös johtaisi aviokriiseihin tai ainakin vastuunkantoon. Mutta ei politiikassa?

Hanna Lähde kysyy: Eikö kansa valitse päättäjät ja sillä tavalla kansa on vastuussa. Tässä tapauksessa kuntalaiset! Hanna
Kirjoittaja vastaa: Taas nappiin! Sanotaan, että kansa ansaitsee johtajansa ja minä sanon, että ansaitsee myös edustajansa. Toivon ja uskon, että vaasalaiset ovat läksynsä oppineet ja äänestävät VIHREITÄ, Hanna. Muutos ON mahdollinen.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!