Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Perussuomalaiset
Puolueen ehdokkaat:

Harri Leppälä

Rabb Roy

Kullervo Ketolainen

Mikael Ö
Lauri Karppi
Matias Kvist
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Harri Leppälä - Perussuomalaiset

Säännölliset terveystarkastukset takaisin kouluihin  
Lisätty: 6.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>


Kouluihin pitäisi ehdottomasti saada takaisin säännölliset terveystarkastukset, koska erityisesti mielenterveysongelmat vaativat terveydenhuollolta ennakoivaa puuttumista.


Ennen kun luokkien koot alkoi kasvaa hallitsemattomiksi, oppilaat niin alaluokilla kuin ylemmilläkin tuntsivat toisensa joka sai aikaan ``me hengen´´joka taas ehkäisi syrjäytymistä.


Tänä päivänä tälläistä yhteen kuuluvaisuuden tunnetta on harvassa kun lapset ja nuoret eivät tunne toisiaan sen kummemmin kuin opettajatkaan ja näin ei huomata mitään jos yksi kavereista yhtäkkiä muuttuu etäiseksi ja sulkeutuneeksi.


Tätä ``me henkeä´´pitäis harjoitella ja opettaa ihan päiväkodista lähtien.


Viime lauantaina Variskan vaalipaneelissa yksi isä yleisöstä kysyi onko se tarpeeksi että yhdellä koulupsykologilla on koko koululle aikaa tunti viikossa. Kaikki vastaamassa olevat ehdokkaat olivat sitä mieltä että se on ehdottomasti liian vähän. Kokoomuslaisen ja Kristillidemokraatin mielestä ei psykologien/kuraattoreiden lisääminen kuitenkaan poistaisi ongelmaa. Itse kuitenkin olen sitä mieltä että koulukuraattori- ja psykologipalvelua pitäisi saada kouluissa tasan niin paljon kun on tarvetta, koska näiden palvelujen vähyys heijastuu jo nuorison käyttäytymiseen kauhistuttavalla tavalla.


Tämän päivän moraali ihmisillä, tarkoitan nimenomaan lasten vanhempia on sellanen että alle kymmenen vuotiaat lapset saavat aikuisten kanssa katsoa televisiosta ihan mitä tahansa ja jopa ilman vanhempia. Sieltä jos sattuu vilahtaa tissi, `pupunpesä´taí muuta paljasta pintaa niin kirjoitellaan yleisöosastolla kuinka rivoa sieltä taas tuli, mutta kun Amerikkalaisessa toiminta sarjassa ammutaan ihmiseltä puolipäätä hajalle niin hekotetaan tv:n ääressä sitä kuinka hienosti tyyppi levis asvaltille. Tämä on yksi syy juuri siihen missä mennään ja kuinka on muodostunut käsite hyvä ja käsite paha, oikea ja väärä tämän päivän nuorille. 


Onneksi tätäkään tekstiä ei voi yleistää joka kotiin ja niitä hyviä vastuuntuntoisiakin vanhempia vielä löytyy, toivon kuitenkin että tämä kirjoitus laittaisi aikuiset ihmiset miettimään näitä asioita.


Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Harri Leppälä
GSM: 0445911961
Email: harri.leppala@netikka.fi
Kotisivu: www.netikka.net/faulepumpe

Hanna Lähde kysyy: Minusta ongelmia ei ratkaista koulukuraattoreita ja koulupsykologeja lisäämällä. Vaan vanhempien läsnäololla ja oikeanlaisella tekemisellä ja ajanvietteellä. Usein vanhempien on hyvä tutustua lasten kavereihin ja heidän vanhempiin. Lasten kasvaessa tehtävä tietenkin vaikenee, mutta vanhempienkin on opittava päästämään lapset vapaaksi valvonnastaan. Minäkin olin Variskan vaalipanelissa ja jäin miettimään tämän miehen kertomusta? Esitystä ei ehkä oltu mietitty tarpeeksi tarkkaan. Tuntuu kuin kaikki vaan levittelisivät käsiä ja pakenisivat vastuuta. Olisiko sinulla mielipiteitä vaaliväittelystä? Minusta vaikutti siltä, että poliitikot tulivat vain näkymään ja kuulumaan. Ristinummi ja koko alue vain haukuttiin. Poliitikot tulivat ja näyttivät, kuinka huonosti useimmat heistä tuntevat "oman alueensa". Hanna
Kirjoittaja vastaa: Kuten kirjoitukseni lopussa sanoin että onneksi tekstiäni ei voi yleistää, että vielä löytyy kunnollisiakin vanhempia. Tosiasia kuitenkin on että ollaan jouduttu tämän ongelman kanssa niin pitkälle että koulukuraattoreita ja psykologeja tarvitaan lisää. Tarpeeksi mut ei yhtään ylimääräistä. Nykypäivän tilanteessa kun lapsetkaan ei tunne toisiaan on vaikea kuvitella tilannetta jossa vanhemmat tuntisi lastensa kaverit ja heidän vanhempansa. Olet aivan oikeassa että niin juuri pitäisi olla. Minusta paneelissa tuli liian monta kysymystä yleisöltä ``nipussa´´ja siksi kukaan ehdokas ei vastannut kaikkiin kysymyksiin. Muuten pidin keskustelun tasoa ihan hyvänä. Itse voin rehellisesti sanoa etten tunne ristinummi-vanhavaasa aluetta kovinkaan hyvin vaikka olin tietääkseni ainut paikallinen ehdokas, mutta olen asunut täällä vasta 3kk. Minä en kyllä kuullut että kukaan ehdokkaista olisi haukkunut ristinummen aluetta, ennemminkin ihmeteltiin sitä miksi alueen maine on edelleen kyseenalainen vaikka alue on rauhoittunut siitä mitä se on ollut esim. 10 vuotta sitten.

Hanna Lähde kysyy: Minä taidan suhtautua liian tunteikkaasti Ristinummi asiaan. Suoranaista haukkumista ei ollut. Minusta vain yksi panelisti asui Ristinummella ja sinä Vanhassa Vaasassa. Ristinummelainen kehui Ristinummea hyväksi paikaksi asua ja minä tiedän ristinummelaisena tämän olevan hyvä paikka! Usemmat poliitikot olivat, joko menneisyydessä tai työelämän kautta olleet olleet yhteydessä Ristinummeen tai alueeseen. Hanna
Kirjoittaja vastaa: Kirjoittaja ei ole vielä vastannut kysymykseen.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!