Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Pro Vaasa
Puolueen ehdokkaat:

Risto Helin

Heikki Lamminmäki

Markku Saaranen

Bjarne Östman

Jari Lahti

Aino Siltanen

Klaus Berg
Pentti Suksi

Mauri JV. Öljymäki

Jouko Ristilä
Matti Vahtera
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Markku Saaranen - Pro Vaasa

Yhdessä olemme enemmän  
Lisätty: 15.9.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>


Mustasaaren ja lähikuntien olisi yhdessä Vaasan kanssa löydettävä yhteinen sävel 9 kunnan yhteenlittymä ja yli 100.000 ihmisen joukkovoima kehittämään tätä aluetta,vanha viisaus joukossa on voimaa ja tekemisen meininki, pitää edelleenkin paikkansa.

Olemme aina pärjänneet kielellä Vaasassa oli se suomi tai ruotsi, nykyään täällä kuullee 40 eri kieltä.

Olen vanhana yrittäjänä ylpeä kotiseutuni ihmisistä niin työntekijöistä kuin omistajista jotka jaksavat olla mukana luomassa parempaa huomista Vaasaan ja koko Suomeen.

Virkamiestyöskentely on tuottanut ongelmia ja mielestäni tähän olisi Pormestarimalli kaupungin johtoon parempi kuin kolmelle jaettu kaupunginjohtajuus.Pormestari voisi olla ja olisikin mielestäni parempi olla politiikan ulkopuolelta,vaikkapa liike-elämästä, ja Valtuusto tekisi sille kuuluuvaa työtä.

Lähellä sydäntäni on yritäjää koskevat asiat ja niiden eteenpäin vieminen Vaasassa joka osa-alueella.Lisäksi omien kokemusten kautta sairaala ynnä muut terveydenhuoltoon liittyvät asiat ovat myös etusijalla.

On myöskin huomioitava vanhukset, jotka haluavat asua omassa kodissaan, omaishoitajien taakka on korvattava ja myöskin järjestettävä lomitus.


Eläkeläisten asemaa on paremmin huomioitava ,me eläkeläiset joudumme pienillä eläkkeillämme n.1000e/kk maksamaan kaikki samat kuin normaali keskipalkaa nauttivat n,2500-3000e /kk,tämähän ei voi olla oikein.

Vaasan kaupungin olisi luotava vähävaraisille eläkeläisille alennussysteemi kompensoimaan jatkuvia hinnankorotuksia, on nöyryttävää lähteä sosiaalitoimentuloon hakemaan euroja.
Maahan muuttajat ovat huomioon ottaen eläkeelle lähtijät ja vanhenevan ikäpolven, meidän tärkein voimavaramme tulevaisuudessa, siksi onkin saatava heidät viihtymään kauniissa kaupungissamme ja tuntemaan että he perheineen viihtyvät täällä.


Urheilu on myöskin likellä sydäntäni, 60-70 luvulla uin kilpaa aluksi Vaasan Tovereiden riveissä ja muutaman vuoden Vaasan Uimaseurassa, pärjäsin melko hyvinkin, ihan Suomen mestaruustasollakin josta kiittäminen aktiivisia valmentajia Aake Märsylää ja Janne Haaralaa.
On hyvä luoda urheilulle otolliset olosuhteet; Autourheilu,jääkiekko,jalkapallo ymm joista on noussut Vaasasta mailman maineeseen väkeä.

Ja sitten nuoriso ja harrastukset,oikeen ottaa kipiää kun welmu lopetti toimintansa ja musiikki harrastuksena taantuu Vaasassa josta on noussut ja nousee hurjan ammattitaitoista väkeä.
Nyt on yli puoluerajojen löydettävä yhteinen sävel laji ja kunnon harjoittelu ynnä sosiaaliset tilat musiikinharrastajille he tuovat Vaasalle valtavasti tatusta mailmalla ja näinkö me heitä kiitämme.


YHTEYSTIEDOT markku.saaranen@gmail.com Puh: +358400660563
Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Markku Saaranen
GSM: +358400660563
Email: markku.saaranen@pp1.inet.fi
Kotisivu: http://markkusaarasenvaaliblogi.blogspot.com/

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!