Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Pro Vaasa
Puolueen ehdokkaat:

Risto Helin

Heikki Lamminmäki

Markku Saaranen

Bjarne Östman

Jari Lahti

Aino Siltanen

Klaus Berg
Pentti Suksi

Mauri JV. Öljymäki

Jouko Ristilä
Matti Vahtera
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Heikki Lamminmäki - Pro Vaasa

Vaasan talous  
Lisätty: 1.10.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Tämän päivän Pohjalaisen juttu Vaasan verotulojen 7,4 milj.  kasvusta antoi otsikon lukemalla lämmöntunteen, mutta jatko paljasti kovan totuuden.  Käyttötalouden 28,9 milj. euron kasvun yli budjetoidun.  Verotulojen nousu ei riitä kattamaan menojen lisäystä. Lisäksi ihmetyttää jutun mukaisesti eri toimialojen suuri toivo paremmasta tuloksesta. Pitääkin kysyä: toivonko varassa tuloksen tekeminen hallintokunnissa on?


 


Kaiken kaikkiaan totuus kuullaan Kunnallisvaalien jälkeen. Viimeistään joulukuun budjettikokouksessa. Sanoma tulee olemaan:   Tulojen ylitys budjetoituun ei riitä kattamaan ylityksiä. Täten esitämme  kaikille hallintokunnille 3% säästöohjelmaa käyttötalouteen.


 


Vallalla oleva ulkoistaminen tulee edelleen vaatimaan lisärahoitusta.  Täytyykin ihmetellä miksi ei luoteta omantoiminnan kehittämiseen jonka ei tarvitse tuottaa voittoa omistajilleen.  Onko niin, että kyvyt ja halut eivät riitä, kun yksityisen kanssa on niin mukava asioida.  On kokouksia jossa täysin ulkopuoliset kehittävät kaupungin toimintoja varsin pientä korvausta vastaan. Olo on kun Laihian likalla: kun antaa, niin itsekin  saa.


 


 

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Heikki Lamminmäki
GSM: 040 5823400
Email: heikki@lamminmaki.com

Ompa hurjaa menoa kysyy: "Tulojen ylitys budjetoituun ei riitä kattamaan ylityksiä. Täten esitämme kaikille hallintokunnille 3% säästöohjelmaa käyttötalouteen." Millainen kuuri on siis tulossa?
Kirjoittaja vastaa: Vaasan toimintatapa hallintokuntien esittämiin budjettiesityksiin on ollut ja näyttää jatkuvan mallilla, että keskushallinto systemaattisesti karsii hallintokuntien esitykset. Tyyppi esimerkki on palkkavaraukset seuraavalle vuodelle. Nämä määrätään alibudjetoimaan. Seuraavat suunnittelukauden talousnäkymät tulevat olemaan niukkuuden jakamista. Vaasan Veroprosentin nosto on vuonna 2010 todella ajankohtainen johtuen kasvavista käyttömenoista. Ken elää, hän näkee!

Timo Rintamäki kysyy: Julkisen alan työntekijät ja viranhaltijat ja valtuutetut ovat hyvää kaveria keskenään. Valtuutetun tärkein tehtävä on kerätä suosiota sosiaalisissa verkostoissa, jota suurimmalla osalla on julkinen sektori. Päättele siitä kykenevätkö ne mihinkään kuuriin. Valtuustossa ja julkisessa hallinnossa suurin osa on niitä, jotka eivät näytä ymmärtävän, että yritysten myynnin laskiessa ja työvoiman lähtiessä eläkkeelle verotettava tulo todellakin laskee samalla, kun verotuksen tarve kasvaa. Yhtälöä paikkaillaan jättiläismäisellä velanotolla koska ei kyetä toimimaan periaatteella työtön julkisen sektorin työntekijä on halvempi ja siitä ottaa rahat olennaisiin julkisiin toimintoihin ja alentaa verotustakin, jota tarvitaan edes jonkinlaisen kotimaisen ostovoiman ja oikeata verotuloa tuottavan työllisyyden ylläpitämiseen eli suurien ikäluokkien testamenttina lankeaa veloissa uiva itsenäisyytensä velkojille ja koronkiskureille menettänyt valtio.
Kirjoittaja vastaa: Kiitos mielipiteestäsi.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!