Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Kokoomus
Puolueen ehdokkaat:

Pertti Kautto

Peter Remahl

Marko Heinonen

Ilkka Raatikainen

Johanna Ahopelto

Salla Rundgren

Ari-Pekka Laitalainen

Esa Peltomäki

Leena Tulimaa

Seppo Rapo

Sonja Sulkakoski

Heikki Kallio

Juha Silander

Ossi Kukkonen

Marja jokiniemi
Seida Sohrabi
Irma Kivimäki-Turja
Timo Viitala
Irma Kivimäki-Turja
Heikki Loukola

László Boda

Jaakko Perttu
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Marko Heinonen - Kokoomus

NYKYAIKAINEN PALLOILUHALLI VAASAAN  
Lisätty: 30.9.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Vaasa mainitaan useissa yhteyksissä sport-citynä, mitä se suurelta osin myös on. Kaupungissamme pelataan useita palloilulajeja maan korkeimmalla, tai toiseksi korkeimmalla tasolla, ja penkkiurheilijalle tekemistä ja katseltavaa riittää.


Liikuntapalveluiden kehittäjänä ja tarjoajana kaupungin tärkein tehtävä on kuitenkin omien asukkaidensa liikunta- ja kuntourheilupaikkojen ylläpito.


Liikuntapaikat on sijoitettava helposti saataville kaupungin alueelle. Esim. kuntayhtymän isännöimän Botnia-hallin käyttöaste olisi paremmalla sijainnilla huomattavasti suurempi. Myöskään ajatus sisäliikuntapaikkojen sijoittamisesta suunnitellun hevosurheilukeskuksen alueelle ei palvele kaupunkilaisten tarpeita, vaan sijainti on auttamatta liian kaukana. Onkin lähes paradoksaalia, että muuten niin tiivis kaupunkimme suunnittelee/rakentaa sisäpalloilutilat  pois oman kaupunkimme alueelta, yli kymmenen kilometrin päähän keskustasta, toisen kunnan alueelle.


Kaupunkiin tarvitaan nopeasti uusi, vähintään kansalliset kriteerit täyttävä palloiluhalli. Vaasa on suomessa viimeisiä kaupunkeja, jossa esim. futsal-liigaa ja salibandyn I ja II divisioonan otteluita pelataan vielä ns. "koulun salissa". Kaupunkimme nykyiset tilat eivät täytä juuri mitään nykyaikaiselle palloilu-hallille asetettuja kriteerejä. Kaikki futsalin ja salibandyn edustusjoukkueet pelaavatkin otteluitaan Vaasassa erikoisluvalla. Vaasan ammattiopiston salissa (kauppis) ei ole esim. tarjota tuomareille pukeutumistiloja tai suihkuja, vaan he vaihtavat vaatteensa varustevarastossa.


Kuvaavaa tilanteen vakavuudesta on se, että useat joukkueet harkitsevat kotiotteluidensa siirtoa Laihialle, missä halli täyttää tarvittavat kriteerit. Palloiluhallin suunnittelu on otettava huomioon Hietalahden uuden liikuntapuiston suunnittelussa. Ns. kilpaurheilijoiden oteluiden sirtäminen uuteen palloiluhalliin vapauttaisi salitilaa kouluista niitä kipeästi tarvitseville junioriryhmille.


Jos haluat olla vaikuttamassa Vaasalaisen sisäpalloilun olosuhteiden parantamiseksi, käy kirjoittamassa nettiadressi, joka luovutetaan Vaasan kaupungin vapaa-aikalautakunnalle 2.11.2008


Aiheesta lisää päivän Pohjalaisessa sivulla 4. 


Adressi löytyy osoitteesta:www.adressit.com/palloiluhalli_vaasaan

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Marko Heinonen
GSM: + 050 35 96 441
Email: marko@markoheinonen.fi
Kotisivu: www.markoheinonen.fi

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!