Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Vihreät - De Gröna
Puolueen ehdokkaat:

Kari Lajunen

Malcolm Pemberton

Anna Swanljung

Tapio Osala

Asko Halme

Juha Tuomikoski

Sisko-Margit Syväoja

Tytti Hyttilä-Huhta

Jaakko Laukka

Juha Ossi

Ritva-Hillevi Halme

Susanne Wendell

Olli Autio

Timo Lumme

Mika Siltanen

Peku Sommerfeldt

Ville Kaukonen

Sami Ruutikainen

Aatos Lehtola

Tapio A Osala
Tapio Osala

Kari Lajunen
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Tapio Osala - Vihreät - De Gröna

Jotain pientä konkreettista edes  
Lisätty: 29.9.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>

Alla olevan linkin kautta voitte käydä allekirjoittamassa adressin. Itse sen tein.
 
"Esitämme, että Suomen ampuma-aselakia uudistetaan seuraavasti.
 
 Yksityishenkilöt, joiden työssä käsiase ei ole välttämätön, eivät sellaista
saa pitää hallussaan ja ase tulee luovuttaa viranomaisille tai tehdä
pysyvästi ampumakelvottomaksi. Tässä käsiaseella tarkoitetaan kaikkia
aseita, joiden piipun pituus on alle 600 mm, ja jotka käyttävät
voimanlähteenä räjähdysainetta."

 
 http://www.aselakimuutos.net/


--------


Jäi tuossa yhdessä vastauksessa perustelematta miksi mainitsin "Kansallisen Kivääriseuran" USAssa. Se on erittäin kovaääninen ja vaikutusvaltainen seura. joka vaatii täyttä vapautta ampuaseille. Ja ovat onnistuneet pytkimyksissään murheellisin seurauksi. Mainitsemassani elokuvassa kerrotaan havainnollisesti mistä oiken on kyse. Se oli joku aivan käsittämättömän korkea luku, joka määrä ihmisiä pääsee hengestään joka vuosi laillisella käsiaseella.


------


Jospa jokaisella Suomessakin, jokaisessa grillijonossa, ryyppyporukassa olisi pyssy taskusssaan, niin johan olisi meilläkin tappoja huikea määrä.


---


Ampumaharrastus taas on vaativa ja fiksu laji. Nyt käydään rajankäyntiä siitä kuinka harrastajat ja etenkin nuoret voivat vapaasti liikkua luvallisen aseen kanssa.

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Tapio Osala
GSM: 0400-761185
Email: tapio.antero.osala@gmail.com
Kotisivu: http://tapioosala.com/

vaasalainen kysyy: Ryhdy tosissasi vaalityöhön. Lähetä oman koneesi osoiterekisterristä ystävillesi ja liiikekumppaneillsi tieto kolumnistasi ja tukiryhmästäsi sekä pyydä heitä välittämään tieto edelleen mahdollisimman laajalle. Rekisteröidy foorumiin ja ryhdy keskustelemaan äänestäjiesi kanssa. Jalkaudu ihmisten joukkoon.
Kirjoittaja vastaa: Kiitos vihjeestä.

kimppa kysyy: niin eli olet sitä mieltä että rehellinen asiansa hoitanut ja tunnollisesti elänyt ihminen ei saa harrastaa esim tarkkuus ammuntaa koska kaksi päästänsä sekaisin olevaa nuorta on ammuskellut parissa koulussa tosiasiahan on että 99.5 prosenttia aseenkantoluvan omaavista henkilöistä ei riko lakeja ja jos yhteiskunta on epäonnistunut muutanman nuoren mielenterveys ongelmien kanssa niin pannaan aiheettomat kärsimään. taidat yrittää nyt kalastaa ääniä täällä surullisella tapahtumalla. hyi häpeä.. poistetaan samantien kaikki aseet. ja jo vähänkin maailmaa nähnyt ja alibia lukenut tietää ettei ongelma sillä poistu aina on ns luvattomat aseet joita välillä myydää jopa halvemmalla kun luvanvaraisia. ja ison miinuksen kyseisessä ampuasiassa saa myös media nämä hullut elää julkisuudella ja viimeinen marttyyri sai kyllä aivan luvattoman paljon mediaa ja taas muutama hullu nuori sai kipinän vastaavanlaiseen touhuun. ei valtuustoon enään ihmisiä jotka puhuu paljon mutta ei sano mitään.
Kirjoittaja vastaa: Olen samaa mieltä että uudet rajoitukset eivät (kuuri) mitään auta itse suureen ongelmaan eli ihmisten pahoinvointiin kaiken krääsän keskellä. Uusista rajoituksista puhuminen auttaa pääasiassa niitä, jotka ovat neuvottomia siitä mitä pitäsi tehdä. Tämä on sama ilmiö kun vaaditaan lisää ja kovempia rangaistuksia. Asiaan todellinen vaikuttaminen vaatisi arvioimaan arvojamme uudelleen, ja se ottaa kipeää. Kysehän on välittämisestä läheisistä. Mikä siinä on pielessä? Vanhempien uraputket, kalliden asuntolainojen otot tulaakseen hyväksytyksi? Ei ole aikaa omille lapsille kun pitää tienata aina vaan enemmän selviytyäkseen veloista, ehtiäkseen rotaryihin, salille, harrstuksiin JA VIEDÄ LAPSI HIENOIHIN HARRSTUKSIIN. Kun en tähän varsinaiseen on gelmaan keksi muuta kuin iskulauseen "ENRMMÄN AIKAA - VÄHEMMÄN TAVARAA" niin piti minunkin jotain yrittää tehdä omaatuntoani rauhoitellakseni. Sainpa ainakin keskustelua aikaan- ja aikaa itsellenikin pohtia koko kysymystä (ikävät asiat niin helposti torjuu mielestään) Kiitos kommenteistasi! "

Don Giovanni kysyy: Foorumin puolella kysytään vaalirahoituksesta ja pyydetään siitä kertomaan ketjussa Vaalirahoitus. Voisivatko vihreät kertoa oman osuutensa?
Kirjoittaja vastaa: Pitää kertoa. Ulkopuolista vaaalirahoitusta ei ole.

Ville kysyy: Vastasit että "mitä enemmän aseita, sitä enemmän niillä tehtyjä rikoksia". Logiikka on toisaalta oikeassa, mutta miten selität sen että briteissä jossa käsiaseet ovat kiellettyjä, niillä tehdään siitä huolimatta joka vuosi enemmän ja enemmän henkeen kohdistuvia rikoksia? Ymmärrän kyllä että olet hyvällä asialla, mutta totaalikieltäminen ei ole oikea ratkaisu. Huomattava tiukentaminen kylläkin saattaa sitä olla.
Kirjoittaja vastaa: "Ymmärrän kyllä että olet hyvällä asialla, mutta totaalikieltäminen ei ole oikea ratkaisu. Huomattava tiukentaminen kylläkin saattaa sitä olla". Tuohon lausumaasi voin yhtyä. Britanniasssa kuten muuallakin on aina myös "pimeitä" aseita, ehkä niiden määrä on lisääntynyt. Siihen ei nämä keinot tepsi.

Risto Jalonen kysyy: Eikö keskustelua pitäisi käydä myös siitä - varsinkin siitä, missä ne niin sanotut tavalliset ihmiset, muut kuin poliisit ja mahdollisesti vartijat, jotka saavat aseen kanssa yleensäkin (yleensäkään) liikkua saavat näin toimia, eli missä voivat ilman pätevää syytä asettaan kantaa? ps. Käyn ruksaamassa nimen aselakimuutokseen.
Kirjoittaja vastaa: Tunnen aselakia huonosti mutta olen luullut, että teräasetta ei saa kantaa yleisellä paikalla. Nyt en ole varma saako sitten käsituliasetta kantaa missä vaan jos sellaiseen lupa on. Ehkä joku sitä selventää?

Ville kysyy: Oletko oikesti ajatellut asioita ja ottanut selvää asioista tietäviltä/harrastavilta? Miten aseet laitettaisiin seuran asekaappiin kun useimpien seurojen tilat ovat mitä ovat? Kaapit voidaan toki hankkia seuroihin, mutta monien seurojen tilat ovat ampumaratoja metsän keskellä. Rakentaa bunkkeri? Sitten vielä valvonta? Keskellä korpea oleva säilytystila antaa potentiaalisille varkaille aikaa ja rauhaa murtautua hyvinkin suojattuun säilytystilaan. Sitten toiseen asiaan. Urheiluampuja ei harjoittele aseen kanssa radalla kuin ehkä 10% ajasta. Aseella harjoitellaan kotona, tyhjänä, nosto, tähtäys, pito, tyhjälaukaus, jälkipito jne. tätä toistetaan ehkä muutama sata kertaa/harjoitus. Radalla käydään ampumassa ja toteamassa harjoittelun tulokset ja sitten opitun perusteella taas harjoitellaan lisää. Näin siis käytännössä.
Kirjoittaja vastaa: En ole ottanut tarkemmin selvää yksityiskohdista. En todella tiennyt että kotona harjoittelu on lajille tyypillistä. - No, keskustelu tärkeästä asiasata on kuitenkin avattu. Ilmeisesti nykykäytäntö ei tule jatkumaan pitkään. Toivottavasti uudet rajoitukset eivät kohtuuttomasti haittaa lajia.

Ville kysyy: Olipa mielenkiintoinen ja utopistinen adressi. Haluaisinkin kuulla jos sinä osaat kertoa kuka maksaa(erittäin kalliit) harrastusvälineeni jos näin tulisi tapahtumaan. Kun olet julkisesti ehdokkaana ja tuot näin kantasi julkisesti esiin, niin toivon että voisit esim Vaasalaisia-forumin keskustelupalstalla perustella äänestäjille miten tämä käytännössä toteutettaisiin ja mitä hyötyjä sillä saavutettaisiin. Taustaa sen verran että Suomessa on arviolta noin 300.000 käsiasetta joiden hinta varmaankin on keskimäärin 500€ kappale.
Kirjoittaja vastaa: Ensimmäinen vastaukseni meni bittitaivaaseen. Yritän uudestaan: En usko, että ampumaurheilua tarvitsee lopettaa vaikka rajoituksia tuleekin. Adressin tarkoitus on kiinnittää asiaan vakavaa huomiota. Mahdolliset muutokset tekee pitkän harkinnan ja pitkän keskustelun jälkeen eduskunta. Suomessa on merkilllisen paljon käsiaseita ( maailmatilsotjen kärkisijoilla). Mitä enemmän aseita, sitä enemmän niilä tehtyjä rikoksia. Mitä vähemmän aseita ihmisten hallissa > sitä vähemmän henkirikoksia niillä tehdään. Näin se logiikka menee. Ehkä (ainakin nuorten) ampumaurheilua harrastavien ei sitten sallittaisi vapaasti kuljettaa asettaan pois harrastuspaikoilta siviilielämään? Eihän sotilaatkaan niitä kotiin ota? Ampuma

Bert Lundström kysyy: Mitkä olisivat ko. vetoomuksen/adressin käytännön vaikutukset ampumaurheiluun, mikäli muutosehdotus hyväksyttäisiin ja toteutettaisiin? Mitä puoluetta adressin laatineet ja sisällöstä vastaavat edustavat? Olisiko mielestäsi toinen adressi, missä ehdotetaan kaikkien aseiden ja sotien kieltäminen, vielä realistisempi ja raflaavampi - näin vaalien alla?
Kirjoittaja vastaa: En usko, että tälla aloitteella on sen kummempaa puoluesidoonaisuutta. En siitä ainkaan tiedä. Ehkä enemmänkin liikutaan humanismi- militarismi -akselilla. Ampumaurheilua ei varmasti tarvitse lopettaa vaikka rajoituksia tulisikin. Yksi mieleen tullut keino olisi varastoida aseet harjoitusten/kilpailun ulkopuolella vaikkapa seuran asekaappiin. USAssa toimii KuKlux Klaanin perilliseksi väitetty NRA (National Rifle Assiosiation). Siellä on aseiden osto aivan vapaata. Näin on myös aivan ylivoimasesti niillä tehdyt tapot maailman ylivoimaista kärkeä. Kannattaa katsoa M Mooren: "Bowling fo Colombine" -elokuva (taisi muuten saada Oscarin tms.). Siinä on lähdetty liikkeelle juuri erään nuoren koulussa tapahtuvassa massamurhaiskusta > johtopäätös > liian helposti saa aseita USAssa.

Mario Halme kysyy: Kysyisin Ehdokkaalta Vaasan Kaupungin konserniyhtiön Puheenjohtajana seuraavaa asukkaille ajankohtaista asiaa: Miksi Koy Pikipruukin hallinnoimilla yleisillä piha alueilla, eli merkitsemättömillä paikoilla, on käytännössä Inva Pysäköinti kielletty ? Myöskään tämän ryhmän pysäköintipaikkoja ei ole yleisemmin missään lähiössänne järkeistetty. Sen sijaan kuitenkin ns. Yleinen näille merkitsemättömille alueille päivittäin pysäköinti on silminnähden käytännössä sanktioiden puutteessa sallittu, eli siis käytännössä: Ei valvottu. Muuttuuko asia kymmenien vuosien epäkohdan jälkeen rationaalisempaan, eli asukasturvallisempaan ja siten myös asumis imagoltaan parempaan, tai jopa radikaalimpaan suuntaan: Mikäli asukkaina äänestämme sinut valtuustoon eli näitä kahta vaikutusvaltaista tuoliasi silmälläpitäen.? Mario Halme ( 1 kerran Pikipruukin puolesta järjestetty henkilökohtainen Inva paikka kielletty) sekä Inva kortilla muutaman kerran näille alueille ( väljille) pysäköinnistä Koy:n puolesta huomautettu.
Kirjoittaja vastaa: Kirjoitit "Miksi Koy Pikipruukin hallinnoimilla yleisillä piha alueilla on käytännössä Inva Pysäköinti kielletty?" Tuo kuulostaa aivan käsittämättömältä. En ole koskaan tuollaista liikennemerkkiä nähnyt. Saahan nyt INVA-aina pysäköidä sinne minne muutkin! Asioiden pitäsi edetä näin: asukastoimikunta ottaa kantaa käytännöllisiin asioihin kuten pysäköitiin. Se tekee asiasta päätöksen ja lähettää sen Pikipruukin työntekijöille. Jos asia on ongelmaton, sen pitäisi näin hoitua. Olisi ehkä houkuttelevaa luvata hallituksen jäsenenä puttua sellaisiinkin asioihin, näin vaalien alla, mitkä ei hallitukselle kuulu. Mutta sitä en tee. On hallituksen ja meidän kaikkien Pikipruukkilaisten asia saada tuo järjestelmä ja työnjako toimimaan. Silloin mahdollisuus pienet ja isot asiat saadaan paremmin järjestykseen Siis: asukas> asukastoimikunta> asukasvaltuusto>yhteistyöelin>hallituksen asukasjäsenet. En toki kaihda vastuutani mutta hyvin toimiva työnjako on tärkeintä. ( Ohje tässä tapauksessa: Pane ongelma kirjalliseen muotoon ja vie se asukastoimikuntanne puheenjohtajalle. Sen puuttuessa voit toimittaa asian kirjallisesti - sähköposti on paras- Pikipruukin työntekijöillekin)

senaattori eric van halen kysyy: edustatko vihreiden valtapoliittista kantaa kun otit saman keppihevosen kuin osmo soininvaara??
Kirjoittaja vastaa: En ole Osmon kannanottoja nähnyt.(Kerro mistä sen löydän!) Ehkä Osmo onkin lukenut tätä meidän saittia? Ei se sinänsä ihmeellistä ole jos saman arvomaailman jakavat päätyvät toisistaan tietämättäkin samoihin päätelmiin.

Klaus Berg kysyy: On tullut asiaa seurattua vähän lähempääkin. Kolme vuosikymmentä alan kouluttajana voin rauhoitella viherpiipertäjiä; ei ole syytä muuttaa aselakejamme. Kyllä syyt ovat muualla. Kieltäkää jääkiekko, se vasta on väkivaltaa täynnä ja opettaa nuorisolle kuinka saa tapella.
Kirjoittaja vastaa: No comments.

Tulta munille! kysyy: Hyvä Klaus. Minusta Amerikan malli on hyvä. Pistoolit R-kioskeihin. Kaikille pyssyt vaan.
Kirjoittaja vastaa: Kun järkyttyy jostain kauheasta tapahtumasta. Ja jos niitä on peräti kaksi lyhyen ajan sisällä, niin on inhimillistä, että yrittää jotain tehdä. Nyt on aselain muutoksesta puhuttu ihan hallitustasollakin, vadittu jopa sisämintsrin eroa. Ei ole siksi kovin outoa, että myös adresseja kerätään. Lakimuutoksia on varmaan tulossa. Kun en osannut muuta tehdä, allkeirjoitin adressin. Enkä kadu allekirjoitustani vaikka aselain yksityiskohdista en olekaan perillä. Myös aselakia on voitava tarkastella kun "luvallisilla" aseilla tapahtuu joukkomurhia.

Pohdiskelija kysyy: Oletko huomannut että foorumissa Vaalin 2008 kolumnipalvelu-ketjussa käydään ei ehdokkaiden välissä sitä arvokeskustelua, jota pitäisi käydä täällä ehdokkaiden välillä
Kirjoittaja vastaa: Jaa.

markku kysyy: Mitenkä Vaasa hoitaa esteetömän liikkumsen jos vihreillä on valtaa vaalien jälken . Pyörätuoli ei ole vaasassa kovin hyvä liikkuma väline ilman ajokorttia ja omaa autoa. mukulakivet vielämeidän riesana h-v.tiin väylä pompii kuin kenguri.kiitän.
Kirjoittaja vastaa: Onhan tämä tärkeä asia aina olut vihreille. Valitettavasti rekennuspiirustuksiin ja katusuunnitelmien detaljeihin on vaikea päästä käsiksi. Meillä ei nyt ole paikkaa Teknisessä lautakunnassa. Jos sen vaalimenestyksen myötä saisimme niin toki evästäisimme omaa jäsentämme asiassa.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!