Vaasalaisia.info kolumnipalvelu
Lue aktiivisten vaasalaisten kirjoituksia ja aloita itsekin kirjoittaminen!
Kolumnipalvelun etusivu
Puolueet:

Kokoomus   

Sosiaalidemokraatit   

Vihreät - De Gröna   

Pro Vaasa   

Sitoutumaton kolumnisti   

Keskustapuolue   

Perussuomalaiset   

Kristillisdemokraatit   

Vasemmistoliitto   

SKP   

RKP   

Itsenäisyyspuolue   

Senioripuolue.fi   


Vihreät - De Gröna
Puolueen ehdokkaat:

Kari Lajunen

Malcolm Pemberton

Anna Swanljung

Tapio Osala

Asko Halme

Juha Tuomikoski

Sisko-Margit Syväoja

Tytti Hyttilä-Huhta

Jaakko Laukka

Juha Ossi

Ritva-Hillevi Halme

Susanne Wendell

Olli Autio

Timo Lumme

Mika Siltanen

Peku Sommerfeldt

Ville Kaukonen

Sami Ruutikainen

Aatos Lehtola

Tapio A Osala
Tapio Osala

Kari Lajunen
 

 

Kolumnit selaimeesi
RSS-Syötteellä!

 

 

 

 

Kari Lajunen - Vihreät - De Gröna

Ympärisötekoja pienellä vaivalla elinolosuhteita huonontamatta.  
Lisätty: 29.9.2008

Lue kirjoittajan kaikki kolumnit! >>
Liity kirjoittajan lukijaryhmään! >>SÄHKÖAUTO


On paikallisesti saasteeton. Polttomoottoriauto tarvitsee aikaa lämmetäkseen jolloi se vasta alkaa polttaa polttoainetta taloudellisesti ja puhtaammin. Moni lyhyt jokapäiväinen työmatka on sellainen, ettei auto koskaan kerkeä lämpenemään kunnolla. Polttoainetta kuluu melkein tuplaten siihen mitä valmistaja ilmoittaa. Jos tällaiset ajot tekee sähköautolla niin sen kustannukset ovat jopa 80% edullisemmat kulutetun energian osalta. Sähkö  on niin halpaa verrattuna bensaan. Eli kaiken lisäksi toiminteesta syntyy pelkkää säästöä.

Moni viittaa siihen, että "kyllähän sähkön teko saastuttaa" mutta unohtaa kokonaan, ettei polttonesteiden valmistaminen ole sen ympäristöystävällisempää. Polttonesteiden saastutus ei vielä lopu siihen. Se pitää kuljettaa. Nytkin teillämme on satoja polttoainerekkoja
puhaltamassa pakoputken täydeltä. Tämän jälkeen se vasta loppukäytetään ja päästetään
ilmakehään. Sähkö kulkee saasteettomasti sähköjohtoja pitkin.

ILMALÄMPÖPUMPPU
Lämmittää talon noin puolella sähkönkulutuksella kuin suora sähkölämmitys tai noin puolella hinnalla kuin öljylämmitys. Lisäksi se on täysin saasteetonta. Ilmalämpöpumppu on eräänlainen puhallin joka asennetaan ammattilaisen toimesta sellaiseen paikkaan
taloa josta se pystyy hallitsemaan koko taloa. Lämpö säädetään kaukosäätimellä. Vain tosipakkasilla se ei kykene lämmittämään riittävästi.  

Syy miksi ilmalämpöpumppu pystyy ottamaan lämpöä kylmästä ulkoilmasta on sen kylmäaineen.  Laitteessa on ulkoyksikkö jossa on ulkoilmaa kylmempää kylmäainetta. Se on niin kylmää, että se lämpenee kylmällä ulkoilmalla. Aine voi olla -30 - asteista mutta ulkoilma -10 - asteista.
Tässä on 20 asteen lämpötilaero jota hyödynnetään. Kun -30 - asteinen aine on lämmennyt -20 - asteeseen niin se menee kompressoriin ja puristuu nesteeksi. Aiemmin se oli kaasua. Tämä neste lämpenee puristettaessa jopa 60 - asteeseen. Nyt se ohjataan huoneiston sisällä olevaan
puhaltimeen ja kuuman aineen läpi ohjataan normaali huoneilma. Se lämpenee ja lämmittää asunnon. Ainoa sivutuote koko prosessissa on kylmä ilma joka siis ulkoyksiköstä siirtyy ilmakehään ja viilentää ulkoilmaa. Laite on tietääkseni ainoa lämmityslaite joka viilentää
ulkoilmaa jolloin se ei edistä ilmaston lämpenemistäkään.

Kaikkein paras ominaisuus siinä on kuitenkin sen saasteettomuus ja edullisuus. Sivutuotteitakin siinä on. Kesällä se toimii ilmastointilaitteena ja viilentää asunnon. Samalla se suodattaa huoneilmaa tehokkaasti.

Moni puhuu ympäristöteoista mutta harva tekee. Hankkimalla ilmalämpöpumpun sähkölämmitteiseen
tai öljylämmitteiseen taloon sielä olevan lämmityksen rinnalle, on tehty hyvä päätös mutta samalla
ympäristöteko. Se ilmenee vähentyneenä sähkölaskuna tai vähentyneenä poltetun öljyn määrällä.

Kolumnin kirjoittaja:
Nimi: Kari Lajunen
GSM: 046-8115079
Email: kari.lajunen@oivakaihdin.com
Kotisivu: www.oivakaihdin.com

vaasalainen kysyy: Ryhdy tosissasi vaalityöhön. Lähetä oman koneesi osoiterekisterristä ystävillesi ja liiikekumppaneillsi tieto kolumnistasi ja tukiryhmästäsi sekä pyydä heitä välittämään tieto edelleen mahdollisimman laajalle. Rekisteröidy foorumiin ja ryhdy keskustelemaan äänestäjiesi kanssa. Jalkaudu ihmisten joukkoon.
Kirjoittaja vastaa: Kiitos. Tämähän on suorastaan kannatusilmoitus. Tämähän ei ole kysymys mutta ohjelma vaatii vastaamaan niin vastaan. Otan tämän huomioon. Kiitos tuesta. Rekisteröityminen ja keskustelu on jo toteutettu. Olen yksi blogin aktiivisimpia kirjoittajia. Jalkautuminen tapahtuu kun Vihreät aloittavat jalkautumisen torilla 18-25pv Lokakuuta.

Kysy kirjoittajalta!

Nimesi:
Kysymys:
E-mail:
Bottiesto: Kirjoita tähän kenttään sana "botti", niin varmistamme ettet ole spämmirobotti.
 


Yhteistyökumppaneiden linkkitekstejä hakukoneiden optimointia varten: Metsästys on suomalaisten kansallislaji! Pikavippi on helppo tapa hakea internetistä pikalaina!