Kirjoittaja Aihe: Kaupunginjohtajakysymys  (Luettu 213312 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Heikki Lamminmäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 1041
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #30 : 14. 04. 2006 08:08 »
Olet Pentti jälleen oikeassa kansanvaaliin kohdalla. Tätä minä juuri tähdensin luottamuksen tärkeydellä.  Kyllä pääsääntö on se, että joka valitsee, myös erottaa.  Tähän meidän kansanvalta perustuu. Pormesterimallissa meillä on vielä varsin paljon mietittävää, mutta vielä isompi kohde on kansanvallan palauttaminen Vaasan kaupunginvaltuustoon.

Heikki Lamminmäki


Poissa Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 1450
 • Sukupuoli: Mies
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • Profiili
  • reino kolmonen
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #31 : 14. 04. 2006 18:06 »
Ei pormestareille

Miten kunnallisdemokratia siitä mahtaa kasvaa, jos muutamille suurten valtuustoryhmien luottamusmiehille aletaan maksaa hyvää kuukausipalkkaa ja heistä tehdään päätoimisia kunnallispolitiikkoja.
Käsitykseni on, että tämä päinvastoin kaventaa demokratiaa ja kasvattaa joidenkin yksittäisten nokkamiesten - tai naisten valtaa suhteettomasti koko muuhun kaupunginvaltuustoon nähden. Siksi kantani on, että Vaasaan ei tarvita pormestarimallia, eikä pormestareita. Sitä paitsi näyttää siltä, että monet suurten valtuustoryhmien vetäjät ovat sellaisissa työsuhteissa, joissa he ovat päätoimisia kunnallispoliitikkoja jo nyt.

Kunnallispolitiikkaan tarvittaisiin nyt aimo annos kansalaisvaltaa ja valtuuston vallanvahvistamista.
Jo nyt muutamat virkamiehet ja poliittisten ryhmien nokkamiehet toimivat ”pormestareina”.

Pormestariasiaa tärkeämpi asia ovat uudet palveluiden tuotantotavat eli ns. tilaaja-tuottaja -malli. Tilaaja-tuottaja malli on tulossa koko kaupungin tuotantotavaksi. Malliin perustuva ajattelutapa lähtee siitä, että tilaaja ja tuottaja erotetaan toisistaan.
Palvelujen järjestämisestä huolehtivat tilaajat lautakunnat. Palvelujen tuottamisesta puolestaan huolehtisivat liikelaitosten johtokunnat, erilaiset yksityiset palveluyritykset ja pienessä määrin kolmannen sektorin järjestöt.

Tilaaja-tuottaja-mallissa kaikki palvelut tuotteistetaan. Siinä julkisista palveluista tulee tuotteita, käytännössä kaikki eräällä tavalla markkinoistettaisiin. Näin niitä on helppo jatkossa kilpailuttaa, ulkoistaa ja yksityistää, vaikka järjestämisvastuu säilyisikin Vaasan kaupungilla itsellään ja vaikka kuinka puhuttaisiin vain kaupungin sisäisten ns. näennäismarkkinoiden laajentamisesta.

Nykyiselle markkinahössötykselle, olisi pikaisesti saatava piste. Pormestarimallista ei siihen ole, vaan päinvastoin!

Poissa Eesau

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #32 : 14. 04. 2006 20:08 »
Ottamatta nyt kantaa uraputkessa olevien kahden kaupunginjohtajan vaimojen työllistämiskysymyksiin (eivät Lumion rouvan työllistämisyrityksetkään ihan kirkasta päivänvaloa kestä) ja muualla maailmassa varsin tavanomaiseen pormestarisysteemiin (myös Ruotsissa - siellä pormestaira nimitetään "kommunalråd"iksi) haluaisin hieman arvioida kahden uuden kaupunginjohtajiemme saavutuksia.

Lumion ainoaksi saavutukseksi on mainittu kävelykeskustan valmistumista. No, sekin oli kyllä hyvin pitkällä enne Lumion tuloa ja olisi ilman Lumiotakin valmistunut.
Lumio on harrastanut matkailua veronmaksajien ja muidenkin rahoilla varsin runsaasti. Mikäli jutut matkojen todellisista syistä alkuunkaan pitävät paikkansa niin Vaasa ei reissuista ole useinkaan hyötynyt mitenkään. Mitkä asiat ovat niiden kautta edenneet? Ohikulkutein jatke meni pipariksi. Vaasan rataa ei saada sähköistettyä. Valtionhallinto vain vähentää väkeä Vaasasta. Seinäjoki kukoistaa.

Entäs kunta- ja palvelurakennemalli eli Suur-Vaasa-visio?. No, ei olisi voinut huonommin mennä. On onnistunut suututtamaan kaikki naapurikunnat kukkopoikamaisella asenteella. Seinäjoki on jo laajentunut..

Entäs tuo suuri Lumion keksintö Vasek? Mitä se on saanut aikaan muita kuin tutuilta konsulteilta tilattuja kalliita selvityksiä jotka eivät mihinkään johda. Johtajakin on halpiskauppias. No, kivoille tytöille ilman hakumenettelyä on löytynyt kivoja hommia.  Niin, ja se Airport Park vai mikä se on? Lisää uusia kivoja hommia joillekin. Lisää organisaatiota ja lisää kuluja.

No, yksi on kehittynyt ja lisää on luvassa:  KPO:n omistama ABC ja uudelle Prismalle luvattu uusi supertontti voivat varsin hyvin ja kehittyvät suotuisten tuulien alla.

Entä sitten Lonka? Mustikkamaa meni konsulttitöpeksinnässä pipariksi. Sama uhkaa asuntomessuja. Rahaa palaa ja mitään ei tapahdu. Väki pakenee naapurikuntiin, jotka voivat hyvin. Kaavoja ei synny.

No, uusi teknisen sektorin hallintomalli on tuonut aivan uusia päällikkövirkoja, ilman hakemuksia, ilman pätevyysvaatimuksia ko. alasta.  Huippuosaajia on lähtenyt muille maille (esim geodeetit).

Tilaaja-tuottajamallin ideologia on varsin kaukana demareiden maailmankuvasta. Ainakin nyt on saatu suuri sekaanus aikaan ja kokeneiden osaajien kokemukset heitetty paperikoppaan. Uudet tuulet ovat pyyhkäisseet ja jos Lonka todella päässee lähtemään niin ehkä alkaa paluu takaisin karuun arkeen (aletaan tekemään työtä).

Kaupunginjohtajia tai pormestareita jatkossa valittaessa varmaan kannattaa arvostaa paikallista väkeä enemmän.

Vähän kuitenkin tästäkin: Kannatan mallia, jossa pormestari valitaan suoralla kansanvaalilla mutta kaksi apulaispormestaria valitsee valtuusto. Kaikki määräajaksi. Kaupunginjohtajista luovutaan (hehän ovat olleet avoimesti poliittisia virkamiehiä).

EX-Vaasalainen

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #33 : 15. 04. 2006 10:10 »
Täysistunto 8.3.2006

HE 8/2006 kuntalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta

Arvoisa Puhemies,

Haluan kiittää hallitusta ripeästä valmistelusta koskien kuntalain muuttamista. Kuten arvata saattaa, me tamperelaiset olemme tarkalla silmällä seuranneet ja odottaneet tätä esitystä, joka on osittain tehty siksi, että Tampere aikoo ottaa ensimmäisenä kaupunkina pormestarimallin käyttöön ensi vuoden alusta.

Tämä hallituksen esityshän pitää sisällään sen, että tulevaisuudessa valtuusto voisi valita kunnan johtoon pormestarin sekä apulaispormestareita. Pormestari valittaisiin kunnanjohtajan sijasta. Pormestari ja apulaispormestari olisivat luottamushenkilöitä, jotka valittaisiin enintään valtuuston toimikaudeksi. Heidät voitaisiin erottaa epäluottamuksen perusteella. Pormestari toimisi samalla kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja apulaispormestari voisi toimia lautakunnan puheenjohtajana. Hallituksen esitys lähtee siitä, että pormestariksi ja apulaispormestariksi voitaisiin valita myös henkilö, joka ei ole valtuutettu tai vaalikelpoinen kunnanhallitukseen tai lautakuntaa. Päätösvalta asiassa jätetäänkin alueellisesti kaupunginvaltuustolle.

http://www.marjatiura.net/template_list1.asp?lang=1&s=220&sua=1


Poissa Risto Jalonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2012
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #34 : 15. 04. 2006 13:01 »
Siirrytään pormestarimalliin. Perusteena se, että tällöin ei tarvitse
huomioida palkkauksessa nykyisen kaupunginjohtajan ylimitoitettua
tilinauhaa seuraavaa pestattaessa.
Uusi virka ja hieman normaalimmalta tuntuva palkka eli tässä
tapauksessa tulevan pormestarin palkka olisi hieman pienempi kuin
nykyisen kaupunginjohtajan. Jos mitään ei tehdä, niin taas mennään
vanhan kaavan mukaan ja seuraava kaupunginjohtaja saa edeltäjäänsä
paremman palkan ja vähintään samat, luultavasti hieman edeltäjäänsä
paremmat luontaisedut.
Pormestarin tultua valituksi palataan sitten myös hänen asumisjärjestelyissään
normaaliin käytäntöön. Mikä tarkoittaa sitä, että pormestari maksakoon itse
oman vuokransa tai ostakoon itse oman asuntonsa niin kuin muutkin
kaupunkilaiset. Tämäkin on demokratiaa.
Nykyisellä kaupunginjohtajallammehan ei katsottu ilmeisestikään olevan
varallisuutta luxusasuntonsa vuokranmaksuun koska me kaupunkilaiset
niin mielellämme yhtenä luontaisetuna hänen vuokransa maksamme.

Tässä yhden pormestarin mallissa voidaan sitten samalla huomioida, että
esim. kaupunginhallituksen puheenjohtaja on niin sanottu VT (varatoiminen)
pormestari, joka hoitaa lomitukset, sairas poissaolot ja mahdollisesti ilmenevät
päällekkäisyydet.
Näin toimimalla säästetään taas selvää rahaa, koska tällöin virallista vara-
pormestaria ei tarvitse palkata vaan kuvattujen kaltaisten tilanteiden hoitaminen
lankeaa aina kulloisellekin asiasta vastaavalle henkilölle, joka omien normaali
toimiensa ohella hoitaa kyseiset tehtävät tarpeen sitä vaatiessa.

Petri

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #35 : 15. 04. 2006 15:03 »
Eli uskoisit että saisimme Vaasaan pätevän pormestarin maksamalla huonompaa palkkaa kuin nykyään? Luontaisedut kuuluvat kiinteänä osana palkkaukseen, joten sitten pitäisi varmaankin peruspalkan olla suurempi, mikäli pormestari ei saisi asuntoetua? Asuntoetuhan on kuitenkin veronalaista tuloa, joten ei sen vastaanottaja siitä täysin ilmaista etua saa.

Kaupunginhallituksen pj tuskin alkaa tuurailemaan pormestarin sairaslomia? Mitähän järkeä siinäkin olisi, kun tuskin poliittinen päättäjä osaa virkakoneistoa pyörittää. Pormestarin lomien aikana häntä tuuraisivat sektorien johtajat. Tosin heidänhän valtansa myös tässä uudistuksessa kasvaisi, kun ei olisi erillisiä apulaiskaupunginjohtajia.

Poissa doctor

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 141
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #36 : 15. 04. 2006 20:08 »
Rekrytointi on vaikea laji. Kun vielä täytyy pidättäytyä varsin suppeaan joukkoon vaativan tehtävän hoitajaa valittaessa , siis tietyn jäsenkirjan omaaviin, on riski epäonnistumisesta tavallista suurempi.

Uusille huippujohtajille annettiin huippujohtaijien palkat ja edut limousiineineen ja autonkuljettajineen. Koko ylemmän virkamiesjohdon palkat nousivat hyppäyksellä samassa junassa. Kalliiksi aikaisempiin nähden siis ovat ainakin veronmaksajille tulleet.

Sanotaan että hyvä johtaja on palkkansa ansainnut. Johtajat ovat vielä palkkalistoilla (ovatko vielä 100 %:sti sitoutuneita, oikeudenkäyntikihin on ovella), joten heidän työnsä on ainakin virallisesti kesken Jätän arvioinnin heidän saavutuksistaan tuonnemmaksi.

Puhtaiden papereiden ja hyvän työtodistuksen saamiseksi on tilanne molempien osalta ajautunut varsin haastavaksi.

Uusista valntakuvioista, pormestarista sen verran, että nythän voidaan sormella osoittaa kunkin puoleen valtuustoryhmää mahdollisesta huonosta valinnasta kun taas kansanäänetyksellä valitusta huonosta pormestarista pitäisi syyttää kansaa. Määräaikaisuus olisi hyvä turva hutilaukauksille. Voisihan hyvän aina valita uudelleen. Tämähän toisi myös jäsenkirjattomille ja pienempien ryhmittymien ehdokkaille reilun mahdollisuuden. Olisko se sitä demokratiaa?

juhani

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #37 : 21. 04. 2006 11:11 »
Näkyvällä paikalla toimivaa on aina helppo, joillekin myös mieluisaa arvostella.  Voi esiintyä ylivertaisena asiantuntijana syyttämällä suoraan tai kierosti kummemmitta perusteitta kaikesta siitä mitä tuo ennen nyt ja tulevaisuudessa aikoo ja ei aio, tekee ja ei tee.  Kaupunginjohtajan vakanssiin ei sisälly mahdollisuutta onnistuneesti perustella ja selittää enempää kuin oikoakaan.     

Minusta Vaasalla on nyt monella tavoin hyvä ja erityisesti kehittyvälle kaupungille sovelias kaupunginjohtaja;  nuorekas, virkeä, edustuskelpoinen, luonnikas ja kyvykäs kasvamaan aikaa myöten ja kokemuksen karttuessa vieläkin paremmaksi.

Se mitä kaupunginjohtajaltamme eniten näyttää puuttuvan, on muiden hänen työhönsä ja kaupungin sekä ympäristön johtamiseen ja kehittämiseen osallistuvien ja myötävaikuttavien myönteinen vilpitön ymmärrys ja tuki. 

Sellaisissa olosuhteissa on vaikea onnistua ja mahdoton viihtyä.  Sellaisesta ympäristöstä hakeutuisi pois myös taivaan enkeli - jos sellaisen sattuisimme vahingossa saamaan kaupunkiamme johtamaan. 

Kaupunginjohtajan muuttohaluihin myötävaikutaneiden joukosta enkeleitä tuskin löytyy.  Sensijaan varmasti hyvästä palkasta kiinnostuneita, puolueiden koulimia "troijan puuhevosia" sisällään halu ja lupaus kammeta kaupunkilaivaamme puolueen viitoittamalle reitille kohti puolueen haaveiden onnelaa.

Parasta olisi, jos Lumio nyt jo muutamaa kokemusta rikkaampana palauttaisi presidentin tavoin mahdolliset jäsenkirjansa ja suostuisi jatkamaan toimessaan tavallisten jäsenkirjoista vapaiden kansalaisten tuella ja hyväksi.  Niitähän me vaasassakin olemme harvoja poikkeuksia lukuunottamatta lähes kaikki. 

Parasta olisi, jos kaupungin huipulla kaivettaisiin esiin ja tutkittaisiin aateliskalentereiden ja puoluerekistereiden asemasta aivan tavallinen peili.  Ennemmin tai myöhemmin me vaasalaisetkin opimme äänestämään suoraan soveliaiksi ja luotettaviksi arvioimiamme ihmisiä ja tekijöitä puolueiden ja ideologioiden sijaan.
   
   
 
« Viimeksi muokattu: 23. 04. 2006 19:07 kirjoittanut juhani »

Poissa Samba

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #38 : 21. 04. 2006 17:05 »
Juhani, osuit asian ytimeen. Mistä löytyy enkeli, joka täällä viihtyisi? Masokismi auttaisi viihtymistä?
Masokistinen enkeli olisi ihanne.
Hakijat taitavat jäädä vähiin. Vaasan maine kiirii kauas. Suomi on pieni maa ja täällä asuu pieni kansa ja Vaasassa pikkusieluinen kansa.
« Viimeksi muokattu: 21. 04. 2006 17:05 kirjoittanut Samba »


Petri

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #39 : 25. 04. 2006 16:04 »
Heikki Lonka ei päässyt enää jatkoon valittaessa Vantaalle uutta apulaiskaupunginjohtajaa.

Ana Grammi

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #40 : 26. 04. 2006 04:04 »
Heikki Lonka jää siis kasvamaan korkoa tänne Vaasaan, ainakin siksi aikaa kunnes taas jokin uusi posti julistetaan avoimeksi.  Pystyykä tällaisessa karusellissa sitoutumaan pitkäjännitteiseen suunnitteluun?

Poissa Äippä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 148
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #41 : 09. 05. 2006 07:07 »
No eiköhän näistä päästä kun tuo KPO-juttu on valmis. Kuka jää kaipaamaan?

Poissa Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 3634
  • Profiili
  • http://TapioOsala.com
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #42 : 13. 12. 2006 08:08 »
Nyt olisi aika sopiva aika aloittaa keskustelu Vaasan kaupunginjohtajuudesta.

Tilanne on sikäli otollinen, että sivistys-/sosialtoiminen akj jää ensi vuonna sivuun tehtävästä ja tekniikan akj jo jäi pitkälle vapaalle, eikä ole varmaa palaako enää virkaansa hoitamaan pks:lta. Myös kj on ollut hakeutumassa muualle. Olisi aika onnetonta alkaa vapautuvia virkoja taas täyttelemään eliniäksi.

Jos nyt aloitetaan pohdinta niin 2008 valittava uusi valtuusto voisi alkaa 2009 työskennellä  jo uuden mallin mukaan:

1 pormestari
tarvittava määrä toimialajohtajia (esim. sivistystoimi, sosiaali-terveys, tekninen)

Minun mielestäni pormestari tulisi valita suoralla vaalilla samaksi ajaksi kuin valtuustonkin mutta realismia on että se jäisi valtuuston valittavaksi. No parempi niinkin.

Valtuutettu Hokkanen jätti asiasta aloitteen. Hyvä Heimo!

S.M. Art

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #43 : 13. 12. 2006 09:09 »
 Vaasa on saamassa lottovoiton, mikäli molemmat nykyiset kaupunginjohtajat olisivat lähdössä muualle. Lonkan nyt ainakin luulisi lähtevän, kun on saanut väitöskirjansa valmiiksi. Vaasassa on kuulemma parisataa päällikkötason virkaa, joten sielläkin olisi varmaan varaa vähennyksiin. Ei ole mitään järkeä vähentää työntekijöitä. Kukas ne työt sitten tekee? No ei ainakaan päälliköt!
 Palkkakustannussäästöjä ajatellen ei ole ihan sama onko työpaikalla tavoittamattomissa 100 vai 200 palkattua päällikköä.
 Heimo laskeskeli, että yhden johtajan systeemi säästäisi 300 000 €. Kannatettava idea.


EX-Vaasalainen

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #44 : 13. 12. 2006 11:11 »
Tämä on hyvä alku jos ja kun saadaan Vaasaan pormestari, mutta nämä 200 päällikkötason virkaa pitäisi laittaa suurennuslasin alle koska nämäkin ovat suurimmalti osin päällekkäisvirkoja.

Vaasan talous korjaatuisi kertaheitolla kun nämä saadaan tehdyksi..ei muuta kuin töpinäksi !!!

Poissa Into Poika

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 353
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #45 : 13. 12. 2006 12:12 »
Mistä luulet löytyvän sellaisen poliittisen voiman, joka saa aikaan välttämättömän muutoksen.

 Lähes kaikki turhat päällikkövirat ovat polittisia mandaattivirkoja.  Kun ne on vielä jettu sukujen kesken, jotka tukevat toisiaan ja suojelevat toisiaan, ei mistään muutoksesta voida puhua-

Koko Vaasan hanllintorakenne on täysin kieroontunut.  Ota vielä huomioon, että moni istuu paitsi virassaan niin samaan aikaan myös valtuutettuna.

 Hyvä aesimerkki on kaupungin työntekijöiden ay-edustaja, jonka pitäisi samaan aikaan ajaa kaupunginja työntekijöide netuja ja kaupungin etuja. Kuinka se voi olla mahdollista?  Kahdesta pöydästä ei voi syödä yhtä aikaa.
Minäkin kuulun niihin, joiden mielestä  Vaasan Ravirata kuuluu ihmisille.

Poissa vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 5335
 • Sukupuoli: Mies
 • Muista käydä Chatissa
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #46 : 16. 02. 2008 17:05 »
Jos uutinen Longan irtisanomisesta pitää paikansa, niin sillä saattaa olla monia seurauksia.

"Vaasan tekninen apulaiskaupunginjohtaja, tekniikan tohtori Heikki Lonka on vahvistamatttoman tiedon mukaan irtisanonut itsensä kaupungin palveluksesta.

Irtisanoutuminen tulee esille ylimäräisenä asiana Vaasan kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina. Lonka ei ollut lauantaina tavoitettavissa puhelimitse."

Blogin juttu:

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/637-Lonka-irtisanoi-itsensae.html

« Viimeksi muokattu: 16. 02. 2008 17:05 kirjoittanut vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Poissa belurisk

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 2164
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #47 : 16. 02. 2008 19:07 »
Nimimerkki "Vaasalaisen" tiedottaminen mahdollisesta apkj Longan irtisanoutumisesta on mieltä nostattava.   Toteutuessaan se olisi positiivisin tapahtuma kaup:n hallinnossa tänä vuonna tähän mennessä.
Kun jo aivan eri kategoriaan merkittävyytensä ja osaamisensa perusteella sijoittuva apkj Strandin on itse ohjannut itsensä "eläköitymisraiteelle", niin tilanne kaupunginjohtajakuvion uudelleen järjestelylle on otollinen.  Vielä kun "ykköstykillemme" avautuu uusi ura haastavassa uudessa tehtävässä toisaalla/muualla, niin asetelma  todellakin on vaasalaisille lupaava.
Kun vielä yksi toimialajohtajista on eläköitymässä myöskin tämän vuoden aikana (tiettävästi?!), niin tervehtymis- ja uusiutumismahdollisuudet johdossa näyttäisivät johtopaikoilla hyviltä.
Edellyttäen tietenkin, että korvaavat valinnat ja päätökset kaupunginjohdon rakenteesta ja johtajien lukumäärästä osuvat kohdalleen.

Poissa Heikki Lamminmäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 1041
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #48 : 16. 02. 2008 20:08 »
Heikki Lonkan irtisanoutuminen avaa mahdollisuuden siirtyä  Vaasassa yhden kaupunginjohtajan malliin. Lonka on tehnyt sopimuksen aloittamisesta uudessa työpaikassa 1.4.-08  vaikka kysessä on aprillipäivä niin tieto pitää paikkansa. Edellyttäen että Valtuusto 3.3.-08 myöntää eron Lonkalle. KH käsittelee ja valmistelee asian ensi maanantaina.

On varmasti Vaasan etu, että hallinto saa täten uusiutumismahdollisuuden luonteasti, sillä uudistusta todella tarvitaan.  Kunnallisvaalit ja uusi valittava Valtuusto tarvitsee uusia raikkaita tuulia paremman tulevaisuuden rakentamiseen.


Poissa Reino Kolmonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 1450
 • Sukupuoli: Mies
 • Kansalle voimaa työväenliikkeestä
  • Profiili
  • reino kolmonen
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #49 : 16. 02. 2008 21:09 »
Mutta mitä se auttaa vaikka johtajien määrä vähenisi, jos ei palvelujen tuottamiseen varata lisää resursseja?
Oleellista on, että Vaasasassa luovutaan alibudjetoinnista. Se on oleellista mitä on varattu Vaasan omien palvelujen tuottamiseen resursseja.


Poissa tekopirteä

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #50 : 16. 02. 2008 22:10 »
On varmaan otettava naapurikuntien johtajatkin joihinkin virkoihin kun joskus kunnat yhtyvät. Nyt on hyvä rako vapauttaa kaksi johtajanpaikkaa.

Kalle Lanamäki

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #51 : 17. 02. 2008 00:12 »
Meillä on epäonneksemme ollut kolme "helppoheikkiä" kaupungin johtavilla paikoilla. Kaikkien kohdalla on viime aikoina ollut likehdintää poispäin. Sähköratako oli se ehto, jolla heistä viimeinenkin lupasi siirtyä syrjään. Jos ei muu auta ajan tänne Pendolinon vaikka jatkojohdon avulla!
Mielestäni hallintokulttuurimme ummehtuneisuus ja ylimielisyys kulminoitui huonona valmisteluna siinä RG-line farssissa. Selvästi näki, että poikaporukassa oli sovittu. Miksi sitten pitäisi paperit hoitaa kuntoon, kun lopputulos jo oli päätetty. Haluan hartaasti nähdä, että korkean johtajapalkan vastineeksi saadaan kaupunkilaisia hyödyttävää rehtiä ja läpinäkyvää toimitaa.

Vaikka ne ryyppyreissut Tallinnaan ja Saariselälle eivät ylittäneetjkään tuomiokynnystä, ei sen sortin johtamista täällä moni kaivanne. Huuhaatohtorimme voi antaa suunnattomat visionsa hajautetusta älystä minne tahansa, eikä yhden Heikin tarvinne palauttaa kirjojaan tänne, vaikka sitä tunnelia ei sitten kaivetakaan.

Ei muuta kuin näkymättömiin! Uusi (a?) hankittaessa on hyvä puoli siinä, ettei taso hevin enää laske.  Jään toiveikkaana odottamaan.

Poissa juuso

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #52 : 17. 02. 2008 08:08 »
Nyt voidaan sitten lopettaa myös se tilaaja-tuottaja-sekoilu teknisessä virastossa, ja palata kuntalaisia palvelevaan työhön. Eikös se Strandinin sijainen ollut vaan tämän vuoden loppuun palkattu? Nyt olisi hyvä aika siirtyä pormestariin kun on vaalitkin syksyllä.

Poissa pöh

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 283
  • Profiili
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #53 : 17. 02. 2008 18:06 »
On mahdottoman hyvä jos todella pääsemme eroon osasta ongelmajätteistämme.

Olisi myös siunaukseksi, jos jo vuoden 2009 alkupuolella voisimme arvostella molempia kaupunginjohtajiamme esimerkiksi seuraavasti:

" Han gör bra/dåligt ifrån sig! "

Analyyssi

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #54 : 17. 02. 2008 19:07 »
Olen monen kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla. Hienoa, että Lonka sai töitä muualta. Eiköhän nuo saisi muutkin, kun vain hakisivat ahkerasti. Huhun mukaan muillekin olisi tarjottu töitä muualta. Ei, kyllä se taisi olla vain pelkkää huhua... ;)

Mikäli suosituksia tarvitaan, niin täällä olisi monia, jotka niitä mielellään kirjoittavat. Kerätään vaikka adressi, mikäli uusi työnantaja ei muuten vakuutu hakijan kyvyistä. Eiköhän tuuleteta samalla valtuustoakin.

Viime aikojen tapahtumien vuoksi, määrättyjen virkamiesten ja poliitikkojen olisi syytä vakavasti miettiä onko heillä tarpeeksi annettavaa Vaasalle.

Uskon, että Longan lähtö avittaa (mm. työpaikka vapautui) kuntaliitosneuvottelujakin.

Vaasassa on ollut viime aikoina sen verran monimutkaisia poliittisia kiemuroita, että en ihmettelisi vaikka valtuusto ei myöntäisi eroa Longalle. Heh heh. Eiköhän makseta vapaaehtoisesti Longalle vielä perään kunnon kultainen kädenpuristus. Kerro vain summa, kyllä ruotukaveri pitää sen verran istuntoja, että mennee läpi. (Vai onko todellakin niin, ettei tästä Longan lähdöstä tule mitään ylimääräisiä kuluja Vaasalle? Käyttäkää nyt hyvät veljet mielikuvitusta, kyllä te varmasti jotain keksitte.) :)
« Viimeksi muokattu: 17. 02. 2008 19:07 kirjoittanut Analyyssi »

Poissa FinnBat

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 22
  • MSN Messenger - Finnbat
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #55 : 17. 02. 2008 20:08 »
"Vallankumouksen riski on saada pahempi diktaattori"
 - Ze Cuevara

Kalle Lanamäki

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #56 : 18. 02. 2008 00:12 »
"Vallankumouksen riski on saada pahempi diktaattori"
 - Ze Cuevara

Saattoi olla Che Guevara.
Olemme niin lähellä Kelvinin nollapistettä (-273?), ettei edes lottotodennäköisyydellä tänne voi osua yhtä ongelmallisia saati pahempia. Joten vaihdetaan toki!
Uusille pomoille on hakuhaastattelussa pantava ehdoksi kyky pysäyttää se myyräntyö, jota Lonka ilmeisesti joidenkin bisnesveljien kanssa aikoo jatkaa "arvostetusta arkkitehtitoimistosta käsin". Siis joudumme ojasta allikkoon, ellemme saa kerta kaikkiaan poikki noiden kirottujen huuhaavisioiden testaamista kaupungissamme. Kyllä me varmaan aika syntisiä olemme, mutta Jumalan rangaistuksellakin voisi olla rajansa. Olen luullut vaasalaisten pääsevän taivaaseen koska he ovat näiden Heikkien käsissä kokeneet maanpäällisen Danten helvetin. Onko kaikki kärsimys ollut turhaa?

Poissa vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 5335
 • Sukupuoli: Mies
 • Muista käydä Chatissa
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #57 : 18. 02. 2008 05:05 »
KORJAUS
vaasalaisia.info kertoi lauantaina 16. helmikkuta että tekninen apulaiskaupunginjohtaja Heikki Lonka siirtyy  helsinkiläisen Sarecon D&M Oy:n leipiin. Oikea yritys on Finnish Consultin Group.  Uutinen perustui kahteen "varmaan" lähteeseen.

Uutisen julkaiseminen taas perustui uutiskäytäntöön että "uutinen heti ulos", varsinkin jos kysymys on merkittävästä uutisesta.  Apl. Lonka ei koskaan vastannut uutista koskevaan soittopyyntöön. Vääriä tietoja sisältävä uutinen on poistettu mutta on edelleen luettavissa blogin linkin kautta.

Pahoittelen Sarencon D&M Oy: nimen julkaisemista tässä yhteydessä.

Group.FCG-konsernin toiminta jakautuu kolmeen liiketoimintaryhmään: FCG Infra ja Ympäristö, FCG Koulutus ja konsultointi sekä FCG Kansainvälinen konsultointi.

Yrityksestä

Sarecon D&M Oy ja Finnish Consultin Group toimivat yhteistyössä.  Suomessa on vain 4-5 kovantason suunnittelu- ja konsulttiyritystä ja ne kaikki toimivat yhdessä useissa eri projekteissa.   Nyt on löytynyt ilmeisesti riittävän laadukas ja iskukykyinen kombinaatio niinkin ison projektin kuin Kondishanke toteuttamiseen.

Longan siirtyminen Finnish Consultin Groupin palvelukseen tarkoittaa  siis edelleenkin sitä että Heikki Lonka pystyy vaikuttamaan Vaasan kaupunkirakenteeseen.

Kaupunki on tiettävästi omasta puolestaan hyväksymnyt että Finnish Consultin Group tekee ns. Kondis-kaavan mutta Kondis Finland Oy ei ole tätä vielä hyväksynyt.

Sarecon D&M Oy:n vastuulla on ainakin tässä vaiheessa ensisijaisesti Vaasanpuistikon alle tulevan parkkiluolaston suunnittelu, joten uutinen pitää tältäkin osalta paikkansa.

Finnish Consultin Group keskittyy  oman nettisivunsa mukaan monialaiseen, erityisesti julkishallinnolle suunnattuun koulutukseen ja konsultointiin, jolla tuetaan asiakkaiden osaamisen, rakenteiden tai toimintatapojen kehittämistä.

Yrityksen nettisivuilta voi lukea:

“FCG-konsernin asiakaskuntaan kuuluu sekä julkisen että yksityisen sektorin asiakkaita. Julkisen sektorin asiakkaita ovat esimerkiksi ministeriöt, kunnat sekä valtion virastot ja laitokset. Lukuisat kansainväliset rahoittajat kuuluvat myös konsernin asiakaskuntaan.”

FCG:n omistajat

http://www.fcg.fi/fin/fcg-konserni/omistajat/

Keskustelusta

Keskustelu Heikki Longan erosta on saamassa piirteitä, jotka edellyttävät moderointia.  Kehoitan kirjoittajia ottamaan huomioon ,mitä herjauksesta on laissa sanottu.

Tapio Parkkari

ylläpito
« Viimeksi muokattu: 18. 02. 2008 07:07 kirjoittanut vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

fableable

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #58 : 18. 02. 2008 08:08 »
"Vallankumouksen riski on saada pahempi diktaattori"
 - Ze Cuevara

Saattoi olla Che Guevara.
Olemme niin lähellä Kelvinin nollapistettä (-273?), ettei edes lottotodennäköisyydellä tänne voi osua yhtä ongelmallisia saati pahempia. Joten vaihdetaan toki!
Uusille pomoille on hakuhaastattelussa pantava ehdoksi kyky pysäyttää se myyräntyö, jota Lonka ilmeisesti joidenkin bisnesveljien kanssa aikoo jatkaa "arvostetusta arkkitehtitoimistosta käsin". Siis joudumme ojasta allikkoon, ellemme saa kerta kaikkiaan poikki noiden kirottujen huuhaavisioiden testaamista kaupungissamme. Kyllä me varmaan aika syntisiä olemme, mutta Jumalan rangaistuksellakin voisi olla rajansa. Olen luullut vaasalaisten pääsevän taivaaseen koska he ovat näiden Heikkien käsissä kokeneet maanpäällisen Danten helvetin. Onko kaikki kärsimys ollut turhaa?


On taitanut Kalle lähteä  "hihhuleitten ja  väärien profeettojen kelkkaan".
Vaasassa on sen verran "arvostettuja arkkitehtitoimistoja" ja  "bisnesveljiä" että hieman voisi titty täsmentää, että keskustelu ei ihan harhapoluille joudu.

 Kyllä Biblia sanoo ihan selvästi, että; "synnin palkka on kuolema" ja  "kaikki on turhuutta".Heikki Herja

 • Vieras
Re: Kaupunginjohtajakysymys
« Vastaus #59 : 18. 02. 2008 10:10 »
Apl. kj. Heikki Longan eroilmoitus tuntuu synnyttävän joissakin melkoisia riemun purkauksia. Itse asian ydin tuntuu jo hukkuneen.  Ydin on tietysti kuka tilalle ja tarvitaanko enää kolmea  kaupunginjohtajaa vai voitaisiinko kehitellä uusi, toimivampi malli?

Tyrkyllä on varmasti ainakin Heikki Vehkaoja mutta aika lienee ajanut hänen ylitseen?  Meneekö paikka siis hakuun vai löytyykö nykyisesta hallinnosta sopiva kanditaatti.

Itse olen sitä mieltä että paikka on pantava hakuun ja paikalle on saatava mahdollisimman ”puhdas” ammattilainen.

Longan eroon johtaneet syyt ovat varmasti paljolti henkilökohtaiset.  Mutta ei käy kiistäminen etteikö Kondis-hanke kummittelisi taustalla.  Hanke on sivuvaikutuksineen niin mittava että se  työllistää päteviä ammattilaisia vuosiksi.

Hiukan kyllä kulmakarvat kohoavat kun lukee että Vaasanpuistikon parkkiluolaa suunnitteleva Sarecon D&M Oy:n ja Finnish Consultin Group ovat Vaasassa tiiviissä yhteistyössä ja että kummatkin on tänne junaillut Heikki Lonka.

Tulee olemaan myös mielenkiintosta nähdä, paraneeko teknisen viraston ilmapiiri Longan lähdön jälkeen ja millaisia käytäntöjä syntyy tyhjiöön, jonka Lonka jättää.

Tyhjiöllä tarkoitan tietysti käytäntöjä  mm. Airaksisen, HS-Centerin ja Halli Oy:n kesken.  Siirtyvätkö ne perintönä Longan seuraajalle ja mitään muutosta tähän tunkkaiseen kuvioon ei tule.

Ja vielä.  Arvioidaanko tuottajamalli nyt uudelleen?