Kirjoittaja Aihe: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue  (Luettu 8466 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Asko Halme

 • Vieras
Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« : 25. 06. 2006 16:04 »
PELASTAKAA VASKILUODON VIHERALUE

Tällä  otsikolla ansioitunut vaasalainen poliitikko ja kuntourheilija Christer Boucht 22.1.1982 Vasabladetissa aloittaa kirjoituksensa ja jatkaa: ”Minulle nimi Vaskiluoto tuo mieleen kaupungin uhanalaisimman viheralueen, joka ilmeisesti lopullisesti tuhoutuu jolleivät kunnalliset virka- ja luottamusmiehet  herää.

Etenkin kaupungin keskustassa asuville Vaskiluoto sijainniltaan  on erinomainen virkistysalue. Ja näitä ihmisiä on paljon. Kaupungin  läntinen ranta-alue, jota Setterberg oli suunnitellut yhtenäiseksi
rantapuistoksi, on pirstottu ja käytetty rakentamiseen. Keskussairaala on täyttänyt lähes koko Kustaanlinnan puiston ja moottoritie on tuhonnut Hietalahden suuren ja rehevän puiston.

Maretaario Vaskiluotoon? Ei, ei missään olosuhteissa. Monta heh- taaria keskeistä metsää kasvavaa aluetta uhrattaisiin maretaariolle,  rakennuksille ja valtaville asvaltoiduille pysäköintialueille metsää
kaatamalla.

Katsokaa karttoja vuosilta 1922, 1945 ja 1982. Ne näyttävät Vaski-uodon kehityksen kuudenkymmenen vuoden kuluessa. Kuvat kertovat kaupungin absoluuttisen keskuksen lähellä olevan ja aikanaan koskemattoman viheralueen ryöstöviljelystä. Ei kulu vuottakaan ilman jotain uutta kaupungin rakennussuunnitelmaa Vaskiluotoon. Milloin tämän aiheuttaa jokin kuljetusfirma, milloin huolintaliike tai teollisuus- aitos.

Ei maretaariota, mutta perustakaa sen sijaan Vaskiluoto-yhdistys.  Sen tehtäviin kuuluisi haukansilmin seurata Vaskiluodon kehitystä.”

Maretaarion korvasi lopulta muoti-ilmiö, tivoli Wasalandia. Onneksi se sijoitettiin sivuun pienestä yhtenäisestä metsästä. Mutta seuraava uhkatekijä 90-luvun vaihteessa olikin jo kerrostaloalue. Toimintansa lopet- taneen Sokeritehtaan alueen ostanut pankki teetti suunnitelman Musta-
saaressa asuvilla arkkitehtikonsulteilla. Suuri asuntoalue Niemeläntien a Sinisen tien varrella olisi tuhonnut kaupunkilaisten virkistysalueen vielä totaalisemmin kuin jokin maretaario. Alkanut lama pysäytti rakenushankkeet. Sitten seurasi Rantarock. Sinisilmäisesti muutama kaupungin virkamies
ehdotti metsää kaadettavaksi juhlimaan tulleen nuorison telttojen,  autojen ja vaunujen alta.
1992 syntyi Bouchtin kymmenen vuotta aikaisemmin ehdottama yhdistys, Kantakaupungin asukasyhdistys.

Kannanotoillamme metsä sillä kertaa säästyi ja teltat mahtuivat muualle. 

2004 kerrostaloalue Vaskiluodon ”luonnontilassa säilytettävälle puisto-
alueelle” pompahti jälleen esille. Rakennusliike YIT ja kaupunginhallitus  olivat  rikkaanmiehen melkeinrantarakentamiseen innostuneita. Muuta-
man viikon aikana syksyllä -04 allekirjoitti yli tuhatkuusisataa kuntopolun
säännöllistä käyttäjää vetoomuksen Vaskiluodon virkistysalueen ja vie-
reisen leirintäalueen säilyttämiseksi. Paperit luovutettiin kj. Lumiolle.

Kantakaupungin asukasyhdistys on jo vuoden -05 lopulla tehnyt kaupungille ehdotuksen ”Kansallisen kaupunkipuiston” perustamiseksi  samaan tapaan kuin esim. Hämeenlinnassa. Vaskiluodon metsä olisi osana tätä puistoa. Ehdotuksemme näyttää juuttuneen jonkun virkamiehen pöytä-laatikkoon.  Kun virka- ja luottamusmiehet ovat meille vakuutelleet, että lähiaikojen  rakentaminen Vaasassa keskittyy mm. asuntomessualueelle, oli ikävä yllätys 20.6.-06 löytää lehdestä taas uutinen Vaskiluodosta. Sen mukaankaupunki edelleen aikoo myydä grynderille tontteja virkistysalueelta.

Lakimuutos, jossa valtio luopui kaavoittamisen kontrollista, on epäon- nistunut. Yhteistä elinympäristöämme voidaan tuhota jonkun pienen  ryhmän omaneduntavoittelun pohjalta. Lain perusteluina oli mm. tekopyhästi ”asukkaiden kuuleminen”. Asialla ei ole mitään merkitystä kun
sekä pyydetyt että pyytämättömät lausunnot ja aloitteet menevät v irkamiesten paperikoreihin.
 
Christer Boucht näyttää jo 24 vuotta sitten tunteneen poliitikkotoverinsa ja aavistaneen tulevatkin juonittelut. Ikävää, että ainoastaan asukkaat – eivät päättäjät –  ymmärtävät tämän selväjärkisen miehen  sano-    man.  Jos tuo pieni alue muutetaan kerrostalotonteiksi on menetys kor-
vaamaton tuhansille virkistysalueen käyttäjille.

Nykyiset vaasalaiset voivat muuttaa Etelä-Suomeen, jossa sekä luontoa          että kulttuuria löytyy runsaammin.
 
Asko Halme / kantakaupungin asukas


Poissa Karaukko

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #1 : 25. 06. 2006 19:07 »
Vaasa on pieni maaseutukaupunki, jota ympäröi kymmeninen tuhansien hehtaarien laajuinen luonto. Vaasan keskustasta mentäessä mihin suuntaan tahansa on korpiseutu vain vartin polkupyörän polkaisun päässä. Vaskiluoto on osa keskusta-aluetta ja sitä tulee voida rakentaa kaupunkimaisesti. Kaupunkimaiseen rakentamiseen kuuluvat puistot, joita tietenkin viisas kaavoittaja piirtää kaavakarttaan runsaasti. Eli rakennettaakoon Vaskiluotoon uusi kaupunginosa, vehreä ja puistomainen tietenkin, mutta silti, kaupunginosa.

Poissa Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 974
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #2 : 25. 06. 2006 20:08 »
Samaa mieltä. Kyllä minä olen aina ihmetellyt miksi Niemeläntien toiselta puolelta alkaa heti mettä. Kyllä sillekin puolelle pari taloa sopii ihan mainiaosti ilman, että pururata tai luontoarvot vaarantuu. Jos metsään haluaa mennä, on Öijenin "ikimetsä" ihan lähellä.

Poissa sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 522
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #3 : 26. 06. 2006 07:07 »
Pelastakaa kaupunki kaiken uuden vastustamiseen perustetuilta asukasyhdistyksiltä.


Nykyiset vaasalaiset voivat muuttaa Etelä-Suomeen, jossa sekä luontoa  että kulttuuria löytyy runsaammin.
Mitä pirua mahdat tällä tarkoittaa?

...on menetys korvaamaton tuhansille virkistysalueen käyttäjille.
Sikiävää porukkaa nämä luonnossa samoilijat.
« Viimeksi muokattu: 26. 06. 2006 08:08 kirjoittanut sähköjänis »


Poissa foliohattu

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 980
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #4 : 26. 06. 2006 09:09 »
Lainaus
Pelastakaa kaupunki kaiken uuden vastustamiseen perustetuilta asukasyhdistyksiltä.

Joo’o… olisihan se hienoa jos näille änkyröille saataisiin joku vastavoima aikaan. Vaasan kaupunginvaltuusto tekee suuren virheen jos se alkaa uskoa, että nämä ”asukasyhdistykset” todella edustavat kaupunkilaisten enemmistön kantaa.

Olisi mielenkiintoista tehdä dokumenttiprojektina kirja hyvällä kuvituksella vaasalaisten asukasyhdistysten menneistä hankkeista ja niiden saavutuksista. Kirjan kanteen sopisi esimerkiksi Palosaaren asukasyhdistyksen upea saavutus Mansikkasaaren pelastamisesta. Heidän ansiosta me nuoremmat saamme nyt ihailla Mansikkasaaren kulttuurihistoriallisesti ja luontoarvoiltaan korvaamatonta maisemaa. Takakanteen voisi laittaa vaikka kuvan kaikkien kaupunkilaisten rakastamista siiloista. Kirjan nimeksi voisi laittaa vaikka ”Tämä on sitä demokratiaa - tervetuloa Vaasaan”.
"They must find it difficult, those who have taken authority as truth, rather than truth as authority." Gerald Massey

http://ymparistovalta.net/

http://zerohedge.blogspot.com/

Poissa Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 200
 • Sukupuoli: Nainen
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #5 : 26. 06. 2006 12:12 »
Ylivoimasena enemmistönä on minun tuttavapiirissäni sellaiset ihmiset (myös hiehet), jokta kannattavat Ympäristöseuran ja asukasyhdistysten lähiympäristön varjelua rahanhimoisilta gryndereiltä. Olisi kiva kuulla mitä konkreettista hyötyä puistojen tuhomisesta kukaan muu kuin rakennusliike.

Poissa foliohattu

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 980
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #6 : 26. 06. 2006 13:01 »
Lainaus
Olisi kiva kuulla mitä konkreettista hyötyä puistojen tuhomisesta kukaan muu kuin rakennusliike.

Mikäs siinä muuten on väärin, että rakennusalan yrityksen menestyvät Vaasassa kun on mitä rakentaa? Istuu kai samaan analogiaan kuin ”on se niin väärin, että fillarikauppiaat varastavat köyhien rahat kun tykkäävät kurjat kesäisin pyöräillä”. Eiköhän se rakentaminen hyödytä koko Vaasaa? Se työllistää vaasalaisia rakennusmiehiä sekä mahdollistaa sen, että kaupunkiin saadaan uusille veronmaksajille koteja. Onko tämä huono juttu, vai olenko mä missannut jotain oleellista tässä asiassa?

Olisi kiva jos hieman useampi vaasalainen ymmärtäisi sen mitä konkreettista haittaa siitä on, että asuntoja ei pystytä tarjoamaan myös ns. työssäkäyvälle keskiluokalle. Opiskelijoille ja maahanmuuttajille on tarjolla asuntoja yli tarpeiden. Näihin asuntoihin on vaikea istuttaa kunnon veronmaksajia.

Ei tälle porukalle tarvitse tontteja kalarannasta tai kirkon puistosta tarjota. Liikaa ei tarvitse kärjistää asiaa, eihän? Koitapa katsoa Vaasaa vaikka google earthin kautta. Ehkäpä tuo puistojen umpeen rakentaminen näyttäytyy siten hieman uudessa valossa. Kyllä täällä rakentamiselle lääniä löytyy. Puistot puistoina - metsät metsinä. Molempia tarpeen mukaan. Kaikki ovat varmaan samaa mieltä siitä, että kaupungissa täytyy olla puistoja. Kaikki eivät ole sitä mieltä, että kaupungissa pitää olla metsiä (mielestäni metsät kuuluvat kaupungin ulkopuolelle). Tässä se erimielisyys ehkä piileekin. Rantasiilot ja Mansikkasaaren kaatopaikat ym ovat sitten kokonaan toinen juttu. 
"They must find it difficult, those who have taken authority as truth, rather than truth as authority." Gerald Massey

http://ymparistovalta.net/

http://zerohedge.blogspot.com/

Poissa Orvokki

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #7 : 26. 06. 2006 14:02 »
Ei tälle porukalle tarvitse tontteja kalarannasta tai kirkon puistosta tarjota. Liikaa ei tarvitse kärjistää asiaa, eihän? Koitapa katsoa Vaasaa vaikka google earthin kautta. Ehkäpä tuo puistojen umpeen rakentaminen näyttäytyy siten hieman uudessa valossa. Kyllä täällä rakentamiselle lääniä löytyy. Puistot puistoina - metsät metsinä. Molempia tarpeen mukaan. Kaikki ovat varmaan samaa mieltä siitä, että kaupungissa täytyy olla puistoja. Kaikki eivät ole sitä mieltä, että kaupungissa pitää olla metsiä (mielestäni metsät kuuluvat kaupungin ulkopuolelle). Tässä se erimielisyys ehkä piileekin. Rantasiilot ja Mansikkasaaren kaatopaikat ym ovat sitten kokonaan toinen juttu. 

Ensimmäinen koko Vaasan kattava yleiskaavaluonnos hyväksyttiin juuri suunnittelujaostossa. Se on tulossa elokuussa nähtäväksi ensimmäisiä lausuntoja varten. Se on kyllä aika karmaiseva. Pisti miettimään, rakennetaanko Vaasaa gryndereitä vai vaasalaisia varten. Kun nyt foliohattu puhuit puistoista niin miltä kuulostaisi kerrostalot Villan puistossa? Se olisi pian todellisuutta, jos yleiskaava tuossa muodossa menisi läpi!! Hietalahden Villan edustalle suunniteltu täyttö on yleiskaavaluonnoksessa varattu asuinkerrostaloille. Samoin aivan Villan edustalla on kerrostaloille varattu valtaisa tekosaari. Sen sijaan Mansikkasaarta (jonka "romupuolelle" voisi mielestäni vallan mainiosti tulla asutusta) eivät kaupunkimme suunnittelijat halua asuintaloille kaavoittaa, tuo alue on yleiskaavaluonnoksessa julkisten rakennusten aluetta. Liekö ajatelleet, että yliopisto sinne joskus laajenisi (rohkenen kyllä epäillä tätä yliopiston tilantarvetta). Yleiskaavaluonnosta soisi kaikkien vaasalaisten tarkastella, koska siinä päätetään koko Vaasan tulevasta kaavoituksesta. Eli siihen vaan sitten ottamaan kantaa! Päivitetty luonnos on nähtävänä mm. suunnitteluviraston seinällä (Suomen Pankin talo) sekä netissä http://www.vaasa.fi/Default.aspx?id=389748 . Tästä aiheesta voisi jatkaa keskustelua osiossa "Yleiskaava" http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=768.0

Poissa Sandviken

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 200
 • Sukupuoli: Nainen
 • Hietalahti - Vaasan helmi
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #8 : 26. 06. 2006 14:02 »
Lainaus
Olisi kiva kuulla mitä konkreettista hyötyä puistojen tuhomisesta kukaan muu kuin rakennusliike.

Mikäs siinä muuten on väärin, että rakennusalan yrityksen menestyvät Vaasassa kun on mitä rakentaa? Istuu kai samaan analogiaan kuin ”on se niin väärin, että fillarikauppiaat varastavat köyhien rahat kun tykkäävät kurjat kesäisin pyöräillä”. Eiköhän se rakentaminen hyödytä koko Vaasaa? Se työllistää vaasalaisia rakennusmiehiä sekä mahdollistaa sen, että kaupunkiin saadaan uusille veronmaksajille koteja. Onko tämä huono juttu, vai olenko mä missannut jotain oleellista tässä asiassa?

Olet missannut aika paljon. Ei ole mitään siinä väärin, että rakennetaan ja rakennusliikeet menestyy. Mutta eiväthän he saa päättää MIHIN rakennetaan. Puistoja ja rantoja tarvitsevat niiden omistajat: kaikki kaupunkilaiset (patsi ehkä muutama, vain tietokoneen ääressä viihtyvä nörtti).
Uusia koteja saadaan hyville rakennuspaikoille, niitähän on täällä monesti lueteltukin, muistaakseni 1000:lle asunnolle löyttyy helposti heti tontti. Ei siis ilman asuntoja tarvitse olla, uusiakaan.


Poissa opiskelija

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 521
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #9 : 26. 06. 2006 23:11 »
Samaa mieltä. Kyllä minä olen aina ihmetellyt miksi Niemeläntien toiselta puolelta alkaa heti mettä. Kyllä sillekin puolelle pari taloa sopii ihan mainiaosti ilman, että pururata tai luontoarvot vaarantuu. Jos metsään haluaa mennä, on Öijenin "ikimetsä" ihan lähellä.

Kokeilin tihrustaa karttoja ja ilmeisesti muutokset tulisivat pelkästään Niemeläntien varrelle ja metsikon toiselle puolelle Kuulahdenkadulle? Vaskiluodon kinttupolulle joutuisi siis tekemään tilaa metsikosta(Niemeläntien mutkan kohdalta ainakin?)? Toivottavasti tuon myötä tulisi sitten kunnon pururatakin.

Poissa Ligan

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 32
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #10 : 03. 07. 2006 10:10 »
Ainut kunnon pururata ties monenko kilsan säteellä keskustasta. Jänispopulaatio Vaskiluodossa on turvattava. Ei taloja.

Poissa foliohattu

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 980
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #11 : 03. 07. 2006 12:12 »
Lainaus
Jänispopulaatio Vaskiluodossa on turvattava. Ei taloja.

Nyt meikäläinen repes!  :D

Aivan mahtavaa tilannekomiikkaa!
"They must find it difficult, those who have taken authority as truth, rather than truth as authority." Gerald Massey

http://ymparistovalta.net/

http://zerohedge.blogspot.com/

Poissa luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 225
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #12 : 03. 07. 2006 14:02 »
Onhan se luksusta kun keskustan ala-asteiden koululaiset saavat käydä Vaskiluodon metsässä omin voimin suunnistamassa, biologian tunnilla, marjassa, hiihtämässä ja pururadalla.
Ei tarvitse isompienkaan mennä autolla liikkumaan. Vaikka lain vaatimus ei ole kovin eksakti niin kyllä laajat joukot Vaslukuodn metsästä nauttivat kovasti. Se lisää hyvinvointia ja terveyttä.
Lisäksi ihmetyttää suunnitelmat Suomen hienoimman leirintäalueen ottamisesta asumiseen. Eikä matkailu olekaan enää tärkeää, elinkeino, työpaikkoja? Kas kun ei Hietasaaren kimpussa olla.
Miksi Vörkkärille ei ole noussut nostureita? Siellähän on rakennustontteja vaikka kuinka.

Päivän lehti:
Lainaus
MTK esittää uutta keinoa metsien virkistyskäytön turvaamiseksi. Tätä virkistysarvokauppaa voitaisiin käydä sellaisissa perhemetsissä, joilla on erityisiä virkistysarvoja.

Kunta, virkistysalueyhdistys tai valtio voisivat ostaa määräajaksi maanomistajalta virkistysarvoja yhteisesti sovittavaan hintaan. Tällaisia alueita voisivat olla esimerkiksi taajaman lähialueella virkistykseen erityisen hyvin sopivat metsät.

Maanomistaja sitoutuisi määräajaksi hoitamaan metsiään niin, että ne ovat erityisen hyviä virkistäytymiseen. Taajamien lähellä voisi olla esimerkiksi seniorikansalaisten virkistymiseen tarkoitettuja alueita, vesistöjen rannoilla veneilijöiden rantautumisalueita...

Aika ironista, että Vaasa=kunta on nyt itse pilaamassa omaa lähivirkistysmetsäänsä kun muualla kunnat maksavat, että metsiä ei pilata...Ja TopCamping leirintäalueella on hyvä laituri ja uusi pubi...
« Viimeksi muokattu: 03. 07. 2006 14:02 kirjoittanut luopio »

Poissa opiskelija

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 521
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #13 : 03. 07. 2006 14:02 »
Ainut kunnon pururata ties monenko kilsan säteellä keskustasta. Jänispopulaatio Vaskiluodossa on turvattava. Ei taloja.

Itse käsitän pururadan radaksi joka tavataan päällystää etupäässä puruilla... Siellä on tavannut olla pikemminkin muta-sora-asfaltti-puru-päällystämätön "pinnoite".

Jäniksiin en ole törmännyt patikoidessani vaellusreitillä mutta itikoita ja ampiaisia on tullut riittämiin vastaan. Adoptoi ne jos haluat. Sattumalta ne ovat olleet juuri niissä kohdissa polkua mihin taloja meinataan nyt sitten kaavoittaa.


Poissa Ligan

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 32
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #14 : 03. 07. 2006 15:03 »

Itse käsitän pururadan radaksi joka tavataan päällystää etupäässä puruilla... Siellä on tavannut olla pikemminkin muta-sora-asfaltti-puru-päällystämätön "pinnoite".

Jäniksiin en ole törmännyt patikoidessani vaellusreitillä mutta itikoita ja ampiaisia on tullut riittämiin vastaan. Adoptoi ne jos haluat. Sattumalta ne ovat olleet juuri niissä kohdissa polkua mihin taloja meinataan nyt sitten kaavoittaa.

No Vaskiluodon pururata on yksi Vaasan parhaista.Tänäkin keväänä radalle tuotiin kivituhkaa huonoihin kohtiin. Maastollisesti haastava juoksulenkki. Talvella tosi hyvä hiihtolenkki , ja mahdollisuus poiketa meren jäälle jos tasaasella haluaa sivakoida. Ei välttämättä aina huvita ajaa autolla Öjbergetille.

Jos itikat häiritsevät sinua,
A. Vaihda paikkaa
B. Juokse
C. Laita "hyttyshattu" päähän
D. Osta Offia.
E. Voit tehdä valtuustoaloitteen jossa pyydetään Vaskiluodon pururadan kattamista "juoksutunneliksi" ja päällystämistä asfaltilla etteivät sisälenkkarit likaannu.

Poissa sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 522
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #15 : 04. 07. 2006 06:06 »
Ainut kunnon pururata ties monenko kilsan säteellä keskustasta. Jänispopulaatio Vaskiluodossa on turvattava.

Tarkoititko sähköjänispopulaatiota?

Pururata Vaskiluodossa on vielä rakentamisen jälkeenkin, enintään osaksi eri paikkaan siirrettynä.

Lisäksi ihmetyttää suunnitelmat Suomen hienoimman leirintäalueen ottamisesta asumiseen.....   Kas kun ei Hietasaaren kimpussa olla.

Satunnaiselle Vaasan kävijällekö mieluummin suot alueen? Kyllä minä antaisin alueen vaasalaisten (asumis)käyttöön. Tiedoksesi, että vielä 1970-luvulla leirintäalue oli Hietasaaressa. Nyt on tullut aika leirintäalueen jälleen väistyä vaasalaisten tieltä.

Miksi Vörkkärille ei ole noussut nostureita? Siellähän on rakennustontteja vaikka kuinka.

Muuttaisitko itse Pikipruukin-Voassin hirviökorttelin ja minimanin autorallin viereen?
« Viimeksi muokattu: 04. 07. 2006 07:07 kirjoittanut sähköjänis »

Poissa luopio

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 225
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #16 : 04. 07. 2006 11:11 »

Lisäksi ihmetyttää suunnitelmat Suomen hienoimman leirintäalueen ottamisesta asumiseen.....   Kas kun ei Hietasaaren kimpussa olla.

Satunnaiselle Vaasan kävijällekö mieluummin suot alueen? Kyllä minä antaisin alueen vaasalaisten (asumis)käyttöön.

Muuttaisitko itse Pikipruukin-Voassin hirviökorttelin ja minimanin autorallin viereen?

Sinne rakennusliikeet Minimanin ympäristön metsään halusivat kerrostalokaavan. Miksöhän? Menikö taas kaavoitustyö hukkaan?
Matkalilun eteen on kovasti ponnisteltu, viimeksi Asuntomessut, aikaisemmin Landiat ja leirintäalue (johon on kovasti satsattu tänäkin vuonna, uutten pubiin saa vaasalaisetkin mennä). Nytkö ei matkailulla olekaan enää väliä? Eikö se tuo työllistäviä matkailumarkkoja? Tuskin kukaan muuttaa Vaasasta pois jos joutuu valitsemaan vaikka Rantakadun leirintäalueen sijaan. Kuka esittää laskelman jossa osoitetaan, että leirintäalueeseen satsatut miljoonat kannattaa uhrata kerrostaloille, joista tonteista on ylitarjontaa Vaasassa.

Poissa Roikale

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Viestejä: 191
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #17 : 04. 07. 2006 14:02 »
Leirintäalueen siirtämisessä en näe mitään järkeä. Aluetta on käsittääkseni kehitetty tasaisella vauhdilla ja sijainti meren sekä turistikohteiden lähistöllä on tärkeää niin alueelle kuin landioillekin. Lisäksi leirintäalueilla on omat perinteensä: siirretty alue ei varmasti peri edeltäjänsä kävijäkuntaa ja suosiota automaattisesti.

Leirintäalue, pururata ja jäniksen jätökset eivät kuitenkaan estä hillittyä rakentamista Niemeläntien länsipuolelle. Pururata voidaan linjata uudestaan ja se saisi myös lisää käyttäjiä. Nykyisellään matka Wasalandian risteyksestä leirintäalueelle vaikuttaa pitkältä ja iltaisin jopa pelottavalta, kun pusikot tunkeutuvat miltei pyörätien päälle.
Rakentamisessa suosisin kuitenkin pieniä taloja, isoille kerrostaloblokeille löytyy parempiakin paikkoja (esim. purkuvalmis Pohjanmaan Lihan kortteli Kokkolantien varressa). Onko yltiötehokkaassa kerrostalorakentamisessa muutenkaan järkeä, kun muuttovirrat Vaasaan eivät kovin voimakkaita ole?

Poissa sähköjänis

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 522
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #18 : 05. 07. 2006 06:06 »
Matkalilun eteen on kovasti ponnisteltu... Nytkö ei matkailulla olekaan enää väliä? Eikö se tuo työllistäviä matkailumarkkoja?...uutten pubiin saa vaasalaisetkin mennä

Mistä sinulle on syntynyt käsitys, että Vaasassa ei leirintäaluetta ole sen jälkeen, jos tämä nykyinen otetaan vaasalaisten käyttöön. Nyt paraatipaikka on satunnaisen Vaasan kävijän käytössä, ei hyvä. Ja leirintäalueita voi rakentaa muuallekin, vähemmän arvokkaalle tonttimaalle. Juottoloita on muuallakin.

Onko yltiötehokkaassa kerrostalorakentamisessa muutenkaan järkeä, kun muuttovirrat Vaasaan eivät kovin voimakkaita ole?

Muuttovirtoja alueelle sen sijaan on. Nämä pari lukua kertovat enemmän, kuin tuhat sanaa:
-Kuopio: 91 000 asukasta, väestötiheys 80 asukasta neliökilometrillä
-Vaasa 57 500 asukasta, väestötiheys 311 asukasta neliökilometrillä.

Huomaaat varmaan mitä ajan takaa. Nämä luvut tosin pitäisi esitellä tuolla Vaasa-Mustasaari -kuntaliitoskeskustelussa.
« Viimeksi muokattu: 05. 07. 2006 07:07 kirjoittanut sähköjänis »


Poissa Edvard

 • Kokelas
 • *
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #19 : 29. 03. 2008 08:08 »
Askon ja Jaakon aloiteessa on vinha totuus. Vaskiluto on erittäin sekavasti kaavoitettu. Asuntoja ja teollisuutta on sekaisin Joukossa on sitten huviloita kuntopolkuja ja Suomen paras leirintäalue. Kaupungin kaavoitusosasto on lujasti grynderin talutushihnassa ja oli valmis tuhoamaan leintäalueen ja metsän kuntopolkuineen. Tähän on saatava joku tolkku. Ei ole kaupungin edun eikä imagon kannalta suotavaa, että näinkin keskeinen alue sotketaan.
Ihmetyttää se, että esilletulleissa kaavaehdotuksissa ei ole lainkaan kiinnitetty huomiota palveluihin, koulu, pankit, terveyskeskukset, lähikaupat ym. Myöskään ei ole mitään tietoa miten asukasparat pääsevät kaupunkiin töihin ja asioimaan. Silta on ahdas ja Vaasanpuistikon ruuhka pahenisi entisestää.
Voidaan olla erimieltä eteläosan rakentamisesta. Varmaan melkoinen paalutus on edessä. Öljysatama ja Yllintalli ovat huonontamassa viihtyvyyttä. Eikö olisi Sundomia kehitettävä enemmän. Sääli jättää suuri asumaton alue käyttämättä.
Siis kaupungin kaavoittajat rohkeasti ja itsenäisesti ilman grynderin painiostusta asialle ja ottamaan huomioon Askon ja Kaakon hyvä ehdotus.


Poissa Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 1584
 • Sukupuoli: Mies
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #20 : 29. 03. 2008 11:11 »
Vaskiluoto on mielestäni jo menetetty sillä tavoin että ei siitä saa millään aarniometsää. Mutta ei tarvitse paljoa pyöräillä eteenpäin Sundomin suuntaan niin siellä sitä aarniometsää on.

Rakennettakoon hyvällä maulla ja suunnittelulla Vaskiluodosta kaunis asuinalue minne syntyy vetovoimaista rakennuskantaa. Tarvitsemme silti säilyttää pienen perinteisen palan Vaskiluodon metsää ja futiskentän junnuille.

Mistä kumpuaa tuo vastustaminen kaikelle kehitykselle ? Ei sitä, ei tätä, ei tota, ei prkl mitään tehdä mihinkään. Ei se ole ihme että tämä kaupunki on pudonnut junasta, kun muut menee lujaa kaukana. Otetaan nyt esimerkkiä Oulusta joka on Pohjoismaisten kaupunkien ykkönen.

Mutta vastustajille voisi kait lohdutukseksi sanoa että meidän kaavoitusosasto ei tuota saa koskaan valmiiksi. Tekee sitä kaavaa sinne ainakin 25 vuotta ja sitten sieltä löytyy vähintäin dinosauruksen luut jostain kiven alta ja kaava kaatuu viimeistään siihen.

"Ollos huoleton, Tapio valveill on."

EX-Vaasalainen

 • Vieras
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #21 : 29. 03. 2008 12:12 »
Lainaus Klaus Berg

Lainaus
Mistä kumpuaa tuo vastustaminen kaikelle kehitykselle ?

RKP

Asko Halme

 • Vieras
Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #22 : 29. 03. 2008 18:06 »
perkeleen vehje joka söi tekstin!!!!!!

Poissa Klaus Berg

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 1584
 • Sukupuoli: Mies
 • Elämä on juoksukilpailu ajan kanssa
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #23 : 29. 03. 2008 18:06 »
Yleensä vika on meissä itsessämme.

Katsoppa Asko vähän näitä viestiketjuja alaspäin niin löydät kyllä alkuperäisen "pelastakaa vaskiluodon viheralue" ketjun ja se on ihan siististi edelleen tallella.


Asko Halme

 • Vieras
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #24 : 29. 03. 2008 18:06 »
Pienen kaupungin kulttuuri- ym. virikkeet eivät pärjää isommille. Jotain kuitenkin täälläkin on: meri ja lähiluoto.
Ihmisten olot ja halut ovat erilaisia. Joku ajelee joskus omakotimökiltään veneellä naapurikuntaan kesämökilleen. Toiselle riittää kaljakassi ja kotipitsa kaupungissa . Mutta kolmaskin ryhmä löytyy. Meille kävely- tai juoksumatkan päässä oleva Vaskiluodon 45 ha:n pieni virkistysmetsä on tärkeä. Miksi juuri se pitäisi uhrata grynderille?
Sundominlahti on runsaan sadan vuoden kuluttua suota jollei ilmastonmuutos hidasta kehitystä. On kehityksen vastustamista jollei tätä uusien asuntoalueiden suunnittelussa huomioida.
Koko 1600 hehtaarin lahtea ei tarvitse rakentaa. Mutta voisi kokeilla Vaskiluodon etelärantaa ja väärässä paikassa olevia teollisuustontteja.

Poissa vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 5335
 • Sukupuoli: Mies
 • Muista käydä Chatissa
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #25 : 29. 03. 2008 19:07 »
Ongelmien syy oli siinä että täällä oli kaksi samannimist ketjua.  Nyt ongelmien pitäisi olla ratkaistu ja keskustelu voi jatkua.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Asko Halme

 • Vieras
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #26 : 30. 03. 2008 09:09 »
On turha leimata asukkaat kaiken hyvän vastustajiksi. Todelliset "kehityksen vastustajat" istuvat yleensä virkahuoneissaan tai grynderin kanssa soppaa keittämässä ulkomilla

Asko Halme

 • Vieras
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #27 : 30. 03. 2008 10:10 »
On turha leimata asukkaat kaiken hyvän vastustajiksi. Todelliset "kehityksen vastustajat" istuvat yleensä virkahuoneissaan tai grynderin kanssa soppaa keittämässä ulkomilla

Peeveli

 • Vieras
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #28 : 30. 03. 2008 10:10 »
On turha leimata asukkaat kaiken hyvän vastustajiksi. Todelliset "kehityksen vastustajat" istuvat yleensä virkahuoneissaan tai grynderin kanssa soppaa keittämässä ulkomilla

Näin on !!!

Asko Halme

 • Vieras
Re: Pelastakaa Vaskiluodon viheralue
« Vastaus #29 : 30. 03. 2008 12:12 »
Muuttamalla kirjoittajalla melko voimakkaat asenteet. Ainakaan poliitikon ei vaalien lähestyessä kannattaisi leimata asukkaita hiukan tyhmiksi kaiken hyvän vastustajiksi.
Me sentään tiedämme, että todelliset "kehityksen vastustajat" usei istuvat virkahuoneissa, kokouksissa tai joskus grynderin kustantamina ulkomailla yhteistä soppaa keittämässä. Makupalat jaellaan kavereille -  ei sille yksinkertaiselle kansalle.
Samaa demorkratian toteutusta tietysti harrastetaan muissakin kaupungeissa ei yksistään Vaasassa. Rakennuslakia pitäisi muuttaa tai palauttaa entiseen muotoonsa.