Kirjoittaja Aihe: Markettien huumaa  (Luettu 9787 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Johansson

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 402
  • Profiili
Markettien huumaa
« : 18. 09. 2005 12:12 »
Mitä tahpahtuu kun pääoma jyllää?

Yksityisen pääoman osuus Vaasan kaupungin kehittämisessä on merkittävä.  Kaikista merkittävämmäksi vaikuttajaksi on noussut toimitusjohtaja Heikki Punkarin johtama Halli Oy.  Halli Oy tunnetaan mm. siitä että sen konttorin palvelutiskillä ei ole nähtävissä Halli Oy:n osakasrekisteriä vaikka laki niin edellyttää.  Suurin omistaja tällä hetkellä lienee entinen vaasalainen lääkäripariskunta.

Halli Oy yllätti viikolla jopa  ns. asioita seuraavat  ostamalla kansainväliseltä sijoitusyhtiöltä sen omistuksessa olleen Nordean Alatorin kiinteistön,  Tilaa on puolet Alatorista ja neliöitä 7000.  Samassa yhteydessä uusi omistaja väläytti suunnitelmasta yhdistää Alatorilla olevat liiikkeet Hovioiekudenpuistokolta Vaasanpuistikolle.  Tämä jälkimmäinen idea toisi aivan uutta sykettä torin varrelle.

Muistettava on myös Halli Oy:n suunnitelma torin uudelleen rakentamiseksi.  Ajatuksena on Vaasanpuistikon alle louhittava 8000 neliön kauppakeskus ja torin päälle rakennettavat kaksi 500 neliön liikerakennusta.

Tutun yrittäjän mukaan Halli Oy on tänä vuonna nostanut vuokria usealla kymmenellä prosentilla.  Jos näin on,  niin syynä on tietysti kerätä rahaa nyt tehtyyn kauppaan tai se, että Kauppahallin uudistus ei ole sujunut niin kuin on ajateltu tai molemmat.  Joka tapauksessa on selvää, että Alatorin vuokralaiset saavat pian vuokrankorutuslapun.  Viimeistään siinä vaiheessa kun vuokramaksu siirretään Halli Oy:n lomakkeille.

Merkittävä vaasalainen yksityinen toimija on myös Pentti Tarpion johtama Star Soft, jonka kuningasajatuksena on ns. Wasa Galleria Black Jack-kiinteistöön tai hienommin Tornikeskukseen.  Koko korttelin valjastaminen liike-elämän käyttöön on lähtenyt liikkeelle nihkeästi.  Merkittävä vaikuttaja Tarpio joka tapauksessa on.

Tässä yhteydessä ei tienkään sovi unohtaa Harry Schaumanin säätiötä, joka nykyisen johtajansa aikana on yllättänyt monet kerrat.  Vaasalainen todellisuus on myös todistanut että yllättäviäkin kombinaatioita voi syntyä.

Tällä hetkellä odotan paukku-uutista siitä, mihin sijoittuu itä-suomalainen jättiläinen Tokmanni. Yritys neuvottelee tällä hetkellä jonkin olemassa olevan vaasalaisen yrityksen kanssa runsaan 1500 neliön tiloista.  Siis: onko kysymyksessä Citymarketin vai Anttilan tilat?
Tietenkään spekulaatiosta ei voi jättää pois KappAhlin nykyisiä tiloja sen enempää luin H&M:ää.

Ylksityinen pääoma heiluttaa juuri nyt Vaasaa lähes miten haluaa.  Toistaiseksi lopputulokset ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia.  Miten sitten jatkossa?


Poissa Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 974
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Kehittääkö yksityinen pääoma Vaasaa?
« Vastaus #1 : 19. 09. 2005 03:03 »
Vielä lisäksi ainakin pitää mainita Airaksinen Invest ja KPO.

Itse en usko, että Tokmanni muuttaa aivan noin keskeiselle paikalle. Kuvittelisin, että kysymykseen tulisivat mieluummin Pohjanmaan Lihan (entiset) tilat tai nykyiset K-Raudan tilat.

Minulle noi Halli Oy:n kiinteistökaupat eivät tulleet yllätyksenä... Halli Oy porskuttaa niin kauan kun yrittäjät ovat valmiita maksamaan torin ympäristön liiketiloista sikakorkeita hintoja. Hintataso on jo samaa luokkaa kuin Helsingissä ! Kyllä kaupungissa on muuallakin hyviä liiketiloja kuin torin ympäristössä.

Black Jack-korttelisuunnitelma on juuttunut virkamiesten rattaisiin. Voi olla, että suunnitelmat on esittänyt väärä henkilö, arkkitehti tai jotain muuta sellaista. Tai sitten vain ei olla tiedetty kuinka päätöksiä saataisiin vauhditettua. Mutta eiköhän tämäkin hanke etene kunhan aikaa kuluu. Eivät virkamiehetkään voi papereiden päällä maata määrättömästi. Pitää vain toivoa, että puuhamiehillä riittää pinnaa odotella 5-6 vuotta vrt. esimerkiksi Minimanin kaava-asia tai Euromarketin laajennus...

Poissa Besse R. Wisser

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 463
  • Profiili
Markettien huumaa
« Vastaus #2 : 12. 05. 2006 06:06 »
Pohjalainen kertoo tänään, että Kivihakaan suunnitellaan kahden hehtaarin kokoista kauppakeskusta.  Asialla on tanskalaisjohtoinen IBI Finlandin Suomen filiaali. 
Aikaisemmin on kerrottu, että KPO suunnittelee supermarkettia lentokentän suuntaan, että Kesko on  innostunut laajentamaan, että Tokman on harkinnut marketin rakentamista Pohjanmaan Lihan entisiin tiloihin, että Euromarketin tontiille suunnitellaan markettia, että Mini-Mani laajentaa, että Iskun takana olevaan montuun suunitellaan markettia, että…

Kauppalehti teki muistaakseni muutama vuosi sitten päätöksen, että tämäntyyppisistä hankkeista kerrotaan vasta kun ne oat valmistuneet.  En ole tosin käynyt katsomassa pitääkö päätös vielä paikkaansa.

Tällaiset jutut ovat joka tapauksessa vain silkkaa mutua.  Ainoa konkreettinen seuraus näistä on, että kehitysjohtaja Jorma J. Pitkämäki pääsee taas kerran vauhtiin. Hallelujah.


« Viimeksi muokattu: 12. 05. 2006 06:06 kirjoittanut Besse R. Wisser »
"Kyllä se siittä suttaantuu"

Petri

 • Vieras
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #3 : 12. 05. 2006 07:07 »
No Kivihaan Citymarketin laajennus lienee noista realistisin. Keskohan olisi alunperin jo halunnut rakentaa sen isompana, mutta sitten tyydyttiin nykyiseen - joka on kuitenkin rakennusvaiheessa toteutettu niin, että laajentaminen on helppoa suorittaa.

Eiköhän kyseinen hanke myös läpi mene, koska KPOkin saa jättimarketinsa.


Poissa foliohattu

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 980
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #4 : 13. 05. 2006 02:02 »
Hienoa, että Vaasaan investoidaan ja luodaan työpaikkoja.

Toivottavasti tätä(kin) hanketta ei yritetä harvojen toimesta mustamaalata ja estää toteutumasta.
"They must find it difficult, those who have taken authority as truth, rather than truth as authority." Gerald Massey

http://ymparistovalta.net/

http://zerohedge.blogspot.com/

Poissa CGURU

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 485
 • Waasarabia
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #5 : 13. 05. 2006 15:03 »
- Kyllä nyt rakennus buumi on Vaasassa huipputasolla, sekä ihmisetkin alkavat liikkua massoittain
  suurten ja väljien Market alueiden suuntaan.

- Mukavaa on katsella viikottain sitä ihmis ja automäärää, eikä vähimpänä ostovoimaa,
  jonka kasvu syystä ja toisesta on yhä kasvamaan päin. (Olemmeko alkaneet tuottamaan enemmän)

- Vaikka Kansantalous ja kansantulo, eikä vähimpänä tulonjako onkin paradoksaalinen,
  sekä absurdikin yhtälöineen. niin hyvä puoli on kuitenkin suurkaupunkimaisuuden tuntu
  näiden ostos kylien sivutuotteena. Kyllä tuppula alkaa olla Vaasastakin vain kateellisten
  panettelua, jotka bunkkaavat sen juuri lähteneen viimeisenkin kyläkaupan takana.


- "Saunakaverit" Pitkämäki ja Risberg ovat elementissään Rannanjärven ja Isontalon Antin tapaan,
   koska tähän on pyritty, sekä hillo virtaa.


  Keskiluokkaiselle Visa Electron kiitäjälle, jää tämän konsernin ylläpito, joskin sitä voisi jo
  vähän muutkin arvostaa, kuin kauppiaat ja Pohjalaisen Mantila.

« Viimeksi muokattu: 13. 05. 2006 15:03 kirjoittanut CGURU »

P. Wirtanen

 • Vieras
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #6 : 16. 05. 2006 20:08 »
Oikein rakennettu kauppakeskus on viihtyisä, ja vetää ihmisiä puoleensa. Hyvä esimerkki on Helsingin Itäkeskus; parkkipaikkoja on autoille, tulla voi lisäksi metrolla tai bussilla. Itse kauppakeskus on selkeä kokonaisuus, kauppoja löytyy kaikkeen tarpeeseen, yli 200 kpl.
Kivihaassa liikennejärjestelyt tulevat olemaan ongelma, jos Kokkolantielle ei tule uutta liittymää.
Kaupungin pitäisi olla ajoissa liikkeellä liikennesuunnittelun kanssa, toivottavasti suunnitemia on jo.

Petri

 • Vieras
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #7 : 16. 05. 2006 20:08 »
Oikein rakennettu kauppakeskus on viihtyisä, ja vetää ihmisiä puoleensa. Hyvä esimerkki on Helsingin Itäkeskus; parkkipaikkoja on autoille, tulla voi lisäksi metrolla tai bussilla. Itse kauppakeskus on selkeä kokonaisuus, kauppoja löytyy kaikkeen tarpeeseen, yli 200 kpl.
Kivihaassa liikennejärjestelyt tulevat olemaan ongelma, jos Kokkolantielle ei tule uutta liittymää.
Kaupungin pitäisi olla ajoissa liikkeellä liikennesuunnittelun kanssa, toivottavasti suunnitemia on jo.

Itis on kyllä kaikkea muuta kuin selkeä mielestäni. Liikkeet on jaoteltuna erilaisille käytäville ja opasteet ovat sangen puutteelliset. Kivihaan laajennukset vaativat ehdottomasti uuden liittymän rakentamista Kokkolantieltä. Parkkipaikkoja siellä on sentään helppo järjestää lisää.

P. Wirtanen

 • Vieras
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #8 : 16. 05. 2006 21:09 »
Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, jossa on pinta-alaa lähes 100.000 m2, parkkipaikkoja on 3.000, kauppoja/ravintoloita 240, on kuitenkin kokoonsa nähden toimiva ja viihtyisä. Ei se varmaankaan ensi käynnillä avaudu, mutta muutaman käynnin jälkeen kyllä.


Petri

 • Vieras
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #9 : 16. 05. 2006 21:09 »
No käytyä on tullut kyllä lukuisia kertoja. :) Itiksessä ei uskoisi, että siellä on niin paljon liikkeitä. Kuitenkin jos haluaa shoppailla Helsingissä niin ehkä kuitenkin suosisin keskustan liikkeitä. Itiksen tarjoama on aika ketjuvoittoinen eikä siellä ole tarjolla mitään kovin ainutlaatuista - tosin niinhän se tuppaa olemaan jokaisessa ostarissa.

P. Wirtanen

 • Vieras
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #10 : 16. 05. 2006 21:09 »
Pointti on kuitenkin se, että Rewell Centerin lisäksi tänne sopii hyvin yksi iso kauppakeskus erikoisliikkeineen markettien vastapainoksi. Prismakin on jäänyt jo pieneksi, eihän sinne tungokseen viitsi viikonloppuisin edes mennä, se moottoritien varteen kaavailtu uusi Prisma tulee ihan tarpeeseen.

Poissa suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 252
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #11 : 30. 01. 2008 07:07 »
Euromarketin tontille ryhdytään syksyllä rakentamaan kauppakaeaskusta, jonka kooksi tulee n. 15.000 neliötä uutta liiketilaa nykyisten 4500 neliön lisäksi.  Uuteen kauppakaeaskukseen tulee 5-7 erikokoista myymälää, joista osa on uusia ketjuja Vaasassa.

Uuden kauppakaeskuksen arvioidaan valmistuvan n. 1,5 vuoden aikana.  Miten tämä suunnitelma vaikuttaa lähistöllä oleviin Rehun, Lidlin ja Matkahuollon torin hankkaeisiin?

Jotain vaikutusta täytyy olla.  Itse näkisin että matkahuillontorin suunnitelma siirtyy tai muuattuu mutta aika näyttää.

Poissa T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 488
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #12 : 30. 01. 2008 10:10 »
Kauppakeskus Matkahuollon aukealle toteutuu varmsti.  Samoin Euromarketin laajennus ja Suomen Rehun alueen kauppakeskittymä.  Todennäköisesti myös Lidlin suunnitelmat toteutuvat.  Samoin toteutuvat Kivihaan marketsuunnitelmat.

Aina voi tietysti kysyä että miten käy Mini-Manin.  Sama kysymys koskee tietysti myös HalpaHallia.  Halpa-Hallin on joko laajennuttava yhdessä Wasa Gallerian kanssa tai siirryttävä tulevaan Matkahuollon aukean kauppakeskukseen.

Jos maanalainen parkkiluolasto laajenee torillepäin aina Rewellin takaseinään, tulee kysymykseen myös jonkinlaisen kauppakeskittymän rakentaminen maan alle Vaasanpuistikon suuntaan.  Samassa rytäkässä rakennetaan tietysti myös Kauppahallin sisäpiha.

Asiakkaat tuodaan pinoisbusseilla n. 100 kilometrin etäisyydeltä.
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Poissa Besse R. Wisser

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 463
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #13 : 30. 01. 2008 10:10 »
Lukekaa tämä ketju alusta alkaen. Ensimmäinen viesti on päivätty « : 18.09.05 - klo:16:45:48 »  syyskuussa 2005.  Jonkinlaista perspektiiviä siis.

"Kyllä se siittä suttaantuu"


EX-Vaasalainen

 • Vieras
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #14 : 30. 01. 2008 12:12 »On todella hienoa että Vaasassa on liikkeitä mutta, mistä näihin kaikkiin olevissa oleviin ja sitten rakennettaviin riittää väkeä minun tietääkseni Vaasan väkiluku on edelleenkin alle 60.000 vauvasta vaariin.

Oikeen mietityttää että kuinka hyvät katteet on tavaroissa, kun tällainen meno on mahdollista.

Paikalla AD

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 1605
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #15 : 30. 01. 2008 17:05 »On todella hienoa että Vaasassa on liikkeitä mutta, mistä näihin kaikkiin olevissa oleviin ja sitten rakennettaviin riittää väkeä minun tietääkseni Vaasan väkiluku on edelleenkin alle 60.000 vauvasta vaariin.

Oikeen mietityttää että kuinka hyvät katteet on tavaroissa, kun tällainen meno on mahdollista.
Kas joku herää ajattelemaan toisinpäin.

Kannattaa varmaan myös ajatella asiaa  kolmannelta kantilta.
Asiakkaita on tietty määrä, niiden lisääntyminen on mahdoton samassa suhteessa kuin liiketilojen kasvu, ei Porilaiset, saatikka Oululaiset tule meille ostoksille.
Kilpailu asiakkaista tulee lisääntymään, suuret ketjut tietysti verisesti kilpailuttavat pienet pois jonka jälkeen alkaa asiakkaiden kunnollinen rokotus, toisaalta kilpailutilanteen kiristyminen pakottaa kauppojen hankkimaan valikoimiinsa entistäkin halvempia/huonompia tuotteita jotta katetta saadaan
pidettyä jotenkin yllä.
Yhtälailla kaikesta mahdollisesta alkaen asiakaspalvelusta on pakko tinkiä, varsinkin kun aukioloaikoja pidennetään.
Se mikä kuitenkin itseäni eniten askarruttaa,,kuinka asiakaskunta yleisesti ottaen ei ymmärrä että yhtälö hyvä ja halpa on mahdoton, kyllä kohtuuhintaisia ja asiallisia voi löytää, se vain vaatii hyvää tietoutta tuotteista.  Kun asiakaskunta vertailee tavaroita olisi syytä verrata tismalleen samanlaisia tuotteita, ei kenkä ja kenkä ole sama asia vaikka molemmat jalkaan sopisivatkin.
Yleensä jos tarvitaan lääkäriä ihmiselle ei eläinlääkäri ole se ensimmäinen vaihtoehto.

Poissa Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #16 : 31. 01. 2008 17:05 »

Kas joku herää ajattelemaan toisinpäin.

Kannattaa varmaan myös ajatella asiaa  kolmannelta kantilta.


  Myös pari pointtia jotka ovat faktaa.

  - Palkkakustannuksia sivukuluineen, on mahdollista vieläkin supistaa ja näin myös tullaan tekemään.

  - Vaikka lama haamu kurkkii jo oven takana, on silti Suomalainen aina keskittänyt suurimman osan
    tuloistaan halparuokaan, sekä sälään, eli jopa alemman taloustilanteen aikana,
    vain  muusta kulutuksestaan tinkien, esim. Autot, Ulkomaanmatkat, sekä muu investoiminen.

            Marketit eivät siis tule tuolloinkaan supistumaan, vaan jopa kasvamaan.

            Paradoksaalista, mutta totta, Terveisiä Foliohatulle..

Poissa vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 5335
 • Sukupuoli: Mies
 • Muista käydä Chatissa
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #17 : 14. 09. 2009 12:12 »
Olisiko kuitenkin käymässä niin että Zei, Zei Pitkämäki olisi visioinut hieman pieleen?

Sekä S-ryhmä että Kesko pitävät selvänä, että kauppoja rakennetaan sinne, missä ihmiset ovat eli kaupunkien keskustoihin.

- Kyllä ympäristönäkökulmat ovat todella tärkeitä ja toisaalta palvelujen saatavuus. Kyllä tällaisen ehjän yhdyskuntarakenteen säilyttäminen on myös kaupalle erittäin tärkeä asia, toteaa S-ryhmän Hiltunen.

Julkisuutta ovat hallinneet Ideaparkit, mutta kaupan todella isoja rakentajia taajamien ulkopuoliset liikepaikat eivät innosta.
 
http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/arkistot/talous/2009/09/953412

Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Poissa Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 3634
  • Profiili
  • http://TapioOsala.com
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #18 : 14. 09. 2009 18:06 »
Olisiko kuitenkin käymässä niin että Zei, Zei Pitkämäki olisi visioinut hieman pieleen?

Sekä S-ryhmä että Kesko pitävät selvänä, että kauppoja rakennetaan sinne, missä ihmiset ovat eli kaupunkien keskustoihin.

- Kyllä ympäristönäkökulmat ovat todella tärkeitä ja toisaalta palvelujen saatavuus. Kyllä tällaisen ehjän yhdyskuntarakenteen säilyttäminen on myös kaupalle erittäin tärkeä asia, toteaa S-ryhmän Hiltunen.

Julkisuutta ovat hallinneet Ideaparkit, mutta kaupan todella isoja rakentajia taajamien ulkopuoliset liikepaikat eivät innosta.
 
http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/arkistot/talous/2009/09/953412

Kaupunkitaajamien ulkopuoliset PÄIVITTÄIStavaroiden suurmarketit ovat turmioksi. Se on jo muualla nähty.

KPO rakentaa parasta aikaa kahta uutta Sale kaupunkiin. Toinen tulee Präntöölle "Fågelbergin kulmaan" ja toinen Kirkkopuistikolle entiseen Finnairin kaupunkiterminaaliin (viimeksi siinä oli Multiprint), Kirkkoapteekin viereen Ritziä vastapäätä. Se ilahduttaa minua ja tulen varmaan käymään. (Siwaa ja Salea kyllä alkaa olla aika paljon kauppiasvetoisiin kauppoihin verrattuna.).
« Viimeksi muokattu: 14. 09. 2009 19:07 kirjoittanut Tapio Osala »


Paikalla AD

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 1605
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #19 : 14. 09. 2009 19:07 »

 (Siwaa ja Salea kyllä alkaa olla aika paljon kauppiasvetoisiin).
Lainaus
Niin vertaatko tässä Tapio kauppiasvetoisiin kauppoihin Salea sekä Siwaa, vai oliko jotain muuta mielessäsi?
Ei nuo ns. yksityisetkään ole mitään kauppiasvetoisia, ennemminkin ne ovat vastuuvelvollisia myymälänhoitajia kuin yksityisiä yrittäjiä.
Tuo markettibuumi, niiden jatkuva rakentaminenhan on sulaa hulluutta, siinä ei tehdä muuta kuin kansallista tappiota, sellaista jonka Suomalaiset joutuvat pitkällä aikavälillä maksamaan.

Poissa Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 3634
  • Profiili
  • http://TapioOsala.com
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #20 : 14. 09. 2009 19:07 »
Ei nuo ns. yksityisetkään ole mitään kauppiasvetoisia, ennemminkin ne ovat vastuuvelvollisia myymälänhoitajia kuin yksityisiä yrittäjiä.
Tuo markettibuumi, niiden jatkuva rakentaminenhan on sulaa hulluutta, siinä ei tehdä muuta kuin kansallista tappiota, sellaista jonka Suomalaiset joutuvat pitkällä aikavälillä maksamaan.
Yksityinen joka hallitsee omaan kauppapaikkaansa on aivan eri asia kuin Keskusliikkeen renkinä oleva (jolloin keskusliike hallitsee kauppapaikkaa), Kyllä niitä Vaasastakin vielä muutama löytyy. Esimerkiksi Koulukadulla Hemming, Sten's Sundomissa.

Ulkomailla käydessä kyllä on huomannut kuinka köyhää on tämä suomalainen ketjuuntunut vähittäiskauppa (ruoka, ravintolat, asustekaupat...). Onkohan se sitä tehokkuutta, bkt on korkealla mutta ihmiset voivat huonosti. Nythän ensimmäiset kassat ovat toiminnassa, jossa ei enää ole ihmistä....

"Yksi markettyöpaikka vie kolme (vai oliko se kaksi) työpaikkaa muulta vähittäiskaupalta" -tuollaisen tutkimustuloksen olen joskus kuullut.

Paikalla AD

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 1605
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #21 : 14. 09. 2009 20:08 »
Ei nuo ns. yksityisetkään ole mitään kauppiasvetoisia, ennemminkin ne ovat vastuuvelvollisia myymälänhoitajia kuin yksityisiä yrittäjiä.
Tuo markettibuumi, niiden jatkuva rakentaminenhan on sulaa hulluutta, siinä ei tehdä muuta kuin kansallista tappiota, sellaista jonka Suomalaiset joutuvat pitkällä aikavälillä maksamaan.
Yksityinen joka hallitsee omaan kauppapaikkaansa on aivan eri asia kuin Keskusliikkeen renkinä oleva (jolloin keskusliike hallitsee kauppapaikkaa), Kyllä niitä Vaasastakin vielä muutama löytyy. Esimerkiksi Koulukadulla Hemming, Sten's Sundomissa.

Ulkomailla käydessä kyllä on huomannut kuinka köyhää on tämä suomalainen ketjuuntunut vähittäiskauppa (ruoka, ravintolat, asustekaupat...). Onkohan se sitä tehokkuutta, bkt on korkealla mutta ihmiset voivat huonosti. Nythän ensimmäiset kassat ovat toiminnassa, jossa ei enää ole ihmistä....

"Yksi markettyöpaikka vie kolme (vai oliko se kaksi) työpaikkaa muulta vähittäiskaupalta" -tuollaisen tutkimustuloksen olen joskus kuullut.
Saattaisi Tapio olla syytä tarkentaa todellisia omistussuhteita.
On myös hyvä selvittää kuinka laskutus toimii, meneekö se esim. keskusliikkeen kautta?
Muutoin olen kanssasi samaa mieltä ollut jo kauan aiemmin kun olemme asioista täällä kirjoitelleet.
Itse olen käynyt  läpi sekä K- että T-kaupan kauppiaskoulutuksen jo 80-luvulla ja jotain on jäänyt mieleen, ja kaikki ei ole hyvää,,,
Muutama citymarketkauppiaskin saattaisi kertoa rumia juttuja, kun sille päälle äityvät.

Poissa Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 3634
  • Profiili
  • http://TapioOsala.com
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #22 : 14. 09. 2009 22:10 »

Yksityinen joka hallitsee omaan kauppapaikkaansa on aivan eri asia kuin Keskusliikkeen renkinä oleva (jolloin keskusliike hallitsee kauppapaikkaa), Kyllä niitä Vaasastakin vielä muutama löytyy. Esimerkiksi Koulukadulla Hemming, Sten's Sundomissa.

Ulkomailla käydessä kyllä on huomannut kuinka köyhää on tämä suomalainen ketjuuntunut vähittäiskauppa (ruoka, ravintolat, asustekaupat...). Onkohan se sitä tehokkuutta, bkt on korkealla mutta ihmiset voivat huonosti. Nythän ensimmäiset kassat ovat toiminnassa, jossa ei enää ole ihmistä....

"Yksi markettyöpaikka vie kolme (vai oliko se kaksi) työpaikkaa muulta vähittäiskaupalta" -tuollaisen tutkimustuloksen olen joskus kuullut.
Saattaisi Tapio olla syytä tarkentaa todellisia omistussuhteita.
On myös hyvä selvittää kuinka laskutus toimii, meneekö se esim. keskusliikkeen kautta?


Etkö lukenut kunnolla? Eikö se kauppias joka omistaa oman kauppapaikkansa (tai on vuokrannut sen suoraan muulta kiinteistönomistajalta kuin keskusliikkeet) omaa aivan toisenlaisen itsenäisyyden kuin ne "rengit", edellytyksellä tietysti ettei ole veloissa keskusliikkeeseensä.

Tuollainen kauppias voi tarvittaessa vaihtaa K-merkin T-merkkiin, eikä keskusliikkeen pikkupomot pääse pompottamaan.

Laskutus usein kulkee varmaan keskusliikkeen kautta mutta ei mikään estä ostamasta suoraankaan (jos taas myyjä ei ole koukussa keskusliikkeeseen ja ei saa myydä kenelle tahtoo..).
Suomessa on muuten kovin vähän "villejä" tukkukauppoja päivittäistavarapuolella.

Pieni on kaunista!

Paikalla AD

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 1605
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Re: Markettien huumaa
« Vastaus #23 : 15. 09. 2009 04:04 »
Kyllä minä luin kunnolla, ja oletinkin sinun ottavan puheeksi kauppapaikan omistussuhteen/vuokraoikeuden
haltijan.
Se vain että jokin ryhmittymä hoitaa vuosia laskutuksen vaikeuttaa huomattavasti irtiottoa ja siirtymistä toisen kirjaimen alle.

Poissa vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 5335
 • Sukupuoli: Mies
 • Muista käydä Chatissa
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Markettien huumaa
« Vastaus #24 : 03. 04. 2010 05:05 »
Jos viestiin ei ole vastattu 300 vrk., se poistuu automaattisesti.  Tämä on ainoa tapa säilyttää tärkeä viestiketju.
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Poissa Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 899
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • Profiili
Vs: Markettien huumaa
« Vastaus #25 : 10. 04. 2010 21:09 »
Suomen lähikauppa Oy

Suomen kolmanneksi suurimman vähittäiskauppayhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Ralf Holmlundin.
Hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi tuli Lennart Nylander.

Suomen Lähikaupan hallituksen puheenjohtaja ja IK:n johtaja on Michael Rosenlew.
Tuossa ruotsalaisessa Siwa- ja Valintatalo-kauppaketjun omistavassa Suomen lähikauppa Oy:ssä harrastetaan selvästi etnistä nepotismia. Pitäisi Siwojen ja Valintatalojen ainakin rkp:tä äänestäville kuluttajille kelvata!

Suomen lähikauppa Oy:n omistaa Industry Capital (aikaisemmin Industri Kapital) 66 %:sti. IC eli IK on ruotsalainen yritys. Tradekalla on 10 % omistus Suomen lähikauppa Oy:stä, mutta Tradekaakin IC/IK omistaa.

Monet ”työväenmieliset” vasemmistolaiset ainakin nyt ne jotka eivät tiedosta E-liikkeen tilaa kantavat rahansa periaatteessa tuon ruotsalaisen kauppaketjun kauppoihin luullen,että se on ”vasemmistolainen työväen kauppa”. Ei siis ihme, että punapääoma hävisi taivaan tuuliin.

Poissa Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 2873
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
Vs: Markettien huumaa
« Vastaus #26 : 11. 04. 2010 02:02 »

. Ei siis ihme, että punapääoma hävisi taivaan tuuliin.


Kyllä punapääoman jäänteitä edelleen ylläpidetään,  kovin uhrauksin. Niin sanottujen saavutettujen etujen muodossa. Kolmikantaa ylläpitämällä.

Tuo vammauttava toiminta jatkuu,  nyt niin sanottujen oikeistolaisten poliittisten ryhmien toimesta. Hehän jatkavat Sosiaaliremokraattien viitoittamalla tiellä, tukeutuen kolmikantaan edelleen.

Terve globaali kapitalismi,  tosin käyttää tuon erikoisen suomalaisen punapääomatalouteen perustuvan syöpäkasvuston ravinnokseen.

Poissa Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 899
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • Profiili
Vs: Markettien huumaa
« Vastaus #27 : 11. 04. 2010 08:08 »

. Ei siis ihme, että punapääoma hävisi taivaan tuuliin.


Kyllä punapääoman jäänteitä edelleen ylläpidetään,  kovin uhrauksin. Niin sanottujen saavutettujen etujen muodossa. Kolmikantaa ylläpitämällä.

Tuo vammauttava toiminta jatkuu,  nyt niin sanottujen oikeistolaisten poliittisten ryhmien toimesta. Hehän jatkavat Sosiaaliremokraattien viitoittamalla tiellä, tukeutuen kolmikantaan edelleen.

Terve globaali kapitalismi,  tosin käyttää tuon erikoisen suomalaisen punapääomatalouteen perustuvan syöpäkasvuston ravinnokseen.


Niin tosiaan vielä on jotakin jäljellä suomalaisesta hyvinvointivaltiosta.  Mutta jos nykymeno saa jatkua, niin loputkin on kapitalisoitu ja kaikesta on tullut tavaraa, jota ostetaan rahalla.

SDP oikeistolaisia ei siis enää tarvita suomalaisen rahavallan ylläpitämisessä.

Jäämme odottelemaan uuden työläissukupolven vallankumousta!

Mutta samalla voimme ihailla rahavallan ostoskeskuksien paratiisimaista menoa ja päivitellä minkälainen on sen loppu.Poissa jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 424
  • Profiili
Vs: Markettien huumaa
« Vastaus #28 : 21. 05. 2010 16:04 »
Saisi tulla suomeen rantautua joku toinenkin iso ruokaketju lidlin lisäksi.Olihan täällä hetken se norjalainen rimi mutta,siellähän oli valikoima yhtä huono kuin norjalaisessa kaupassa niin ei siellä viitsinyt käydä.Kyllä yksipuolistuisi valikoimat jos lidl nyt lähtisi suomesta.Tulee vähintään kerran viikossa haettua sieltä sellaisia tuotteita mitä ei ole muiden kauppojen valikoimissa.Ikea on hyvä juttu ettei akkaväen tarvitse pääkaupunkiseudulla hypätä ostoksilla.Toivottavasti se rojukauppakin löytäisi hyvät liiketilat jostakin päin vaasaa mikä oli ABC:huoltamon tiloissa ennen kuin vuokrasopimus sanottiin irti.Näytti kauppa käyvän sielläkin.Eipähän ihmisten tarvinnut puu-kirahveja keniasta asti raahata vaasaan.

Poissa massi

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 501
 • Sukupuoli: Mies
 • ja eikun lapioimaan...
  • Profiili
Vs: Markettien huumaa
« Vastaus #29 : 23. 05. 2010 18:06 »
Marketit ja suuret ketjut heikentävät pienliikkeitä ja samalla kun pienet liikkeet vähenevät- katoaa kuluttajan valinnanvara tuotteissa.

Eli valinnanvara senkun pienenee kuluttajalla ja samalla se heikentää kuluttajan ostovoimaa kun ketjut pystyvät hinnoittelemaan tuotteensa korkeammalle pienemmän kilpailun takia
Muutos on tahtotila