Kirjoittaja Aihe: AY-LIIKE.........  (Luettu 65273 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 899
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • Profiili
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #390 : 30. 09. 2011 20:08 »
Ammattiliitot jäsenistön etuja ajamaan

”Metallin liittovaltuusto päätti yksimielisesti valmistautua mahdolliseen lakkoon eilen katkenneiden työehtosopimusneuvotteluiden vuoksi. Työntekijät vaativat kuuden prosentin palkankorotuksia, työnantaja teki eilen tarjouksen alle kahdesta prosentista.
Metalliliiton valtuusto antoi perjantaina yksimielisesti liiton johdolle valtuudet aloittaa tarvittaessa työtaistelutoimet. Metallin ja kahden muun ammattiliiton neuvottelut työantajajärjestö Teknologiateollisuuden kanssa katkesivat torstai-iltana täyteen riitaan palkankorotuksista. Metalliliiton odotetaan ilmoittavan maanantaina vähintäänkin ylityökiellosta useissa yrityksissä.
Myös ammattiliito Pro ja YTN varautuvat lakkoon. YTN joutuu tosin ensin viemään työriidan sovintolautakunnan käsiteltäväksi.
Palkansaajapuolen edustajat marssivat ulos neuvotteluista torstai-iltana sen jälkeen, kun työnantaja oli esitellyt oman palkankorotustarjouksensa.
Yhdessä ja yhteisin vaatimuksin neuvottelupöytään lähteneet SAK:lainen Metalliliitto, STTK:lainen Pro ja akavalainen YTN eivät kauaa miettineet ratkaisuaan, kun Teknologiateollisuus toi torstai-iltana neuvottelupöytään oman käsityksensä alan palkankorotusvarasta.
Liittojen vaatimus oli 4 prosenttia nyt ja 2 prosenttia ensi vuoden kesäkuussa sopimukseen, jonka pituus olisi 18 kuukautta. Työnantajan tarjous oli 1 plus 0,9 prosenttia samalle ajanjaksolle.”

Nyt alkaa jo näyttämään, siltä että suomalainen ay-liike on jo heräämässä konsensusunestaan.
Suomalainen pääoma onkin vuosikymmeniä saanut vapaasti riistää työläisiä. Ay-liikkeen on nyt näytettävä kenen etuja se ajaa. Ammattiliitot ovat työläisten edunvalvojia eivätkä valtaeliitin juoksupoikia.

Nyt ei ay-liikkeen tule alistua kokoomusvetoisen oikeistohallituksen komentoon!

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/09/tyontekijajarjestot_virittavat_lakkoaseitaan_2912133.html


Poissa Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 899
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • Profiili
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #391 : 05. 10. 2011 20:08 »
Kreikan ay-liike ja työläiset näytävät mallia suomen eduskuntavasemmistolle

”Sadat tuhannet kreikkalaiset jättivät keskiviikkona työpäivänsä väliin vastalauseena hallituksen 6,6 miljardin euron säästösuunnitelmille.
Lakkoon osallistuu muun muassa koulujen ja sairaaloiden työntekijöitä. Ateenan kansainvälinen lentokenttä on sulkeutunut lakon takia koko vuorokaudeksi. Myös museot ja arkeologiset nähtävyydet ovat kiinni.  
Syntagma-aukiolle oli kokoontunut 20 000 ihmistä. Pohjoisessa Thessalonikin kaupungissa mieltä osoitti 10 000 ihmisen joukko.
Kreikan kaksi suurinta ammattiliittoa suivaantuivat pari viikkoa sitten uusista EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n vaatimista säästöistä ja päättivät kahden yleislakon järjestämisestä. Näistä toinen järjestetään 19.10.
Julkisen puolen ADEDY ja yksityisen sektorin GSEE edustavat yhdessä jotakuinkin puolta Kreikan työvoimasta, johon kaikkiaan kuuluu viisi miljoonaa ihmistä.
ADEDY vastustaa kiivaasti hallituksen aikeita pienentää palkkoja ja eläkkeitä sekä nostaa kiinteistöveroja. Liitto on kutsunut julkisen alan työntekijät keskiviikkona mielenosoitukseen Ateenan keskustaan.”

Suomessa eduskuntavasemmistot ovat juuri päinvastaisella puolella (siis rahavallan) vaatimassa Kreikan kansaa säästöihin, leikkauksiin eduistaan ja yksityistämään julkisia palveluja.
Eli alistumaan rahamaailman keinotteluun ja voitontavoitteluun kansan kustannuksella.

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriiksi/2011/10/lakkolaiset_osoittavat_mieltaan_kreikassa_2924312.html
« Viimeksi muokattu: 05. 10. 2011 20:08 kirjoittanut Hertta »

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #392 : 07. 10. 2011 21:09 »
AY-johtoeliitti hieroo kapineteissa tupokiemuroita

” Osapuolet tapasivat perjantaina pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) johdolla. STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mukaan työnantajan palkkatarjous olisi lähellä hyväksyttävää, jos valtio tulisi veroratkaisuin vastaan.
Työnantajat ja työntekijät yrittävät vielä löytää sopua laajasta työmarkkinaratkaisusta. Neuvottelut katkesivat tiistaina kiistaan palkankorotuksista.
- Meillä on semmoinen toivomus, että valtio jollain tavalla voisi tulla vastaan ansiotuloverotuksen laskemisessa ja rahoittamaan työttömyysturvaa, perhevapaiden kehittämistä ja vuorotteluvaapata, tällaisia tärkeitä laatuasioita, sanoo Mäenpää.”

Nyt hallituksen työministerinä tupokapineteissa pyörii vielä entinen SAK:n pomo Lauri Ihalainen (sdp). Nyt siis on historiallistakin kokemusta siitä miten tupoja leivotaan.

SDP:n puolue-eliitin nykyinen toiminta kuvaa hyvin sitä mikä on Tupo toiminnan poliittinen tarkoitus. Eli turvata suuryrityksille alhaiset palkkakustannukset, verot ja työrauha.
Verovaroista ovat siis ay-pomot ottamassa palkankorotukset sekä suuryritysten verohelpotukset eivät siis sieltä missä rahaa on eli kapitalisteilta.
Tämä on juuri se perusasia tupoissa, että osan palkankorotuksista maksavat työntekijät itse verovarojen kautta.
Kun verotuloja leikataan, niin se vaikuttaa julkisensektorin palvelutuotantoon suoraan. Näin sitten täytyy kuntien ja valtion säästää -ja leikata toimintojaan ja taas kansakärsii.
Tupot ovat osa oikeistolaista valtapolitiikkaa ja kansankusettamista.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/sttk_palkkatarjous_hipoo_hyvaksyttavaa_jos_veroporkkana_mukana_2930571.html
« Viimeksi muokattu: 07. 10. 2011 21:09 kirjoittanut Akseli »

Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #393 : 08. 10. 2011 10:10 »

SDP:n puolue-eliitin nykyinen toiminta kuvaa hyvin sitä mikä on Tupo toiminnan poliittinen tarkoitus. Eli turvata suuryrityksille alhaiset palkkakustannukset, verot ja työrauha.
--------
Tupot ovat osa oikeistolaista valtapolitiikkaa ja kansankusettamista.


Historia on osoittanut kiistattomasti sen, etteivät suuret nimelliskorotukset takaa palkansaajille reaalista ostovoiman lisäystä. Päinvastoin, tilastollisesti parhaiten on työmies pärjännyt juuri tuporatkaisujen aikaan. Kokonaisratkaisut ovat myös edistäneet parhaiten naisvaltaisten matalapalkka-alojen menestymistä. Vahvat miesvoittoiset alat pärjäävät liittokierroksilla aina parhaiten.

Akseli taitaa kiinteistöalan työnantajana heittää toivonsa tässäkin tilanteessa siihen, ettei palkankorotukset alan surkeasta työtaisteluvalmiudesta johtuen ole myöskään suuria mahdollisella liittokierroksella


Umpi Luuta

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #394 : 09. 10. 2011 09:09 »
 Kyllä kehitys kehittyy.  Lakkoavustus oli vuonna 1971 vain 5 markkaa päivältä. Nyt sitäkin luvataan 50 euroa päivässä. Kyllä työmiehen kelpaa.

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #395 : 09. 10. 2011 11:11 »
Kyllä kehitys kehittyy.  Lakkoavustus oli vuonna 1971 vain 5 markkaa päivältä. Nyt sitäkin luvataan 50 euroa päivässä. Kyllä työmiehen kelpaa.

Mutta ei niin hyvin kuin pankkiherrojen, joiden tappiotkin maksaa työmies ja nainen. Siitä huolen pitää Jutta ja "poliittinen" hallitus.

Poissa Nahikas

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 529
 • Sukupuoli: Mies
 • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
  • Profiili
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #396 : 09. 10. 2011 11:11 »
"Mutta ei niin hyvin kuin pankkiherrojen, joiden tappiotkin maksaa työmies ja nainen"

ja eläleläismies ja eläkeläisnainen
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #397 : 09. 10. 2011 14:02 »
Presidenttiehdokas palkankorotuksia vastaan

”SDP:n presidenttiehdokkaaksi asetetun Paavo Lipposen mukaan valtion talouskehitykseen ja valtion velkaantumiseen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Lipposen mukaan Suomi tarvitsee menestysreseptiä, jonka painopiste on teollisuuden palveluiden lisäämisessä.
Salon Työväenyhdistyksen 120-vuotisjuhlassa pitämässään puheessaan Lipponen totesi, ettei tulopolitiikasta luopuminen ole tuonut työnantajille etuja. Sen sijaan kilpailukyky on hänen mielestään heikentynyt palkkakilpailun vuoksi.
- Nyt on työmarkkinoilla otettava järki käteen, sillä Suomella ei ole varaa lakkosyksyyn. Onneksi on jo luovuttu opillisista, työehtoneuvottelujen koordinointia vieroksuvista asenteista, Lipponen sanoi
.
Lipposen mukaan työehtoratkaisuun olisi jo nyt mahdollista kytkeä kasvupolitiikan aineksia etenkin investointeja lisäämällä. Hänen mukaansa erityisesti pk-yritysten olisi syytä saada investointeja liikkeelle, sillä ne voivat työllistää ja laajentaa samalla, kun suuret yritykset saneeraavat.”

Lipposen menestysreseptiin eivät kuulu palkankorotukset, työttömät, köyhät eikä hän jätä epäselväksi kenen etuja hän ajaa, vaikka olikin puhumassa työväentalolla. Lipponen siis lisäisi vielä muita aineksia työehtosopimuksiin kuin palkankorotukset. Nämä muut ainekset tietenkin otettaisiin verovaroista eli työmiesten ja naisten omasta palkkapussista.

http://yle.fi/uutiset/teemat/presidentinvaalit/2011/10/lipponen_suomella_ei_varaa_lakkosyksyyn_2935411.html

Poissa Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 2050
  • Profiili
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #398 : 09. 10. 2011 14:02 »
"Mutta ei niin hyvin kuin pankkiherrojen, joiden tappiotkin maksaa työmies ja nainen"

ja eläleläismies ja eläkeläisnainen

Mistähän näidenkin eläkeläismiesten ja eläkenaisten eläkkeet tulisivat, elleivät nämä pankkiherrat olisi panneet pennejä järjestykseen aikoinaan? Oravannahoilla Vaasan torilla?

Ruotsin pääministeri Reinfeldt sai tässä joku aika sitten "kiusallisen" kysymyksen miljonääreistä ja heidän hyvinvointinsa noususta, samaan aikaan kun eläkeläisten olot ovat pysyneet samalla tasolla jo vuosia. Reinfeldt vastasti tyynesti: "Ruotsin tavallisin miljonääri on eläkeläinen".
Kansa kohahti tietenkin, mutta tätä totuutta ei ole vielä tyrmätty.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas


Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #399 : 09. 10. 2011 15:03 »
Presidenttiehdokas palkankorotuksia vastaan

Lipposen menestysreseptiin eivät kuulu palkankorotukset, työttömät, köyhät eikä hän jätä epäselväksi kenen etuja hän ajaa, vaikka olikin puhumassa työväentalolla. Lipponen siis lisäisi vielä muita aineksia työehtosopimuksiin kuin palkankorotukset. Nämä muut ainekset tietenkin otettaisiin verovaroista eli työmiesten ja naisten omasta palkkapussista.

http://yle.fi/uutiset/teemat/presidentinvaalit/2011/10/lipponen_suomella_ei_varaa_lakkosyksyyn_2935411.html

Johan oli Akseli taas omat tarkoitushakuiset johtopäätöksensä vetänyt. Oikea otsikko tuossa jutussa oli ”Suomella ei ole varaa lakkosyksyyn”.

Työnantajien keskusjärjestö EK hautasi aikanaan tulopoliittiset ratkaisut ja aivan kuten Lipponen toteaa, ei päätös ole hyödyttänyt edes työnantajia. Minusta tässä viittauksessa työnantajiin, kritisoidaan juuri EK: n taannoisia linjauksia.

Työmarkkinoiden epävakaisuus, jota toki kommunistit yhä vallankumouksellisina haaveilevat, ei ole viime kädessä kenenkään, ei ainakaan työmiehen etu. Työtaisteluun joudutaan, ei sinne tähdätä kuten Akselin ideologia edellyttää.

Mitä tulee Lipposen puheeseen, näen sen pelkästään kannanottona vakaiden työmarkkinoiden puolesta, joka on parhaiten mahdollistetaan keskitetyllä työmarkkinaratkaisulla. Tokihan sekin on tosiasia, ettei lakkosyksy olisi tässä taloudellisessa tilanteessa kovinkaan hyvä vaihtoehto Suomen kannalta. Uskon että valtaosa työntekijöistä aidosti toivoo että palkkaratkaisut syntyisivät ilman työtaisteluita.

Liittokohtaiset ratkaisut eivät parina viime vuosina ole tuoneet edes sen suuruista palkankorotusta mistä nyt on keskusjärjestöjen välillä ollut neuvotteluita. Joten kannanotto keskitettyjen puolesta ei todellakaan tarkoita palkankorotuksista luopumista, tuskin edes pienempiä korotuksia kuin liittoratkaisuissa. Naisvaltaiset matalapalkka-alat jäävät aina liittoneuvotteluissa muiden jalkoihin ja joutuvat tyytymään murusiin.

Poissa herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Viestejä: 7677
 • Sukupuoli: Mies
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #400 : 09. 10. 2011 15:03 »
.

No tässä alkajaisiksi sitä tavoitetta tuponeuvotteluihin mistä vois aloitella:::

Jungner Talouselämässä:

Kymppitonni kuussa täyttää elämän perustarpeet

"SDP:n puoluesihteeri sanoo, että kymppitonnin kuukausipalkka ja miljoonan euron omaisuus pankissa riittävät täyttämään elämän normaalit tarpeet."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011100814537013_uu.shtml

.

päivitä Flashplayer täältä

Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #401 : 09. 10. 2011 18:06 »
On se mielenkiintoista kuinka asiat osataan kääntää päälaelleen joko tietämättömyyttään tai tarkoituksella. Kun Lipponen piikitti työnantajajärjestön linjauksia, näkee Akseli siinä kannanoton työnantajien puolesta. Vastaavasti herkkoo lainaa Iltalehden tarkoitushakuista juttua, vaikka se alkuperäinen Talouselämän juttukin oli saatavilla. Sinänsä tuolla Jungnerin haastattelulla ei ole juurikaan tekemistä ay-liikkeen tai työmarkkinaratkaisujen kanssa.

Talouselämä lehden haastattelun osio koski isoja palkkoja. Siinähän kritisoitiin lähinnä älyttömän isoja palkkoja ja Jungner toteaa, ettei kymppitonnin kuukausipalkan jälkeen rahalla ole enää merkitystä työn motivaattorina, koska se riittää kaikkeen tarpeelliseen.

”Kymppitonnin kuukausiliksa on Jungnerin mukaan taso, jonka jälkeen rahalla ei ole mitään väliä. On myös järjetöntä maksaa ihmisille ylettömiä palkkoja.”

http://www.talouselama.fi/uutiset/jungner+sd+kymppitonni+kuussa+ja+milli+pankissa+tayttaa+elaman+tarpeet/a699875

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #402 : 12. 10. 2011 18:06 »
Hallituksen tupoa väänetään samaan malliin kuin itse hallitustakin

”Neuvottelut laajasta työmarkkinaratkaisusta ovat päättyneet tämän päivän osalta. Neuvotteluja jatketaan huomenna aamulla. Keskusjärjestöjohtajat ovat lähes varmoja, että ratkaisu on olemassa ennen STTK:n hallituksen kokousta huomenna ennen puoltapäivää
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly käytti neuvotteluista ennen niiden päättymistä maratonvertausta.
Toiveikkaissa tunnelmissa oli myös Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.
Fjäderin sanoin nyt ollaan "tosi lähellä" maalia.”

Näin ne tupomiehet kuvailevat kuvakielellä asioita. Ei mitään konkretiaa. Tämä jo osoittaa näiden tupohuijarien aikomukset, siitä mitä ne touhuaa työläisten seläntakana kapineteissaan.

Tuskinpa näiden tupomiesten ja naisten osalta tarvitsee mitään todellista tulonlisäystä odottaa työkansan. Koko tupoaika on ollut työkansan yhtä kusettamista. Nytkin koko tupokusetus liittyy ay-liikeen sitomiseen hallituksen säästö- ja leikkauspolitiikan tukijoihin.
Elämmehän tässä kapitalistisessa sopimusyhteiskunnassa, joten se siitä.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/tyomarkkinoilla_neuvottelutulos_lahella_2944675.html
« Viimeksi muokattu: 12. 10. 2011 18:06 kirjoittanut Akseli »

Umpi Luuta

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #403 : 13. 10. 2011 11:11 »
Porkkanakeitosta tyrkytetään työmiehelle...


Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #404 : 13. 10. 2011 15:03 »
Tässä keitoksen ainekset:

 Sopimuskorotukset yhteensä 4,3 %. Tarkoittaa palkankorotusten lisäksi muita kustannuksiin vaikuttavia työehtojen muutoksia.

Toteuttamistavoista neuvotellaan alakohtaisesti 24.11. mennessä.

Jos sopimuksista tulee kattavat, työntekijät saavat 150 euron kertaerän.

Työntekijät voivat osallistua vuosittain kolme päivää osaamista lisäävään koulutukseen.

Isyysvapaa pitenee kahdella viikolla. Se voidaan käyttää joustavasti, kunnes lapsi täyttää kaksi vuotta.

Työttömyyskorvauksia lykkäävä ns. lomakorvauksen jaksotus pois.

Sovitellun työttömyyspäivärahan työaikaraja nostetaan 75 prosentista 80 prosenttiin.

Pätkä- ja vuokratyöntekijöiden asemaa parannetaan.

Vuorotteluvapaata koskevat leikkaukset perutaan.

TEL-maksun korotus kompensoidaan.

Yhteisöverokantaan 0,5 prosenttiyksikön lisäalennus.

Umpi Luuta

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #405 : 13. 10. 2011 15:03 »
Liikettä Loimaalle aistittavissa!?

Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #406 : 13. 10. 2011 16:04 »
Liikettä Loimaalle aistittavissa!?

Enpä oikein usko. Tuohan vaikuttaa aika normaalilta työmarkkinaratkaisulta. Liitothan työehtosopimuksia lopulta tekevät ja niiden neuvottelutuloksista päättävät kentän edustajat.

Umpi Luuta

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #407 : 13. 10. 2011 17:05 »
Olisiko jäsenäänystyksiä esityksestä tulossa. Tuskin toteutuu tällä vuosituhannella. Norsunluutornit ovat jo niin korkeita.

Poissa Globbari

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 278
 • Sukupuoli: Mies
 • SKP ja Tiedonantaja työväenliikkeen asialla
  • Profiili
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #408 : 13. 10. 2011 18:06 »
Työmarkkinasopimus alentaa reaalipalkkoja

”Valtamediat kertovat työmarkkinajärjestöjen sopineet 4,3 % palkankorotuksista. Kun asiaa selvittää vähänkään tarkemmin, paljastuu "4,3 % palkankorotus" monenkertaiseksi huijaukseksi.
Kyseinen prosentti ei ole ensinnäkään palkkojen korotusprosentti vaan sillä tarkoitetaan sopimuksen kustannusvaikutuksia työnantajille. Tuohon 4,3 prosenttiin sisältyvät myös muut sopimuksesta työnantajalle aiheutuvat kustannukset. Toiseksi se ei tule kerralla vaan yhteensä vähän yli kahden vuoden aikana, 25 kuukaudessa.
Jos raamisopimus toteutuu, tulee 150 euron kertaerä 2012 ensimmäisen palkanmaksun yhteydessä niille, jotka ovat olleet työsuhteessa vähintään 3 kk sitä ennen.
Työnantajat saivat siis läpi EK:n jo aiemmin esittämän matalatasoisen palkkalinjan. Lisäksi he kiristivät hallitukselta lupauksen yritysverotuksen lisäkevennyksistä. Budjettiesityksessä jo luvattu prosenttiyksikön alennus yhteisöveroihin nousee 1,5 prosenttiin. Yhteensä tämä tarkoittaa yli 300 miljoonan verohelpotusta työnantajille.
Työntekijäpuolelle sopimus merkitsee reaalipalkkojen alenemista. Sen rinnalla eivät juuri lohduta vuorotteluvapaakorvauksen heikennysesityksen peruminen ja irtisanottavien lomakorvausten jaksotuksen poistamisen myötä tuleva karenssien lyheneminen, vaikka ovatkin monille tärkeitä. Nähtäväksi jää puolestaan se, mitä tarkoittaa "yksinkertaisemman ja kannustavamman työttömyysturvan" kokonaisuuden valmistelu.
Koko kansantalouden kannalta matalatasoinen palkkaratkaisu on omiaan vain lisää taantuman ja työttömyyden uhkia. Se ei tarjoa mitään ratkaisua finanssikeinottelun synnyttämään kriisiin, jonka helpottamiseksi pitäisi yritysten voittojen kasvattamisen sijasta vahvistaa reaalista taloutta, palkkoja, työllisyyttä, julkisia palveluja ja perusturvaa. Pienten prosenttikorotusten sijaan palkkoihin tarvitaan kunnollisia euromääräisiä palkankorotuksia ja muita ratkaisuja, joilla muutetaan tulonjakoa työn ja pääoman välillä työntekijöiden hyväksi. Se auttaisi myös työllisyyttä sekä sosiaaliturvan ja julkisten palvelujen rahoitusta.”

Hallituksen tupo toteutui siis kuten hallituskin eli pystytettiin suljetuissa kapineteissa konsensus periaatteiden mukaisesti ja talvisodan hengessä.

http://www.skp.fi/ajankohtaista
(Ks.Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen neuvottelutulos.)
Naturförstörelsen måste stoppas


Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #409 : 13. 10. 2011 20:08 »
Globbari kirjoittaa sellaisenaan kommunistijohtaja Yrjö Hakasen tekstiä. Siinä puhutaan monenkertaisesta huijauksesta. Huijauksesta voitaisiin puhua jos kerrottaisiin tai edes annettaisiin ymmärtää jotain muuta mitä on sovittu. Sikäli hassua, että kaikki sopimuskohdat on kerrottu tänään avoimesti sellaisenaan kun sopimusluonnokseen kirjattu. Hakanen rakentaa puhdasoppisen ”olkinuken” ja esittää sitten paheksuntansa asiaan. Asiaan (huijaus) jota ei ole edes tapahtunut.

No kommunistien tuomio ratkaisulle olisi joka tapauksessa tullut, ihan riippumatta ratkaisun sisällöstä. Toisaalta eipä tuo paljoa hetkauta juurikaan tavallista duunaria, mitä mieltä kommunistit asiasta ovat. Sen verran on marginaaliseksi mennyt tämä porukka.

Mielenkiintoista poliittista fraseologiaa tämä suljetuista kabineteista puhuminen. Kai nyt kommunistikin ymmärtää, että ainoa tapa käydä tuon luokan neuvotteluja on tehdä se kabinetissa ainoastaan ja vain neuvotteluporukalla.

Mielenkiintoista on myös se, että kaikki täällä esiintyvät kommunistit: Kolmonen, Akseli, Urho, Hertta ja Globbari kirjoittavat sanan kapinetti, ei siis kabinetti. ;-)

---  ---  ---  ---
Umpi Luudalle voisin kertoa miksi esimerkiksi oma liittoni SEL on viimeksi järjestänyt 70-luvulla jäsenäänestyksen työehtosopimuksesta. Joku liiton johdosta on joskus demariryhmän vaatimuksiin jäsenäänestyksestä vastannut, että siinä tapauksessa menee läpi mikä tahansa esitys. Saattaa tietenkin olla, että aktiivit ovat tiukempia kuin mitä jäsenistö konsanaan. Itse olisin kyllä kovasti kannattamassa jäsenäänestyksiä 70-luvun malliin.

Rakennusliitto on ilmoittanut irtaantumassa keskitetystä. He ovat Harjuniemen johdolla palaamassa ”vanhoihin hyviin aikoihin”  pois Hynösen maltilliselta linjalta. Eli haukutaan keskitetyt ja SAK, mutta solmitaan muutaman kommervenkin jälkeen samantasoinen sopimus kuin muut sitä ennen. Kovin tuttua toimintaa myös vassarijohtoisessa Elintarvikeliitossa. Viimeksikin oltiin hyvin ”itsenäisiä” ja haluttiin liiton johdon taholta tehdä pitkä 4-vuotinen sopimus, joista peräti 3 vuotta noudattelee nyt yleistä linjaa.

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #410 : 14. 10. 2011 17:05 »
Metallin liittotoimikunta ohjeisti ay-kentää raamisopimukselle

”Metalliliitton liittotoimikunta suosittelee yksimielisesti työehtospoimusneuvottelujen jatkamista torstaina aikaansaadun raamisopimuksen pohjalta. Asian ratkaisee huomenna lauantaina kokoontuva metallin liittovaltuusto.
Myös teknologia-alan toimihenkilöjärjestö Pro päättää huomenna, aloittaako se työehtoneuvottelut raamisopimuksen pohjalta.
Teknologiateollisuutta uhkaa lakko viikon päästä, jos neuvottelutulosta ei synny.
Metalliliitto ja Pro ottavat ensimmäisinä kantaa raamisopimukseen.
Valtakunnansovittelijan toimistosta kerrottiin tänään, että teknologiateollisuuden lakon sovittelusta ei toistaiseksi ole tehty päätöksiä.”

SDP vetoinen metallin liittotoimikuna on siis mukana hallituksen tupo konsensuksessa.
Tämä ei ole mikään yllätys, vaan olikin syytä odottaa, että kokoomusvetoista  hallituspolitiikkaa viedään ay-kenttään SDP:n tuella.
Työnantajat saivat hallituksen tuella läpi EK:n jo aiemmin esittämän matalatasoisen palkkalinjan. Lisäksi yritysverotuksen lisäkevennyksistä mm.

Vastarinta kasvaa ja laajenee rahanvallalle

Maailmalla vaaditaan korruptoituneen eliitin sijaan puheenvuoroa tavallisille ihmisille. Kansat eivät suostu enää alistumaan pankkiirien ja hallitusten kauppatavaraksi.
Ympäri maailmaa, lähes 900 kaupungissa ja ainakin 86 maassa kokoonnutaan lauantaina 15.10. toreille ja kaduille protestoimaan ihmisten alistamista ja vaatimaan todellista demokratiaa.
Myös eripuolilla Suomea kokoonnutaan toreille ja joillakin paikkakunnilla ollaan läpi yön.

Lisätietoja http://torillatavataan.wordpress.com/

http://torillatavataan.wordpress.com/2011/09/05/todellisen-demokratian-puolesta/

http://www.flamman.se/wall-street-protesterna-virvlar-in-i-sverige

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/metallin_liittotoimikunta_suopea_raamisopimukselle_2950122.html
« Viimeksi muokattu: 14. 10. 2011 18:06 kirjoittanut Akseli »

Poissa jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 424
  • Profiili
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #411 : 15. 10. 2011 19:07 »
Akseli/Globbari on pettynyt,kun järki voitti ja asioita pystytään sopimaan neuvottelemalla.

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #412 : 16. 10. 2011 17:05 »
Kilpailukyky ja luokkasopu politiikkaa

Sain käsiini tupon raamisopimuksen neuvottelutuloksen, jossa on kymmenen sivua. Mikä on hyvin kuvaava perínteinen konsensusopimus.
Palkankorotukset ovat olleet julkisuudessa ja ne ovat sitä tasoa mitä suurtyönantajat ovatkin esittäneet. Muu osa raamisopimuksesta on yhtä tyhjänpäiväistä höpötystä, kuten suunnitelmia, ohjelmia, seurantaan ja työryhmiä.

Raamisopimuksen kuudeskohta, luottamusta lisäävät toimet työmarkkinoilla on mielenkiintoinen ja varsinainen ylätason konsensussopimus.

Jossa vakuutetaan, että sopijapuolet tavoittelevat luottamusta ja yhteisiin etuihin perusrtuvaa rakentavaa yhteistoimintaa työmarkkinoilla ja talouspolitiikassa. Eli vahvistaa luokkasopupolitiikkaa  työmarkkinoilla.

Tuo  hanke on monivuotuinen sitouttamishanke. Erityinen tavoite on työpaikkatason käytännön yhteistoiminnan sekä neuvotteluosaamisen kehittäminen. Siis konsensuskulttuurin kuuluvan luokkasopupolitiikan vieminen ruohonjuuritasolle.

Hankeen toteuttamiseen perustetaan johtoryhmä, johon tulevat keskusjärjestöjen -ja liittotason edustajat. Samoin matkan varrella järjestetään foorumeita hankeen eteenpäin viemiseksi, sitouttamiseksi ja rikastuttamiseksi.

Konsensuksen jatkuvuudelle hanke tuottaa sitten toimenpide ohjelman 30.11.2012 mennessä. Lisäksi perustetaan ohjelman seurantaa ja koordinointia varten keskusjärjestöjen pysyvä neuvotteluelin. Pysyväneuvotteluelin käsittelee erityisesti:
-hallitusohjelmahankkeita
-kaksikantaisiahankkeita
-EU:n sosiaali ja lainsäädäntöön vaíkuttamista
-talous ja työmarkkinapolitiikan yhteensovittamista
-muita taloutta ja työllisyyttä edistäviä toimia yhdessä kokoomusvetoisen hallituksen kanssa.

Pysyvä neuvotteluelin tuottaa myös monivuotisen yhteisen ohjelman työelämän ja työmarkkinoiden kehittämiseksi kilpailukyvyltään maailman huippuluokkaan.

« Viimeksi muokattu: 16. 10. 2011 17:05 kirjoittanut Akseli »

Poissa Globbari

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Viestejä: 278
 • Sukupuoli: Mies
 • SKP ja Tiedonantaja työväenliikkeen asialla
  • Profiili
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #413 : 16. 10. 2011 17:05 »

No kommunistien tuomio ratkaisulle olisi joka tapauksessa tullut, ihan riippumatta ratkaisun sisällöstä. Toisaalta eipä tuo paljoa hetkauta juurikaan tavallista duunaria, mitä mieltä kommunistit asiasta ovat. Sen verran on marginaaliseksi mennyt tämä porukka.


Pahalta alkaa näyttämään työläisten silmissä SDP:n uskottavuus. Kokoomusyhteistyö vie ikävällä tavalla sdp:n nyt alamäkeen ja se on ikävää koko vasemmiston kannalta.
Samalla sdp samaistuu rahavallan puolue kokoomukseen, jonka kannatus jatkaa kasvuaan, kun sdp tekee heidän puolestaan likaisen työn.
Naturförstörelsen måste stoppas

Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #414 : 16. 10. 2011 19:07 »
Turha teidän kommunistien (vai pitäisikö sanoa sinun  ... poisto) (muiden kirjoittajien persoonan kertominen/arvuuttelu on kielletty) on hurskastella että SDP: n kannatuksen alamäki olisi muka teidän mielestänne ikävä asia. Todellisuudessahan SDP on aina ollut jyrkän linjan kommunistien päävastustaja. Se on helppo todeta vaikkapa näiden tuttujen nimimerkkien kirjoituksista.

Aika huvittavaa on se, että nykyhallitus on teidän mielestänne ihan kokoomusvetoinen. Tuo kantahan tuli selväksi jo ennen kuin hallitusohjelma oli valmis. Moni muu on ollut sitä mieltä, että kokoomus joutui maksamaan aika ison hinnan pääministerin paikastaan. Sen lisäksi kokoomus on myös hallituksessa vähemmistönä.

Oikeastaan jali tuossa jo kertoi hyvin lyhyesti olennaisimman mitä tulee tehtyyn työmarkkinaratkaisuun.

Editt: Ylläpito
« Viimeksi muokattu: 16. 10. 2011 19:07 kirjoittanut vaasalainen »

Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #415 : 17. 10. 2011 07:07 »
Päivän Pohjalaisessa on yleisönosastolla nimimerkin Eläkeläinen kirjoitus, jossa väitetään hallituksen ja ay-pomojen ”rustaavan palkankorotusta ostovoiman turvaamiseksi”, samalla hallituksen mielestä eläkeläiset ansaitsevat pari prosenttia ostovoimaa pienentävän sopimuksen.

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/indeksi-tarkastelussa-palkkoihin-4-3-1.1082089

Koska kirjoitus sisältää lähes pelkästään asiavirheitä, kommentoin sitä.

Väite parin prosentin ostovoiman pienentävästä korotuksesta eläkkeisiin ei perustu faktoihin. Eläkkeiden nousuun vaikuttaa elinkustannusindeksi 80 % ja palkkaindeksi 20 %, joten keskimäärin ostovoiman pitäisi säilyä jokseenkin ennallaan. Voidaan kyllä puhua eläkkeiden suhteellisesta jälkeenjääneisyydestä palkkoihin nähden pitkällä tähtäimellä.

Tosin juuri nyt on sellainen tilanne, että palkkaindeksi nousi välillä 1.9.2010 – 31.8.2011 vain 3 prosenttia ja elinkustannusindeksi 3,8 %, jolloin palkansaajien reaaliansiot (ostovoima) kaskimärin laski.  Eläkkeet nousevat  edellä mainitusta johtuen tulevana vuodenvaihteena 3,61 prosenttia, kun kirjoittajan viittaama korotus palkkoihin 4,3 prosenttia on 25 kuukauden, eli yli kahden vuoden yhteiskorotukset, mikäli koko potti niihin käytetään.

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #416 : 20. 10. 2011 20:08 »
Hallituksen tupo sai tyrmäyksen metallista

”Metalliliiton liittovaltuusto on hylännyt teknologia-alan työehtosopimuskiistaa koskevan sovintoesityksen. Päätös syntyi äänin 34 - 18.
Noin 30 000 teknologiateollisuuden työntekijää runsaassa 40 yrityksessä aloittaa lakon perjantaiaamuna.
Jyväskylässä Metalliliittoon kuuluvat Metson työntekijät marssivat torstaina ulos. Syynä oli liittoon kuulumattomien työntekijöiden ilmoitus jäädä töihin, vaikka lakko alkaisi.”

Hallituspuolue SDP:n äänet eivät riittäneet metallissa tueksi hallituksen tupolle.
Suomen ay-liike on nyt pääsemässä eurooppalaisen ay-liikkeen taistelulinjalle vallitsevan säästö -ja leikkauspolitiikan nujertamiseksi. Tämä myös tukee toreillatapahtuvaa rahavallan vastaista-joukkotoimintaa.

Mutta myös oikeistopopulismilta ay-liikkeesä meni metallinpäätöksellä jalatalta ja sitäkautta se on haaste Perussuomalaisille.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/metalliliitto_hylkasi_sovintoesityksen_-_lakko_tulossa_2965082.html

Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #417 : 20. 10. 2011 20:08 »
Hallituksen tupo sai tyrmäyksen metallista

”Metalliliiton liittovaltuusto on hylännyt teknologia-alan työehtosopimuskiistaa koskevan sovintoesityksen. Päätös syntyi äänin 34 - 18.
Noin 30 000 teknologiateollisuuden työntekijää runsaassa 40 yrityksessä aloittaa lakon perjantaiaamuna.
Jyväskylässä Metalliliittoon kuuluvat Metson työntekijät marssivat torstaina ulos. Syynä oli liittoon kuulumattomien työntekijöiden ilmoitus jäädä töihin, vaikka lakko alkaisi.”

Hallituspuolue SDP:n äänet eivät riittäneet metallissa tueksi hallituksen tupolle.
Suomen ay-liike on nyt pääsemässä eurooppalaisen ay-liikkeen taistelulinjalle vallitsevan säästö -ja leikkauspolitiikan nujertamiseksi. Tämä myös tukee toreillatapahtuvaa rahavallan vastaista-joukkotoimintaa.

Mutta myös oikeistopopulismilta ay-liikkeesä meni metallinpäätöksellä jalatalta ja sitäkautta se on haaste Perussuomalaisille.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/metalliliitto_hylkasi_sovintoesityksen_-_lakko_tulossa_2965082.html

Akseli

 • Vieras
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #418 : 21. 10. 2011 18:06 »
Metalliliitto ei halua enää olla lälläriporukkaa

”Pikavauhtia koolle kutsuttu Metalliliiton liittovaltuuston ylimääräinen kokous hylkäsi valtakunnansovittelijan ratkaisuesityksen työehtosopimukseksi äänin 34-18. Esitys sai valtuutettujen puheenvuoroissa selvästi enemmän moitteita kuin kiitosta.
Jari Jormalainen muistutti, että tavoitteena ammattiosastojen esityksissä on ollut parantaa jäsenistön ostovoimaa. Hän esitti valtakunnansovittelijan esityksen hylkäämistä.
Helsingin Ilpo Haaja kannatti Jormalaista. Hän ei hyväksynyt esitykseen sisältynyttä paikallista sopimista
– Pitääkö katsoa seuraavat 40 vuotta, miten meillä puntti tutisee. Työpaikoilla puhutaan jo nyt, että mikä lälläriporukka se Metalliliitto oikein on.
Hannu Hyttinen Etelä-Savosta katsoi, että hallituksen lupaus kolmesta koulutuspäivästä ei takaa yhtään mitään, koska kukaan ei tiedä edes, onko hallitus pystyssä vuoden päästä. Paikallinen sopiminen ei toimi, kun esityksen korotusprosentit ovat muutenkin pieniä.
– Vaikka niin paljon on puhuttu senttikorotuksista, aina niistä on luovuttu. Nyt katsotaan, saadaanko sieltä niitä senttejä eikä pelkkiä prosentteja. Jatkakaa neuvotteluja! Hyttinen evästi.
Satakunnan Janne Vainio halusi myös hylätä esityksen ja perusteli näkemystään ammattiosastojen tekemillä linjauksilla. Hän näki sopimuksessa hyviäkin asioita, mutta ei riittävästi.
– Ja rahasta kun puhutaan, sovintoesitys on todella huono. Miten nämä prosentit jaetaan vuokratyöfirman työntekijälle? Ei pidä ottaa askelia taaksepäin, pelissä on nyt Metalliliiton uskottavuus.
Etelä-Pohjanmaan Jukka-Pekka Matintupa katsoi, että palkankorotusrakenteessa ei saa olla paikallista erää ilman perälautaa. Hänen mielestään esitys ei tässä muodossa ollut hyväksyttävissä.
Toinen eteläpohjalainen Ulla Rauhala sanoi, että nyt tarvitaan kunnollisia palkankorotuksia ilman paikallisia eriä, jotta nuoretkin tulevat palkallaan toimeen ja pystyvät rakentamaan omaa elämäänsä. Hän oli esityksen hylkäämisen kannalla.”

Konsensuskulttuuri ei enää pure nuoriin metallimiehiin ja naisiin. Valtuuston tyrmäys oli raju!
Vielä sitä taustaa vasten, kun EU maiden talousyskii ja velkakriisi painaa päälle löytyi uskoa valtuustosta ay-liikeen joukkovoimaan kaataa hallituksen tupo mikä oli osa säästö -ja leikkauspolitiikkaa.

Kauan onkin maamme ay-liike katsonut sivusta, kun euroopan maiden ay-liikkeet taistelevat aina yleislakkoja myöten uusoikeistolaista politiikkaa vastaan. Nyt on siis aika koko euroopanmaiden ay-liikkeiden lähteä solidaariseen joukkotoimintaan rahanvaltaa vastaan.

http://www.metalliliitto.fi/web/fi/uutiset/-/news/showNewsEntry/181639/

Poissa Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Viestejä: 2826
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: AY-LIIKE.........
« Vastaus #419 : 21. 10. 2011 18:06 »
Edellisestä viestistäni oli näköjään jäänyt kokonaan kommentit bittiavaruuteen. Laitetaanpa osittain uudestaan.

Akseli kirjoittelee tuttuja kummallisia ja tarkoitushakuisia johtopäätöksiä Metallin lakosta. Metallin valtuusto ei yleensäkään ota kantaa ”hallitusta vastaan” kuten Akseli itselleen uskottelee, vaan pyrkii saamaan jäsenistölleen siedettävät työehtosopimukset.

Metalli ei myöskään tyrmännyt hallituksen tupoa, vaan päinvastoin oli liittohallituksen päätöksellä jopa yksimielisesti valmis neuvottelemaan sen pohjalta.

Omalta osaltani ymmärrän teknologiateollisuuden yleistä tyytymättömyyttä. Pari vuotta sitten ala avasi pään 0,5 prosentin korotuksilla ja muut saivat jälkeenpäin enemmän ihan vaan neuvottelemalla. Luultavasti tällä kertaa sopimuksen kaatumiseen oli kuitenkin merkittäviä muitakin syitä.

Neuvottelutuloksen mukaan palkankorotukset olisi pitänyt osin sopia työpaikoilla ilman perälautaa. Perälaudalla tarkoitetaan sitä, että ellei sopimukseen paikallisesti päästä, on korotus kaikille sama. Tässä esityksessä osa oli jäänyt kokonaan työnantajan päätettäväksi. Myös epävarmuus kolmen päivän saamisesta koulutukseen hiersi, koska työnantajien tulkinnat eivät vastanneet maan hallituksen kirjaamia palkallisesta vapaasta.

Täysin käsittämätön on väite, missä Akseli toteaa ” Hallituspuolue SDP:n äänet eivät riittäneet metallissa tueksi hallituksen tupolle.”  

Hallituspuolue SDP: llä ei ole ainuttakaan edustajaa Metallin valtuustossa. Sen sijaan Metallissa toimii demariryhmä ……ja sillä on selkeä enemmistö liittovaltuustossa, joten kyllä kyseisen ryhmän jäsenet olivat osaltaan hylkäämässä neuvottelutulosta. Kuten liittovaltuuston päätöksestä huomataan, eivät Metallin demarit (ei myöskään muut sd-liittoryhmät) pidä päätöksentekonsa pohjana puolueen tai hallituksen kantoja, vaan päätöksiä tehdään oman jäsenistön näkökulmasta.